Вступні іспити в університет США: які тести складати

Вступні іспити в університет США: які тести складати

Перед тими, хто обрав США для вступу, постає питання щодо здачі іспитів. Абітурієнтів цікавить як тип тесту, так і необхідні знання, щоб вступ до американського ВНЗ був успішним. 

У США для вступу до університетів часто потрібно надавати результати стандартизованих тестів щодо рівня знань англійської мови та шкільної програми.

Стандартизовані тести TOEFL, IELTS, SAT, ACT, GRE, GMAT та додаткові фактори оцінювання

Університети США мають особливості зарахування абітурієнтів. ВНЗ прагнуть, щоб побільше студентів мали музичні або спортивні досягнення. Ваші дипломи й кубки будуть конкурентною перевагою, оскільки комісію університету цікавлять ваші особисті досягнення в позаурочний час не менше, ніж на шкільних заняттях. 

Усі нюанси оцінювання абітурієнтів можна з’ясувати на консультації. 

Які різновиди стандартизованих тестів існують

Існує ряд різних тестів, включаючи ті, що оцінюють мовні вміння, а також ті, що вимагаються для вступу на рівні бакалавра, магістра або для професійних програм. Всього таких тестів 11. Варто ознайомитися з вимогами й програми, ретельно підготуватися, і успіх забезпечений. 

Які тести з англійської мови здають перед вступом у вищі навчальні заклади США

Таких тести два. TOEFL або IELTS визначають рівень володіння англійською не тільки студентів з України, але і з інших країн. Вимоги тут строгі, але необхідний бал залежить від тої програми, спеціальності та ВНЗ, які ви обрали. Якщо балу недостатньо, варто пройти підготовчу програму. 

TOEFL є найпростішим тестом, де обирається варіант відповіді серед запропонованих. Варто вчити саме американський варіант англійської мови, щоб скласти цей тест. А от для здачі IELTS потрібна британська англійська. Коли мова йде про складання тесту IELTS, на вступника чекають різні типи завдань, як правило, потрібно заповнити пропуски, вказати, вірне чи не невірне певне твердження тощо. 

Які тести потрібні, щоб вступити на перший ступінь вищої освіти в США

Scholastic Assessment Test (SAT) і American College Testing (ACT) — аналоги нашого ЗНО. 

Іноземні студенти можуть не складати тести, але ми радимо це робити, бо можна отримати переваги, наприклад, у вигляді знижки.

Чи можливий вступ в США без іспитів

Існує можливість потрапити до університету без проходження тестів, якщо ви успішно пройшли програму з предметів першого курсу. Навчання на програмі Pathway триває 1 або 2 семестри, і що дуже важливо, ви зможете поглибити знання англійської мови, що важливо як для кращого розуміння навчального матеріалу, так і для соціальної інтеграції. Не втрачайте свій шанс!

Умови вступу на магістратуру в США

Майбутніх магістрів чекає Graduate Record Examinations (GRE) або Graduate Management Admission Test (GMAT). Другий тип тесту складають ті, хто хоче отримати бізнес-освіту магістерського рівня. 

Відмінні оцінки в дипломі бакалавра відкриють дорогу до вступу без тесту. 

Якщо раптом не вдалося скласти тести, на базі університетів можна пройти підготовчу програму. Тож завжди є шанс на вступ, і ваше завдання — вивчити мову. 

До магістратури є сенс вступати, якщо ви хочете пов’язати життя із науковими дослідженнями. Зважайте, що медична і юридична освіта тривають в Америці довше, ніж 5 років. Саме за стільки часу можна пройти навчання на бакалавра та магістра з більшості спеціальностей. 

Які іспити є в Америці для навчання на професійних програмах

Кінцевою метою професійних програм є отримання ліцензії для надання юридичних, стоматологічних, медичних послуг. І як правило, для вступу на ці програми здається тест для оцінки загальних здібностей: вербальних, аналітичних, логічних. Навчатися потрібно три роки, отримуючи додаткові, спеціалізовані, практичні навички. 

Для навчання в медичних школах обов’язковим є диплом бакалавра з хімічним, біологічним профілем. Наступним кроком є здача тесту MCAT. Після медичної школи треба навчатися в ординатурі та пройти практику. 

Який тест необхідний для вступу у виші США

Запишіться на консультацію по вступу в закордонний ВНЗ, якщо вам потрібна допомога у визначенні типу тесту або виборі ВНЗ. Зверніть увагу, що вступити до вищого навчального закладу можна тричі на рік. Тож не доведеться довго чекати початку чергової вступної кампанії. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта