Управлінський облік в компанії

Складові управлінського обліку. Що потрібно знати керівнику

Кожен управлінець, малого чи великого бізнесу, постійно стикається з питаннями управлінського обліку, навіть якщо вважає, що просто виконує поточну роботу. З часом приходить розуміння, що потрібна структурована та функціональна система, яка дозволяє вчасно отримувати потрібну інформацію для аналізу та прийняття стратегічних рішень. Отже, мова йде, про Управлінський облік – як про оперативне управління підприємством.

Базою управлінського обліку є інформація надана бухгалтером, це баланс та бухгалтерська звітність, звіт про рух грошових коштів (залишок коштів на початок періоду, інформація про витрати і статті витрат, отримані надходження та залишок коштів на кінець періоду), звіт P&L по фінансовому результату (який дохід або збитки отримало підприємство).

Керівник (та фінансовий директор компанії)  повинен уміти працювати з наданою інформацією  - вміти її аналізувати, володіти навичками бізнес-планування, прогнозування, бюджетування, інструментами контролю витрат. Основна орієнтація  управлінського обліку - на поточну та майбутню діяльність. В цьому його відмінність від бухгалтерського обліку, який враховує операції, що відбулись, по факту.

Освоїти інструменти та методики розрахунків з управлінського обліку, фінансові керівники з невеликим досвідом, можуть на навчальних курсах.

Навчальна студія Тренд проводить онлайн заняття по даному напрямку – курси Управлінський облік. Можна обрати індивідуальний графік занять або записатися в групу. Наші викладачі – фінансисти-практики допоможуть розібратися з усіма тонкощами побудови управлінського обліку в компанії.

Інші фінансові курси для початківців на стор. Фінансовий Аналіз. Управління фінансами

тел.. для питань [відкрити контакти](066) 617 80 37, [відкрити контакти](067) 186 46 05, [відкрити контакти](063) 467 34 65- viber


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Project management, управління проектами Бізнес планування, аналітика Бухгалтерія, облік та податки