Опис програми

Факультет: Товарознавство 1 рівня (бакалавр-інженер)

3,5-річне навчання на першому рівні закінчується отриманням звання інженера.

Форма: денна та заочна

Факультет має міждисциплінарні напрямки (спеціалізації).

Спеціальності:

  1. Товарознавство сільськогосподарських та харчових продуктів.
  2. Товарознавство в готельному господарстві та гастрономії.
  3. Торговельно-митне обслуговування.
  4. Логістика в агропродовольчій галузі.

Характернистика факультету

На факультеті товарознавства готують фахівців у галузі: товарознавства та управління якістю, апаратури та інженерії виробничих процесів, а також управління людськими ресурсами в промисловості та на малих та середніх підприємствах. Фахівці мають компетенції, що дозворяють їм оцінити вибір інженерних матеріалів та технологій для різних застосувань та оцінити властивості виробів.

Професійні перспективи:

Випускники факультету готові працювати на малих, середніх та великих промислових підприємствах, а також в економічних підрозділах на посадах, пов'язаних з управлінням якістю. Крім того, в аналітичних лабораторіях та лабораторіях контролю якості та сертифікації продукції, в підрозділах контролю та вимірювання, органах офіційного нагляду, науково-дослідних центрах, а також консультативних та проектних підрозділах.

Товарознавство сільськогосподарських та харчових продуктів

Профіль товарознавства сільськогосподарських та харчових продуктів орієнтований на комплексну підготовку менеджерів з якості агропродовольчих товарів і включає такі теми: гігієна харчових продуктів, формування якості сільськогосподарської продукції, основи біотехнології, сенсорний аналіз. Випускники цієї спеціалізації стають спеціалістами, які знаходять роботу:

  • як товарознавці або менеджери в компаніях харчової промисловості;
  • у відділах контролю товарів і митного контролю;
  • у проектних центрах чи бюро;
  • захист та контроль якості;
  • розробка стандартів та сертифікація продукції.

Товарознавство в гастрономії та туризмі

План навчання спеціалізації, серед іншого, включає наступні предмети: агротуризм, основи харчування людини, готельний менеджмент, апаратура для підприємств громадського харчування. Випускники, які закінчують цю спеціалізацію, мають навички в наступних областях:

проектування та організація готельних підприємств;• прийоми та технології в організації послуг громадського харчування;• формування якості туристичних та готельних послуг;• встановлення контактів та співпраці з підрядниками та замовниками;• використання різних методів і прийомів маркетингу в туризмі;• виконання управлінських або представницьких функцій у готельному та громадському господарстві.

Торговельно-митне обслуговування

Ця спеціалізація готує спеціалістів - товарознавців у галузі організації комерційних підприємств та митних служб. Навчальна програма включає, серед інших наступні предмети: логістика, управління складами, оцінка якості товарів і послуг, мерчандайзинг, технологія та обладнання для комерційних та сервісних об'єктів. Випускники, які закінчують цю спеціалізацію, мають навички та знання з наступних областей:

  • планування та організація комерційних підприємств;
  • транспорт і логістика в процесах розподілу та зберігання продукції;
  • транскордонне співробітництво та міжнародні економічні відносини;
  • митні процедури;
  • використання маркетингових методів і прийомів у торгівлі;
  • управління товарними одиницями торгівлі.

Логістика в агропродовольчій галузі

В агропродовольчій галузі логістика є однією з найважливіших ланок, що дозволяє зменшити операційні витрати, включаючи сировину, напівфабрикати та продукцію цього сегменту ринку. У кризові періоди, коли споживачі заощаджують і витрачають свої гроші обережніше, можливість запропонувати їм товар за вигіднішою ціною може стати важливою перевагою, коли стикається з конкуренцією. Логістична діяльність може включати (але не обмежується ними): обслуговування споживачів, прогнозування попиту, інформаційний потік, контроль запасів, обробку робіт, виконання замовлень, ремонт та постачання деталей, розміщення виробничих підприємств та складів, процеси закупівель, упаковку, поводження з поверненням, поводження з відходами, транспортування та зберігання у сільськогосподарській харчовій галузі.

Випускники, які закінчують цю спеціалізацію, мають навички та знання в наступних галузях:

  • управління логістичними процесами в агропродовольчій галузі;
  • контроль потоку матеріалів на фазі постачання та виробництва;
  • прогнозування продажів та обслуговування споживачів;
  • управління відділом логістики та збуту в агропродовольчій галузі.

Окрів додипломного навчання, є ще післядипломна підготовка за даним фахом.

Додати коментар
При заповненні форми була допущена помилка
Невірно заповнені поля відмічені червоним.
Будь ласка, перевірте форму ще раз.
Ім'я*:
Коментар*:
не більше 1000 символів (введено: 0)
Ел. пошта*:
Перевірочний код*:
5 англійських букв:
Залишити коментар

Освіта за кордоном в Києві, а також ВНЗ в Києві, коледжі та технікуми в Києві, курси в Києві, репетитори в Києві, тренінги в Києві, робота в Києві

Зворотній зв'язок