курс
Дієтологія для всіх
Категорії курсу
Професійні, підвищення кваліфікаціїСпорт, фізичний розвиток Вік аудиторії
- студенти
- дорослі
Вартість
від 1900 грн
організатор | |
---|---|
Компанія: | Центр здоров'я нації |
Місто: | Одеса |
Адреса: | вул. Ольгіївська, 12, м. Одеса |
Телефон: | Показати |
Контактна особа: | Ольга Іванівна |
Опис курсу
КУРС ДІЄТОЛОГА "ДІЄТОЛОГІЯ ДЛЯ ВСІХ".
Підготовка професійних дієтологів - 1-4 сходинки і навчання всіх бажаючих основам дієтології не залежно від наявності медичної освіти.
- для можливості розібратися, що таке збалансоване меню
- для самостійного складання раціону харчування і програми зниження ваги
- як правильно вибирати продукти і скласти свій режим дня
- навіщо потрібні фізичні навантаження в житті людини
- для можливості роботи дієтологом
- косметологам, масажистам, фітнес-інструкторам і власникам інших суміжних професій для збільшення бази знань в області дієтології
- молодим мамам і татам, а також майбутнім батькам, щоб виростити здорових дітей
- студентам і домогосподаркам
- всім бажаючим не залежно від наявності медичної освіти
- бути молодим, здоровим і красивим в будь-якому віці незалежно від пори року на радість своїм друзям, рідним та близьким людям
Старт груп щомісяця
- за попереднім записом. Телефонуйте.
Тривалість лекції:
- 1,5 - 2 години
Місце проведення:
- стаціонарні курси: г. Одесса. вул. Ольгіївська, 12
НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН 1 СХОДИНКИ, "ОСНОВИ ПРАКТИЧНОЇ ДІЄТОЛОГІЇ".
- Чому людина товстішає? Причини. Діагностика. Яка вага правильна для конкретної людини?
- Склад тіла людини і його біологічні параметри. Ожиріння і методи оцінки маси тіла. Біоімпедансний аналіз складу тіла людини.
- Основи і принципи правильного збалансованого харчування. Травна система та робота шлунково-кишкового тракту.
- Кількісний та якісний склад їжі. Продуктова піраміда. Харчова цінність харчових продуктів: білки жири вуглеводи.
- Роль вітамінів і мікроелементів для захисту організму. Скільки нам необхідно вітамінів? Роль жирів у виникненні зайвої ваги.
- Складання програм ефективного схуднення і рецепти приготування. Як правильно вибирати продукти і їх приготувати.
- Як стрункішати без підрахунку калорій? "Традиційний" - старий метод підрахунку калорій і його нові альтернативи.
- Дефіцит маси тіла. Причини і правильний набір ваги. Фізичне навантаження як головний помічник при закріпленні і досягненні результату.
Тестування знань. Отримання Сертифікату.
НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН 2 СХОДИНКИ, "ПОГЛИБЛЕНИЙ КУРС ПРАКТИЧНОЇ ДІЄТОЛОГІЇ".
- Анатомія і фізіологія органів травного тракту.
- Кислотно-лужна рівновага організму після прийому груп продуктів і напоїв.
- Раціональна і правильна кулінарія. Харчова непереносимість.
- Глікемічний індекс і гликемічне навантаження. Цукрозамінники. Користь і шкода.
- Лімфатична система людини та її роль.
- Харчування вагітних, породіль і жінок, що годують. Харчування людей похилого віку.
- Лікувальне харчування при серцево судинних захворюваннях, захворювання шкіри та інше.
- Оцінка стану харчування: харчовий анамнез, біохімічний метод. Імунологічні показники.
- Моно-дієти і розвантажувальні дні. Роздільне харчування.
- Лікувальне харчування при захворюванні кишечника, печінки, жовчного міхура та підшлункової залози.
Тестування знань. Отримання Сертифікату.
НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН 3 СХОДИНКИ, "ВЕДЕННЯ КЛІЄНТА НА ПРОГРАМУ ЗНИЖЕННЯ ВАГИ".
- Гормони. Як відбивається їх дисбаланс на роботі шлунково-кишкового тракту і на психоемоційному статусі. (Ендокринолог).
- Емоційне харчування як основна причина зайвої ваги. (Психолог).
- Усвідомленість - шлях до пізнання себе в оточуючих нас звичках. (Психолог).
- Фізіологія фізичних вправ. Види фізичного навантаження і принципи харчування.
- Спортивне харчування. Класифікація добавок і їх застосування при зниженні і наборі ваги.
- Принципи лікувального харчування та характеристика основних лікувальних дієт.
- Основні принципи харчування дітей від 0-3 років, дошкільний вік 3-6 років.
- Основні принципи харчування дітей молодшого шкільного віку 7-10 років, середнього шкільного віку 11-13 років, старшого шкільного віку 14-16 років.
- Консультування клієнта. Перша зустріч, робота за програмою зниження ваги. Стажування.
- Очищення організму людини від шлаків, токсинів і паразитів. Їх вплив на здоров'я людини. Можливі наслідки в сфері дієтології. Методи очищення.
Тестування знань. Отримання Сертифікату.
НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН 4 СХОДИНКИ, "ПСИХОЛОГІЯ ХАРЧОВОЇ ПОВЕДІНКИ".
- Норми харчової поведінки. Психологічне благополуччя. Вплив середовища на формування харчових звичок.
- Типова особистість на прийомі дієтолога. Як перестати заїдати стрес. 1 частина.
- Їжа та емоції. Як перестати заїдати стрес. 2 частина.
- Мотивація. Дисципліна. Здорові харчові звички.
- Сучасний погляд на дієти, причини ожиріння. Переконання соціуму і дослідження, про які не прийнято говорити в дієтології.
- Образ тіла. Його зв'язок з розладом харчової поведінки.
- Харчові звички у дітей. Як виховати здорові харчові звички.
- Анорексія. Булімія. Що спільного, чим вони відрізняються.
- Компульсивна обжерливість або приступообразна обжерливість - «зажор». Орторексія. Синдром нічного їдця.
- Зв'язок розладів харчової поведінки і психосоматичних захворювань. Лекція питань і ситуаційних завдань. Практичні приклади. Питання і їх рішення.
- Тестування знань - письмовий іспит. Отримання Сертифікату.
|
Залишити коментар