Оптимізація бізнес-процесів логістики

Оптимізація бізнес-процесів логістики

Ефективність є найбільш важливою метою діяльності будь-якого підприємства, а також одним з основних індикаторів його діяльності. Не секрет, що ефективність будь-якої діяльності може бути досягнута лише у разі правильного планування.

Одним із факторів, що підвищує конкурентоспроможність торговельного підприємства, є побудова ефективної логістичної системи.

Логістика – це важлива частина управління ланцюжком постачання, де керівники та команда повинні планувати, впроваджувати та контролювати ефективний потік та зберігання товарів від місця створення до місця споживання.

Цікаво, що:

У Північній Америці (Канада, США і Мексика) використовуються для доставки вантажів 600 вантажних залізниць, а це більш ніж 173 000 миль шляху. Разом, вони заробляють $ 42 млрд річного доходу. Вугілля є товаром, що найбільш часто перевозиться залізницею, а 70% всіх автомобілів, вироблених в США, також відправлено саме залізницею.

Один мільйон тонн вантажів проходять через міжнародний аеропорт імені Теда Стівенса в Анкориджі на Алясці щороку, що робить його третім за завантаженістю вантажним аеропортом у світі. Мемфіс, Теннессі і Гонконг є першими за величиною вантажними аеропортами світу.

Центр бізнес-технологій ТОТ допомагає підприємствам оптимізувати бізнес-процеси логістики та досягти максимальної ефективності. Нами проведено безліч консалтингових проєктів у цьому напрямку. Результативність проєктів, наприклад, для одного з виробничих підприємств складає в рік економії на суму 398 181,67 грн. Такий результат був досягнутий за рахунок розрахунку економічного розміру замовлення сировини для підприємства.

Для іншого виробничого підприємства був проведений аналіз складських площ, зроблений розрахунок необхідних метражів складу при існуючому рівні оборотності сировини. В результаті вивільнено 500 м² складу, а швидкість приймання сировини, матеріалів і комплектації під замовлення виробництва скоротилася в середньому на одну машину  з 120 хвилин до 45 хвилин (від моменту постановки машини по розвантаження до моменту оприбуткування сировини та матеріалів в базі даних підприємства).

Наступного місяця у Києві пройдуть тренінги за темами закупівельна, складська та транспортна логістика. Поговоримо про систему та практичні інструменти оптимізації руху матеріалів від постачальника до споживача з мінімальними витратами, про результати налагодженої роботи ланцюжка складського і транспортного підрозділів, відділів постачання і закупівель.

Навчання проведе: Ольга Пестрецова–Блоцька – PhD з економіки, доцент, експерт-практик з операційного аналізу ключових і забезпечуючих процесів підприємства (закупівлі, виробництво, складування, транспортування, управління запасами і асортиментом, побудова ланцюжків постачання), сертифікований бізнес-тренер, CEO консалтингової компанії «Центр бізнес-технологій ТОТ», співавтор економічного бестселера «Бізнес-економіка: 9Z».

Навчання відбудеться:

  • 23-24.03.2020 - "Ефективні закупівлі, управління запасами";
  • 25-26.03.2020 – “Управління складом. Скорочення витрат в складської логістики”;
  • 27.03.2020 – “Транспортна логістика. Скорочення витрат в транспортній логістиці”.

Приємним бонусом навчання для учасників стануть реальні робочі інструменти:

  • Робочий файл «Автоматизована система прогнозування», який дає можливість на підставі трендів в продажах минулих періодів визначити ці тренди та спроєктувати їх на майбутній період.
  • Робочий файл «Аналіз товарних запасів», який дає можливість проаналізувати товарні запаси на підставі АВС-аналізу, оборотності запасів і їх маржинальності.
  • Приклад опису та алгоритму бізнес-процесів закупівельної функції.
  • Норми часу виконання робіт в логістиці та планування чисельності персоналу в закупівлі, на складах та транспортному підрозділі підприємства.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Project management, управління проектами Виробництво, промисловiсть Логістика, митниця, ЗЕД