Топ-7 книжок українською для викладачів тренінгів

Топ-7 книжок українською для викладачів тренінгів

Саморозвиток корисний не лише слухачам. Тьюторам та бізнес-гуру потрібно постійно тримати себе у формі: щодня з’являються нові ідеї, тренди, світові бестселери, які потрібні для ефективної роботи.

Книгарня «Є» пропонує власний рейтинг нон-фікшн видань, що потрібні самим тренерам. Читайте, занотовуйте, використовуйте приклади у своїх заняттях.

Гроші

Змінюються платіжні системи, замість папірців та золота в нас є онлайн-банкінг і крипта. Але принципи накопичення багатства не змінились. Світовий бестселер «Найбагатший чоловік у Вавилоні» Джорджа Самюеля Клейсона в простій формі пояснює: чому варто відкладати 10% доходів, як розпоряджатися заощадженнями, чому вигідно мати справу з професіоналами.

Розвиток

Проблеми ми створюємо собі самі. І займатися розвитком своєї особистості також повинні власноруч. IQ визначає ваше місце у житті та шанс стати лідером? Це не так. Друга книга Деніела Ґоулмана «Емоційний інтелект у бізнесі» наводить корисні приклади, які допомагають у діловій сфері та житті і в цілому дає змогу виховати здатність:

  • контролювати себе та свої емоції;
  • працювати в команді;
  • використовувати на 100% свої комунікативні навички.

І це далеко не все, що ви узнаєте прочитав цю книгу. 

Комунікація

Кого важко залучити на тренінги? Так – інтровертів. Їм складно спілкуватись з незнайомцями, їм затишно у власній емоційні мушлі, але вони розуміють неефективність такого засобу життя, страждають від своїх комплексів й невпевненості. Книга Карен Вікрі «Нетворкінг для інтровертів» допомагає вивчити ці страхи, розробити стратегію їх подолання. Читайте, щоб знайти потрібні слова для залучення нових слухачів.

Поведінка

Спілкування з багатьма людьми – це звичайна робота тренера. Але як розпізнати брехуна, що глузує з вас та інших, приховує реальні цілі, спроможний одною фразою зруйнувати ретельно побудовану структуру семінару. «Теорія брехні» Пола Екмана допомагає виявляти справжні емоції співрозмовника. Корисна звичка для будь-якого викладача.

Невизначеність

Поставити на кон власну шкуру, щоб виграти? Чи готові ви на такий крок? Чи варта мета ризику? П’ята книга з циклу «Incerto» бізнес-гуру та філософа Насіма Талеба «Шкура у грі» завдає нових напрямків аргументації на тренінгах.

Лідерство

Корисні поради від тренера – тренерам. Як часто вам не вистачає яскравих прикладів під час знайомства слухачів з новими темами. Візьміть у допомогу живі, емоційні, фактурні оповідання Ніка Крейга в книзі «Лідерство починається з призначення». Ефект гарантований.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Лідерство, тімбілдинг Менеджмент, керування, KPI Саморозвиток