Тест JavaScript (Alert, console log, prompt)

Тест — це перевірка можливостей. Кожен урок в айті-школі GoMother — це цікавий час для наших юних учнів. Для того, щоб закріпити результат і точно переконатися в ефективності роботи викладача, у нас є система проходження тестів.

Пройти тест.

Тест — це перевірка можливостей. Кожен урок в айті-школі GoMother — це цікавий час для наших юних учнів. Для того, щоб закріпити результат і точно переконатися в ефективності роботи викладача, у нас є система проходження тестів. Це не аналог контрольної: за результат вас ніхто не насварить, до того ж все відбувається швидко і просто для уважних діток. Тема сьогоднішнього тесту — функції alert, prompt та confirm.

Для використання браузера як демо-середовища варто ознайомитися з такими його функціями: alert, prompt, confirm.

Що відомо про alert?

Ця функція показує повідомлення та чекає, доки користувач натисне кнопку «ОК». Невелике вікно з повідомленням називається модальним вікном (таким, в якому користувач не може взаємодіяти з інтерфейсом решти сторінки, натискати на інші кнопки і т.д., доки взаємодіє з ним).

Наприклад:

alert(«Hello»);

Поговоримо про prompt у тест для програміста.

Ця функція надає повідомлення та запитує введення тексту від користувача. Повертає надрукований у полі введення текст або null, якщо була натиснута кнопка «Скасувати» або Esc з клавіатури.

Ви можете набрати щось у полі введення та натиснути «OK». Введений текст буде наданий змінною result. Ви також можете скасувати введення натисканням на кнопку «Скасувати» або натиснувши клавішу Esc. У цьому випадку значенням result стане null.

Виклик prompt повертає текст, вказаний у полі для введення, або null, якщо введення скасовано.

confirm

Він, своєю чергою, показує повідомлення та чекає, поки користувач натисне OK або Скасувати. Повертає true, якщо натиснуто OK, і false, якщо натиснуто кнопку «Скасувати» або Esc з клавіатури.

Ну що, вдалося трохи освіжити знання? Тепер обговоримо структуру тесту: на тебе чекає 6 завдань різного ступеня складності. Не хвилюйся, вони дуже легкі і займуть не так багато часу. Відразу після завершення тест для програміста ти дізнаєшся про свій результат і отримаєш коїни. Коїн — це віртуальна валюта GoMother, за допомогою якої в школі можна купити щось справжнє. Для цього зверніться до нашого адміністратора.

Бажаємо тобі удачі!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Ранній розвиток, розвиток дітей