5 причин, чому варто вивчати англійську цього літа

5 причин, чому варто вивчати англійську цього літа

Зі шкільної та студентської пори ми звикли асоціювати літо з канікулами та відпочинком. Проте навчатися важливо будь-якої пори року, але для тих, хто не готовий витрачати літній час на це, у нас є 5 аргументів, здатних переконати у зворотному.

Час "тягнеться довше"

Багато хто часто скаржиться на те, як швидко пролетіли теплі літні дні й знову настала похмура осінь. Рік у рік одне й те саме.

Є рецепт, як можна розірвати порочне коло подібного ниття. Це певний трюк, який вводить в оману наш мозок. До речі, науково доведений та ефективний.

Суть у тому, що сприйняття часу є суб'єктивним. Згадайте, як пролітають години за переглядом цікавого серіалу, і як тягнуться хвилини на нудній нараді. Але ось у чому парадокс: коли ви займаєтеся чимось новим або цікавим, коли отримуєте яскраві емоції та приємні спогади, ваш мозок сприймає цей відрізок часу як більш тривалий.

Тобто якщо хочете, щоб 1 вересня у вас було почуття насиченого літа, потрібно отримати максимум яскравих вражень та нового досвіду.

Навчання — це один зі способів. Головне, щоб воно було цікавим та бажаним, а не перетворило ваше життя на каторгу.

Дні довші — енергії більше

Світлові дні стали довшими, на вулиці чудова погода, на душі світло і радісно. Ви їсте багато фруктів, поповнюєте запас вітаміну D, що покращує самопочуття і дає додатковий приплив сил. Потрібно користуватися цим, адже пізньої осені та взимку так часто буває відчуття апатії та зневіри.

Ви можете витратити весь свій літній потенціал на вечірки та перегляд серіалів, а можете взяти хоча б 20% цього часу та присвятити їх навчанню. Тоді, після закінчення літа, у вас не буде почуття дарма витраченого часу. Ви пишатиметеся собою, а також…

Легко сформуєте корисну звичку

Через все той же низький рівень енергії восени або взимку так складно почати щось нове і зробити це звичкою. Сил не вистачає, мотивація швидко вичерпується. Адже боротися з природними біоритмами складно: взимку ми мляві, бо організм намагається зберегти якнайбільше зусиль і ресурсів. Про всяк випадок.

Тому використовуйте літо для нових починань. Якщо 1 червня ви пропишете план занять і слідуватимете йому всі 3 місяці, до вересня у вас закріпиться звичка. А значить, вам не буде потреби змушувати себе робити це надалі, “заліковка буде працювати на вас”, як то кажуть.

Підтримка мозку у тонусі

Ви, напевно, чули, що коли ми не прогресуємо, то починаємо деградувати. Третього не дано. Немає якогось статичного варіанта для нашого тіла та мозку.

Отже, якщо ви бажаєте розвиватися або хоча б не деградувати, потрібно підтримувати форму. Фізичні вправи роблять усі усвідомлені люди, а ось про ментальні деякі забувають або усвідомлено ними нехтують, думаючи: "Я працюю, цього достатньо".

Не завжди це так. Якщо ваша робота монотонна, ви не берете нових для себе завдань, нетипових проєктів, ваш мозок ніяк не розвивається. Він просто використовує ті знання та навички, якими володіє, ходить протоптаними нейронними "доріжками". І не більше.

Розвиток для мозку — це утворення нових нейронних зв'язків. І важливо, щоб вони виникали регулярно. У цьому допомагають читання, нові хобі, навчання, професійне зростання, знайомство з новими людьми.

На відміну від інших способів, навчання також зміцнює пам'ять і розвиває мислення, розширює кругозір. Тобто впливає на мозок більш комплексно.

Англійська мова стане в пригоді під час поїздок за кордон

Якщо попередні аргументи працювали на користь навчання влітку загалом, цей працює саме на користь вивчення англійської. Адже ця мова стала вже мультинаціональною, і куди б ви не вирушили, вона точно вам знадобиться.

При цьому, ваша подорож може бути як для відпочинку, так і по роботі. Якщо ви вже знаєте, з якою метою наступного разу вирушите за кордон, складіть план навчання так, щоб підготуватися.

Наприклад, для спілкування з іноземцями досить знати базові правила граматики та вміти розмовляти. А для ділової поїздки засвойте також лексику за своєю професією, а також вивчіть особливості ділової англійської.

Як можна вчити англійську влітку?

Пам'ятаєте, літо ніяк не відрізняється від інших пір року, так? Значить, і способи навчання англійської залишаються такими ж:

  • самостійне навчання — коли все робите самі: і ставите мету, і пишете план занять, і матеріали підбираєте, і успішно все реалізовуєте. Звісно, це ідеальний розвиток подій;
  • індивідуальні заняття з репетитором — у вас є помічник, який точно знає, що вам потрібно, і робить все, щоб досягти вашої мети.;
  • проходження курсу — невеликі групи однодумців під керівництвом досвідченого викладача разом йдуть до своїх цілей у вивченні мови. І доходять, за сприятливих умов.

Кожен із варіантів має свої переваги, це так. Але не кожний підійде саме вам. Як вибрати?

Навіть на рівні того, чи ви інтроверт, чи екстраверт, вже можете визначити для себе прийнятний формат. Також візьміть до уваги масштаб вашої задачі (чим вона серйозніша, тим інтенсивніше слід займатися з професійним викладачем).

Як показує практика, заняття на курсах — це оптимальний варіант у співвідношенні "ціна-якість". Плюс, при грамотному підборі вчителя та школи ваше навчання точно дасть свій результат, на відміну від самостійного навчання, яке може бути вкрай непередбачуваним.

Ви вже відкривали Google та вбивали у пошук “літній курс англійської мови”? Загубилися серед величезної кількості варіантів? Розуміємо, це неминуче, адже шкіл сьогодні справді дуже багато. Але, як ми й казали, вибрати перевірений курс дуже важливо.

Орієнтуйтесь на:

1 Досвід школи у навчанні англійської мови.

2 Сертифікацію викладачів — у кожного має бути міжнародний сертифікат, найкраще за спеціальним екзаменом для вчителів.

3 Якість навчальних матеріалів — ліпше перевірені видання та чітко структурована програма, ніж “унікальна” методика та “індивідуальний” підхід.

4 Відгуки — як при виборі іншого продукту, дивіться відгуки. Всюди, де тільки можна.

Перший Кембриджський освітній центр підходить за всіма цими критеріями. Переконайтеся, відвідавши їхній сайт

Влітку також навчають. Особливо актуальним є “Літній експрес-курс англійської”, на якому за 2 місяці ви підтягнете лексику та граматику, щоб почати вільно розмовляти. Групи розбиті за рівнями володіння мовою, і ви потрапите до тієї, яка відповідатиме вашому результату попереднього тестування.

Тут ви дізнаєтесь докладніше про курс, зможете пройти безкоштовний тест та подати заявку до бажаної групи.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси