Переваги та недоліки онлайн-навчання

В цій статті роздивимося основні плюси та мінуси такого навчання задля того, щоб ви мали змогу вирішити, що буде краще саме для вашої дитини.

Репетитор онлайн чіпходить вам такий формат? Давайте розбиратися!

В останні роки ми всі стикнулися з проблемами, що змусили всіх нас діджиталізуватися та пристосуватися до навчання учнів через екрани комп’ютерів. Все більше батьків задумуються над переведенням своїх дітей постійну онлайн-освіту. В цій статті роздивимося основні плюси та мінуси такого навчання задля того, щоб ви мали змогу вирішити, що буде краще саме для вашої дитини.

підготовка до ДПА

Переваги:

  • Особиста комфортність навчання

Онлайн-освіта дає змогу не витрачати час на збори і ранній підйом. Спокійна домашня атмосфера знижує психічне та фізичне навантаження за час навчання. Також в дітей з’являється можливість самостійно планувати свій час: дзвоники не фіксують уроки, тому дитина може присвятити більше часу предмету, який розуміє гірше і швидше опрацювати інформацію з легшого для неї уроку.

  • Можливість повторити 

Діти не завжди можуть попросити вчителя повторити, якщо вони не почули, або прослухали сказане. Записані онлайн уроки можна подивитись і послухати знову, тому в учня завжди є можливість повторити.

  • Джерела інформації

Під час очних занять діти дізнаються інформацію тільки від вчителя, а при навчанні за комп’ютером діти можуть додатково шукати потрібне в Інтернеті: існує величезна кількість навчальних матеріалів з будь-яких тем. 

  • Батьківський контроль

Якщо дитина вчиться вдома, батьки мають змогу самостійно перевіряти її старанність та увагу. Це дає батькам зрозуміти як вчиться саме їх дитина, як веде себе на уроці та наскільки добре концентрується.

  • Навчання самостійності та відповідальності

Поки учнів на офлайн уроках контролюють вчителі, на уроках онлайн з цим є деякі труднощі. Діти вдома самі вчаться “ходити” на уроки вчасно, здавати роботи за відведений на них час і самостійно контролювати свою увагу на уроках. Це допомагає більш відповідально ставитися до своїх занять.

  • Справжні оцінки

Онлайн-тести відразу генерують оцінку, тому учні можуть побачити і оцінити свої помилки та дізнатися, який бал вони заробили. Це не ставить під питання об’єктивність оцінок, поставлених вчителями, а показує справжні бали без їх заниження або завищення.

репетитор з математики

Недоліки:

  • Відсутність соціуму

Для формування здорової психіки дитини та її самої як частини суспільства потрібно знаходитись з іншими людьми. Онлайн-освіта зменшує час перебування дитини з іншими.

  • Відсутність емоційного контакту

Багатьом учням для виконання завдань потрібна віддача, наприклад, щоб вчитель реагував на зроблену роботу. При онлайн уроках учні бачать лише оцінку та невеликі коментарі.

  • Напруження зору

Постійне сидіння за комп’ютером сильно напружує очі. Якщо не робити перерви, то це призводить до погіршення зору.

  • Втрата концентрації

Спочатку уроки вдома дають мотивацію вчитися, але з часом інтерес починає гаснути і дитина втрачає концентрацію, відволікається. Онлайн-уроки зобов’язують довго сидіти на одному місці, а для дітей це може бути складно.

  • Зовнішні проблеми

Такі фактори як проблеми з стабільним інтернет зв’язком чи відімкненням світла також сильно заважають навчанню. 

  •  Одноманітність

З часом навчання вдома перетворюється на рутину – одноманітні заняття починають набридати. В цьому плані онлайн-навчання програє очному.

Обирати вам !


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Математика Підготовка до ЗНО/НМТ Початкова школа