Лайфхаки, як запам'ятовувати англійські слова

Лайфхаки, як запам'ятовувати англійські слова

Не можете вивчити нові слова англійською? У нас є лайфхаки, які допоможуть запам'ятовувати нову лексику швидко, цікаво та надовго. Оточуйте себе англійською, дивіться фільми мовою оригіналу, вимовляйте слова правильно

Щоб запам'ятовувати нові слова англійською не потрібно мати супер силу. Ви скажете: “У мене погана пам'ять” або “Я швидко забуваю вивчені слова” - це все відмовки. Розберімося разом, як швидко запам'ятати англійські слова та як вчити слова англійською із задоволенням.

Правила запам'ятовування нових слів, яких потрібно дотримуватися:

  1. Зорова пам'ять та асоціації. Нові слова потрібно вчити в контексті, використовуючи картинки, відео та нестандартні ситуації. Набагато легше запам'ятати слово, коли ви його з чимось асоціюєте.
  2. Мова і побут. Як вивчити англійські слова за 5 хвилин? Оточіть себе англійськими словами вдома, на роботі та у повсякденному житті. Можна робити наліпки з англійськими словами і розміщувати їх на різноманітних поверхнях. Цей спосіб чудово працює і ви побачите результат вже за декілька днів. Ви вже перевели інтерфейс телефону на англійську? Якщо так, то молодці, а якщо ні - чого чекаєте?
  3. Фільми та серіали. Дивитися фільми та серіали мовою оригіналу не лише цікаво, а й корисно. Для початку підберіть цікавий серіал для свого рівня знань. Чудовою ідеєю буде переглянути ті фільми, які ви вже бачили українською мовою. Як щодо “Шрека” або серіалу “Друзі”? Так вам буде легше розуміти головних героїв і ви зможете запам'ятовувати нові слова, сучасні вислови та фрази.
  4. Правильна вимова. Хочете знати, як легко вивчити англійські слова? Розберіться з вимовою слів, так ви будете говорити правильно. Повторіть слово стільки разів, скільки потрібно для правильної вимови, відчуйте його на слух. Після цього, можна придумати речення з цим словом, для кращого запам'ятовування.

І наостанок ми поділимося з вами лайфхаками, як запам’ятовувати англійські слова від Анастасії Рибак, засновниці англомовної спільноти SARGOI.

Що не варто робити при вивченні нових слів?

  • Не намагайтеся перекладати кожне слово. Текст з англійської мови не потрібно перекладати повністю, треба розуміти його суть. В мозку повинна виникнути асоціація зі словом, а не його переклад. Через постійний переклад, мозок відмовляється думати іноземною мовою, а значить нові слова запам'ятовуються повільно або взагалі не запам'ятовуються.
  • Не зубріть слова. Пам'ятайте, зазубрювання слів не дає бажаного результату, вивчили слово - забули слово, бо воно ні з чим у вас не асоціюється. Ви витратите свій час на заучування, а довгострокового результату це не принесе.
  • Не вчіть слова, які мають більше ніж 2 значення одразу. Одне слово в різних контекстах - навантаження на мозок, а отже повільне запам'ятовування.

Тепер ви знаєте, що запам’ятовування нових англійських слів не займає багато часу, головне робити це правильно. На заняттях в англомовній спільноті SARGOI ми не перекладаємо, а отже вчимося думати англійською. Курси англійської для початківців так само як і для просунутих рівнів викладаються лише іноземною мовою. Початковий рівень вивчення англійської - це не привід перекладати. Хочете знати як швидко вивчити слова англійською мовою та підвищити свій рівень знань, записуйтеся на безкоштовну консультацію та розпочинайте навчання. Два формати навчання: англійська онлайн та офлайн дає можливість займатися з будь-якої країни світу.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси