З чого почати робити ігри

З чого почати робити ігри

Щороку з’являються нові технології та майданчики, нові курси програмування для підлітків що відкривають неймовірні можливості для знаючих та розумних розробників.

До геймінгу включаються величезні аудиторії нових, недосвідчених гравців. А найголовніше, що все це формує відмінні умови для нас – розробників та для вас – майбутніх розробників.

Адже в такому темпі розвитку великі компанії не можуть охоплювати весь ринок. І навіть один розробник має шанс зробити успішну гру та перетворити хобі на повноцінну роботу.

Отже, друже, ви вирішили, що настав твій час ставати великим розробником, ви не впевненні з чого почати?

Дозвольте мені провести вас звивистою дорогою до казкового, чарівного лісу, що зветься «Геймдев».

Якою має бути твоя перша гра?

Твоє прагнення займатися розробкою неймовірне, але на початкових етапах ви дуже легко можеш його втратити, вирішивши створити відразу великий 3d open-world, ММО rpg, fps, rogue, лайк, який ви ніколи не закінчиш і назавжди розчаруєшся в собі та в індустрії.

  1. Перше, що вам треба пам’ятати – великі перемоги починаються з малого. Вам точно не варто братися за гру, в якій буде більше кількох механік, а краще взагалі лише однієї. Такою грою ви не зможеш одразу похвалитися перед своїми друзями, але ти маєш бути стратегом і мислити далекоглядно. Якщо ви думаєте, що не існує простих хороших ігор, то як щодо Тетріс, Зума чи Flappy bird?
  2. Друге, жанр також варто вибрати простіше, наприклад: платформер, clicker або головоломку.

Чим популярніший жанр ви виберете – тим більше по ньому буде туторіалів, готових рішень та тим на форумах.

З ідеєю та жанром визначилися. На чому писати свою гру?

На даний момент у мережі є багато опрацьованих двигунів різного рівня. І кожен добрий у чомусь своєму. Який із них підходить саме вам?

Unity! Дивись, незважаючи на кількість крутих двигунів на ринку, всі вони умовно поділяються на дві категорії:

  • найпопулярніші 
  • більш нішеві.

Нішеві двигуни краще справляються з конкретними завданнями. Але при цьому по них менше матеріалів у мережі. До того ж, вам потрібно щось більш універсальне, щоб у процесі навчання спробувати різні речі.

Залишаються популярні: Unreal, Unity.

Обидва безкоштовні, обидва мультиплатформені та обидва мають приблизно однаковий функціонал.

Але Unity простіша в розумінні інтерфейсу, що для вас зараз дуже важливо. Ігри на ній мало важать і їх можна заливати у браузер чи на мобільній платформі. І для неї набагато більше туторіалів саме для новачків.

курси UnityГрафіка.

У плані графіки ви можете обрати на свій смак. Це не дуже змінить складність розробки. CG, тобто computer graphics, умовно поділяється на 3d та 2d. Оскільки ми збираємося зробити невелику простеньку гру, накидати третій вимір якось краще не варто. До того ж, 3d програми досить вимогливі до заліза. Але якщо ви все-таки хочете спробувати, то вам у Blender. Він найчастіше використовується у геймдеві, і він безкоштовний. Також пропонуємо почати створювати 3д персонажів на наших курсах по Blender. Курси 3D графіки онлайн базується на вивченні основих інструментів та функцій 3D моделювання в програмі Blender. На уроках в данному напрямі  створюють об’єкти, налаштувують зображення, сцену. Знайомляться з основними інструментами, створюють текстури та матеріали. 

Курси програмування: за чи проти? Найвідповідальніша частина реалізація задумів.

Unity використовує мову програмування C Sharp, так що найближчим часом навчання C# буде займати майже весь твій вільний час .

Тепер у вас є два шляхи: 

  1. Ви можете одразу гуглити як зробити в Unity ту конкретну ідею, яка є у вас. Повір, більшість механік вже давно пояснена в статтях і роликах, і так ви швидко створите свою першу гру, але мало чого навчишся.
  2. Або, що набагато ефективніше, спочатку виділити собі час просто на вивчення C# та інтерфейсу Unity.

Тож пропонуємо вам курси програмування для підлітківКурс «Unity» можливість створити власну гру, втілити найяскравіші ідеї. За 18 занять курсу ви отримаєте відмінну базу для старту і освоїте необхідні інструменти для створення власної гри!

Підсумуємо.

  • Беріться за маленьку просту гру з однією механікою.
  • У фотошопі намалюй до неї просту графіку в піксель арті.
  • Вивчи кодінг на  C Sharp. На це за належної посидючості у вас піде час.
  • І за допомогою Unity оживи свою ідею.

Бажаю удачі! 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії IT, програмування, розробка Комп'ютерна грамотність Онлайн курси