10 причин чому варто відвідати пробний урок англійської

10 причин чому варто відвідати пробний урок англійської

Коли ми вирішуємо почати вивчення англійської мови, першим постає питання як та яку саме школу або мовні курси обрати. На допомогу, у такому випадку, приходять пробні уроки.

Перший Кембриджський освітній центр також пропонує майбутнім студентам приєднатись до безплатного пробного уроку. Такий підхід має переваги як для охочих розпочати вивчення англійської, так і для нас. Адже ми прихильники ідеї комфортного та адаптованого навчання під потреби студентів.

Тож сьогодні ми підготували список з 10 важливих переваг пробних уроків. Погляньмо!

Можливість оцінити викладача

Від викладача та методики викладання, яку він використовує, залежить ефективність вашого навчання. Відвідавши пробний урок, ви матимете можливість поспілкуватись і зрозуміти його підхід до організації уроків. Наприклад, в арсеналі наших професіоналів наявні такі методики:

  • Lexical approach, 
  • Audio-lingual method, 
  • Direct method, 
  • TTT, 
  • Task-based learning, 
  • CLIL.

Крім того, важливою є комфортна атмосфера на заняттях, тому на пробному уроці ви зможете побачити як викладач будуватиме спілкування з вами та іншими учасниками вашої групи. Оцінити його людські якості: відкритість, бажання допомогти та привітність. 

І якщо після заняття позитивне враження не склалося, вам допоможуть обрати іншого викладача з урахуванням усіх побажань.

Робота в групі

Пробні уроки в групах дадуть вам можливість познайомитись з колективом. Це важливо, адже, наприклад, навчання у Першому Кембриджському освітньому центрі засноване на комунікативній методиці, що передбачає роботу в парах або групах та обговорення англійською під час занять. Все це починаючи з найнижчих рівнів.

Люди, з якими ви будете навчатись, відіграють не останню роль у збільшенні ефективності навчання. Забезпечити продуктивну комунікацію у групі допоможе кваліфікований викладач.

Протестувати власні знання

Звичайно, перед тим, як обирати курс та групу, потрібно оцінити поточний рівень володіння англійською. Для цього ви маєте пройти безплатний тест. Проте, іноді студент, почавши навчання, розуміє, що йому заскладно (або навпаки — дуже просто) навчатись на обраному рівні.

Запобігти такому перебігу подій допоможе пробний урок, де майбутній студент виявить власні “білі плями” у знаннях та зрозуміє чи потрібно йому змінити групу на нижчу/вищу за рівнем.

Перевірити обраний формат навчання 

Переважно, школи пропонують відвідувати заняття як онлайн, так і офлайн. Тому пробне заняття дасть можливість оцінити технічні можливості навчання. Наприклад, якщо це онлайн-уроки, ви зможете перевірити організацію та якість освітніх послуг, побачити як викладач взаємодіє з вами онлайн, як проходить робота з підручниками та додатковими джерелами й, врешті-решт, чи підходить вам загалом навчання у такому форматі.

Якщо ж говорити про офлайн, то так ви зможете оцінити зручність розташування центру, оснащення аудиторій і всі інші аспекти, що впливатимуть на ваш комфорт під час навчання.

Ознайомитись з літературою, пройти типові завдання

Кожен навчальний заклад обирає літературу спираючись на власні уподобання. У більшості випадків підбір підручника залежить від конкретного курсу, а формат роботи з ним — від викладача та кінцевих цілей курсу (наприклад, складання іспиту чи підвищення рівня володіння англійської).

Саме тому, відвідувати пробні уроки — можливість побачити що за література використовується та спробувати виконати типові завдання.

Оцінити обраний курс

Існує багато різних направлень у вивченні англійської, зокрема:

  • Розмовна англійська
  • Загальна англійська
  • Бізнес-англійська
  • Підготовка до IELTS, TOEFL чи іспитів Cambridge English
  • Підготовка до ЗНО 
  • Юридична англійська тощо.

Тому на пробному уроці ви матимете можливість переконатись у правильності обраного курсу. Адже судячи з досвіду, деякі студенти, обираючи одне спрямування, згодом розуміють, що їм потрібне зовсім інше. 

Отримати цінну пораду

Пробне заняття вас ні до чого не зобов’язує, тому навіть якщо вам не сподобається, ви матимете змогу отримати поради щодо вивчення англійської від кваліфікованої людини — викладача.

Таким чином, ви не лише тестуєте обрану мовну школу, а й отримуєте можливість поставити запитання викладачу про те, що вас цікавить. 

Скорегувати недоліки

Так, найголовніша та фінальна ціль пробного уроку — виявити те, що вас не влаштовує. Обов’язково звертайтесь до школи чи мовних курсів з власним фідбеком після занять. По-перше, 80% ваших проблем можна розв'язати. Наприклад, змінити викладача, колектив, курс чи рівень навчання.

По-друге, якщо те, що вас не влаштовує, не можна змінити — ваш відгук враховуватиме адміністрація для подальших змін та розвитку. Це не розв'яже вашу проблему моментально, але у майбутньому ви з нею більше не стикатиметесь. 

Відповідальні організації завжди реагують на відгуки клієнтів, тому ваш фідбек, неважливо позитивний чи негативний, покращуватиме освітні послуги.

Економія

Відвідавши спершу пробний урок, ви вбережете себе від ризику оплатити навчання, що вам зовсім не підходить. Отож, якщо вам пропонуватимуть спершу спробувати послугу, а лише потім  оплатити її — погоджуйтесь.Головне — почати.

Чули колись вираз “Найскладніше — почати”? З навчанням також працює цей принцип. Саме тому, відвідування пробного уроку може бути першим кроком, що допоможе припинити обіцяти собі почати з понеділка, 1-го числа чи з нового року.

Зробивши цей крок, навіть якщо вам не сподобається на обраному мовному курсі, у вас буде розуміння того, що ви шукаєте і чого прагнете. Це допоможе швидше досягнути власної мети. 

Користь пробних уроків — беззаперечна, особливо, коли в їхній організації зацікавлені як школи англійської, так і студенти. Адже без вашого бажання отримувати знання, жодні заняття не матимуть користі. Детальніше про умови пробних уроків від Першого Кембриджського освітнього центру ви можете прочитати за посиланням, а також приєднуйтеся на навчання за напрямком "Загальна англійська", який допоможе вам за 4,5 місяці неабияк покращити свій мовний рівень!

І наостанок ще одна всеосяжна порада — не соромтеся говорити про те, що вас не влаштовує у навчальному процесі. Більшість мовних шкіл піде вам на зустріч та допоможе вирішити всі негаразди, адже вони відповідальні за надані освітні послуги.

Бажаємо вам лише цікавих уроків, аби процес вивчення англійської мови ніколи не був для вас нудним тягарем!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Мовні курси Підготовка до ЗНО/НМТ