Як підготуватися до ЗНО з англійської

Як добре підготуватися до ЗНО з англійської мови? Коли краще розпочинати підготовку до незалежного тестування? Скільки потрібно готуватися, щоб відмінно скласти ЗНО? Де знайти підготовчі курси до ЗНО з англійської мови?

Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) – один із найвідповідальніших іспитів для випускників шкіл. Саме його результати матимуть вирішальне значення під час вступу до вітчизняних університетів. Англійська мова, за значущістю, сьогодні не поступається профільним предметам, є ключовою для багатьох затребуваних спеціальностей, у т.ч. в IT-напрямках. Це означає, що школяреві сьогодні потрібен максимальний бал з іноземної мови.

Чому краще готуватись до ЗНО на спеціальних курсах?

Онлайн ЗНО з англійської мови не стало простішим для наших випускників, ніж очний іспит. На жаль, сьогодні старанна та талановита дитина, яка непогано володіє мовою та має гарні поточні оцінки, не завжди може досягти максимального балу на ЗНО.

Проблема в тому, що шкільна програма з англійської мови явно недостатня для високого балу. Для цього доведеться не тільки повторити та структурувати весь пройдений матеріал, але й ліквідувати всі граматичні та лексичні прогалини, надолужити втрачені теми. Зробити це самостійно, без допомоги досвідченого викладача можуть одиниці.

Коли починати готуватись до ЗНО з англійської мови?

 Навіть якщо за місяць-другий учень зможе ліквідувати найбільш очевидні прогалини, це не означає гарантії високого балу, такий підхід далекий від ідеалу. Щобільше, у суперінтенсивній самостійній підготовці школярі можуть показати й найгірші результати через перевтому.

Найпростіший та найвірніший варіант відповіді на запитання «Коли?» – просто зараз! Залежно від часу, що залишився до ЗНО, є різні варіанти та стратегії підготовки.

В Optima Academy ми наполегливо рекомендуємо посилену підготовку з англійської мови за рік-два до ЗНО. В ході таких занять вдається грамотно розподілити навантаження, не ризикуючи нервовою системою дитини перед іспитами, та детально опрацювати всі теми, серйозно підвищити рівень володіння англійською мовою. Однак далеко не завжди турбуватися про ЗНО починають настільки заздалегідь. У цьому випадку ми пропонуємо інтенсивні, але збалансовані курси: 6 місяців, 3 місяці та суперінтенсив – 2 місяці.

Підготовка до ЗНО з англійської мови що треба пам'ятати?

 Недолік сну, стрес і перевтома – погані помічники у навчанні, вони погіршують концентрацію, виснажують нервову систему, перешкоджають твердому засвоєнню матеріалу. Що тут і казати про мотивацію. Виходячи з цього, ми сформували правила.

  • Регулярні заняття ефективніші за інтенсивні.

Міцне закріплення матеріалу досягається завдяки повторенню, відтворенню та практичному застосуванню отриманих знань і навичок, так влаштована наша пам'ять. 

  • Займайтеся в малих групах або індивідуально.

У галасливій переповненій аудиторії, перевантаженому Zoom, Skype-каналі ефективно займатися рішуче неможливо. Кожен має свої питання, свій рівень підготовки, викладач фізично не може приділити час усім учням. Підсумок простий – поки одним пояснюють, інші або нудьгують, або навіть не розуміють, про що йдеться.  

  • Комбінуйте різні вправи, робіть заняття актуальними та різноманітними.

Навіть якщо учень зосереджується на граматиці або заповнює лексичні прогалини, важливо не забувати про інші теми. Саме така форма допоможе об'єднати якомога більше тем, міцно закріпити пройдений матеріал.

  • Помилки дозволяють виявити проблемну тему заздалегідь, ще краще підготуватися до ЗНО. Помилки учня під час підготовки – це добре!

Не помиляється той, хто нічого не робить. Навіть ідеально володіючи англійською мовою, молода людина може припуститися помилок через неуважність або занепокоєння. Важливо не ставити знак рівності між помилкою при підготовці та під час ЗНО. Під час підготовки вчителі допомагають виправити помилки, а отже, чим більше їх буде помічено заздалегідь – тим краще. Зайва суворість лише замкне молоду людину, а страх викличе безініціативність та пригніченість.

За підсумками ЗНО 2020 та 2021 року «Оптіма» увійшла до списку 50 найкращих шкіл країни та ТОП 23 шкіл Києва. Наші учні змогли досягти таких результатів завдяки ретельній підготовці, самовіддачі, інноваційним методикам і міжнародним стандартам навчання.

На курсах дистанційної підготовки до ЗНО з англійської мови в Optima Academy наші вчителі допомагають також і учням інших шкіл добре скласти тестування, отримати найвищий бал.

Зареєструватися на курс.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Підготовка до ЗНО/НМТ