Що таке Soft Skills і навіщо айтівцям соціально-комунікативні навички?

Що таке Soft Skills і навіщо айтівцям соціально-комунікативні навички?

У цій статті поговоримо про розвиток навичок м'якої поведінки або більше відоме англійською soft skills. Це навички, які допоможуть вашим дітям стати не тільки технічними експертами, але й успішними професіоналами та лідерами.

Ваші діти цікавляться комп'ютерними технологіями? Вітаємо, вони мають велику перевагу у світі, де ІТ-індустрія набуває все більшої ваги. Але окрім класно прокачаних технічних навичок, другим ключовим фактором для успіху у цій галузі є розвиток навичок м'якої поведінки або більше відоме англійською soft skills. Це навички,  які допоможуть вашим дітям стати не тільки технічними експертами, але й успішними професіоналами та лідерами. Але як їх отримати, коли дитина лише вчиться жити?

Soft Skills — це?

Софт скілз — це особисті якості та навички, що виходять за межі технічних знань і допомагають людям спілкуватися, співпрацювати, розв'язувати проблеми та керувати процесами. Вони необхідні для будь-якої кар'єри, але ми сфокусуємося на їхній важливості в індустрії комп'ютерних технологій, де комунікація та співпраця з командою є ключовими аспектами роботи. Випускник GoITeens Дмитро Лопушанський, а наразі СТО стартапу Harmix, розповідає, що навіть якщо людина буде технічно підкована, але некомфортна в комунікації, він скоріше візьме на роботу контактного і легкого у спілкуванні спеціаліста, хоч і меншого грейду.

Найбільш потрібні софт скілз для роботи у сфері комп'ютерних технологій:

  • Комунікаційні навички: навчайте своїх дітей ефективно висловлювати свої думки та ідеї, слухати інших та вміти діалог з колегами. Уміння чітко та зрозуміло комунікувати з колегами, клієнтами та іншими стейкхолдерами дозволить вашим дітям ефективно обговорювати ідеї, розв'язувати проблеми та впроваджувати нові проєкти.
  • Робота в команді: підтримуйте інтерес до співпраці з іншими дітьми у групових проєктах та активностях. Здатність працювати в команді та співпрацювати з іншими дозволить вашим дітям успішно впроваджувати складні проєкти, об'єднувати зусилля для досягнення спільних цілей.
  • Лідерські якості: заохочуйте вашу дитину брати відповідальність та брати ініціативу у групових діях. Розвиток навичок лідерства допоможе вашим дітям керувати командами та проєктами, брати ініціативу та приймати важливі рішення. Людям дуже потрібні лідери — памʼятайте про це завжди!
  • Творчість: спонукайте дітей до експериментів, створення та пошуку нестандартних рішень, хай увесь їхній світ буде майданчиком для досліджень. Вміння думати творчо та пропонувати нові ідеї допоможе в майбутньому їм створювати інноваційні продукти та знаходити унікальні рішення. Розвивайте її креативне мислення, бо здатність дивитися на проблеми та завдання з різних ракурсів і знаходити нестандартні рішення — величезна перевага для майбутньої карʼєри.
  • Адаптивність: вчить дитину бути гнучкою та вміти адаптуватися до нових умов та ситуацій. Світ швидко змінюється, тож технології вимагають вміння швидко адаптуватися до нових умов. Інколи це навіть про те, що не слід аж так обирати собі одну професію — потрібно збирати собі стек навичок, аби адаптовуватися до стрімких змін ринку.
  • Критичне мислення: заохочуйте дітей підставляти під сумнів інформацію та вчити їх аналізувати. Здатність критично оцінювати інформацію, аналізувати складні ситуації, шукати рішення та приходити до інноваційних ідей є важливою для розв'язання технічних, та й не лише проблем.

Зосередьтеся на розвитку цих soft skills, і ви допоможете своїм дітям не лише стати експертами в обраних комп'ютерних галузях, але й буде готовими до будь-яких викликів в майбутньому. Щобільше — ви підготуєте їх для успіху взагалі! Усі ці навички є цінними не тільки в кар'єрі, але й у житті загалом. Тож вкладайте у своїх дітей інтерес до комп'ютерних технологій та розвивайте їхні комунікаційні навички — це буде найкраща інвестиція в їхнє майбутнє! А GoITeens вам у цьому допоможе.

Ми навчаємо дітей не лише практичним ІТ-умінням, а й розвиваємо їх соціально-особистісні навички, які допоможуть стати успішним лідером у майбутньому. 

Реєструйтесь на безоплатний пробний урок та подаруйте дитині якісну ІТ-освіту у GoITeens.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини IT, програмування, розробка Онлайн курси