Адаптаційний період учнів та студентів у навчальних закладах Європи

Адаптаційний період учнів та студентів у навчальних закладах Європи

Жовтень — початок навчального року в більшості європейських навчальних закладів. Тому сьогодні ми розповідаємо про те, як уникнути найбільшої халепи першого року — провалу адаптації.

Один із ключових страхів батьків, чиї діти їдуть навчатися за кордон, — як вони адаптуються в чужій країні і скільки часу займе цей процес.

За досвідом Osvita Market, адаптація триває в середньому 2 місяці. 

Перші 2 місяці, перебуваючи в незвичних для себе умовах, у новому мовному середовищі, діти сумують за домом. Це нормальна захисна реакція людини. Додатково, коли починаються тести й різноманітні контрольні, може з'явитися неуспішність. Враховуючи те ж мовне питання, це нормально. Однак разом із неуспішністю посилюється бажання повернутися додому. 

Коли ми чуємо про подібні бажання від дітей або їхніх батьків, завжди радимо зачекати. Адже маємо багатолітній досвід, який демонсрує цікавий парадокс: приїжджаючи 22 грудня на канікули, ніхто з тих дітей вже не каже, що хоче повернутись до української школи. Навпаки: провівши вихідні дні вдома з близькими, діти повертаються до Європи та процес адаптації завершується.

Паралельно відбувається мовна адаптація. Однак у цьому випадку наш досвід також демонструє, що викладачі лояльні до іноземних учнів та сприяють в адаптації. Наприклад, перші пів року вони повільніше начитують матеріал іноземним студентам. А якщо залишаються питання, запрошують дітей на позаурочний факультатив. Багато викладачів вечорами чергують у школах. Вони допомагають виконувати домашнє завдання та в цілому відкриті до комунікації.

Послухати реальні відгуки про навчання в Європі ви можете тут.

До речі, щоб полегшити процес адаптації, фахівці Osvita Market радять до початку навчального року відвезти дітей на 2 тижні на курс вивчення мови. Його неофіційна назва — адаптаційний курс. У легкій і вільній від класичного формату навчання формі діти чують та сприймають нову мову й адаптуються до перебування в новому середовищі.

Якщо у вас все ще залишилися питання або ви бажаєте вступити до навчального закладу в Європі й потребуєте допомоги, переходьте за посиланням та реєструйтеся на безкоштовну консультацію. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Середня освіта