Популярні іноземні новинні ресурси. Як використовувати, щоб поліпшувати свою англійську?

Популярні іноземні новинні ресурси. Як використовувати, щоб поліпшувати свою англійську?

Чи пробували ви коли-небудь вивчати англійську за допомогою новин? Дізнайтесь у нашому матеріалі, як ефективно використовувати медіаресурси саме для цього, які сайти, подкасти та застосунки підійдуть саме вам та як бути у курсі подій, вивчаючи мову! 

Чим корисні новини для вивчення англійської?

Як відомо, «Хто володіє інформацією, той володіє світом». Сьогодні неможливо залишатись осторонь важливих світових проблем і подій. Тим паче існує незліченна кількість джерел, які їх висвітлюють. Чому б не використати ці ресурси собі на користь? Адже коли ви читаєте або слухаєте новини, то:

  • отримуєте інформацію з найрізноманітніших галузей, а отже розширюєте свій світогляд;
  • збагачуєте словниковий запас;
  • покращуєте навички читання та аудіювання;
  • навчаєтесь розуміти різні акценти та стилі мовлення.

Отож, як вивчати англійську за допомогою новин?

1. Обирайте теми, які вам цікаві

Так вивчати англійську за допомогою новин буде більш захопливо. Якщо тема вас цікавить, мотивація прочитати статтю або послухати подкаст буде вищою. 

Більшість інформаційних сайтів пропонує різні категорії новин, зокрема, спорт, кіно, стиль життя, кулінарія та інші. Або шукайте необхідну інформацію на окремих інтернет-сторінках. 

Достатньо вписати у пошукову стрічку «art news», «gaming news» або «swimming news», і ви отримаєте останні новини у сфері, яка вам до вподоби. 

2. Робіть нотатки

Під час перегляду новин занотовуйте невідомі слова. Спершу спробуйте здогадатись значення з контексту, без допомоги словника. По закінченню поверніться до своїх нотаток та попрацюйте зі словами: знайдіть і запишіть переклад, транскрипцію та приклад. Можна також обʼєднати слова у категорії — за темою або за граматичною ознакою. 

3. Читайте вголос

Ця вправа допоможе покращити навички говоріння та вимову. Прочитайте новину або статтю вголос та позначте у процесі невідомі слова. Згодом можна перевірити їхнє значення та вимову, наприклад, в якісному онлайн-словнику. 

Якщо ви слухаєте новини, увімкніть субтитри та спробуйте метод «shadowing» (тіньового повтору) — читайте новини разом із коментатором.  

4. Напишіть висновок

Під час читання статті виділяйте головні ідеї. Для цього можна роздрукувати матеріал та скористатись маркером. Після роботи з текстом коротко запишіть своїми словами декілька найважливіших пунктів. Це допоможе перевірити, як добре ви зрозуміли зміст. 

5. Дивіться новини

Перегляд новин неодмінно покращить навички аудіювання. Візуальний ряд допомагає зрозуміти, про що йдеться. І навіть якщо виклад інформації занадто швидкий для вас, із часом і практикою ви зможете розуміти значно більше.

6. Користуйтесь застосунками

Більшість із нас мають сучасні гаджети під рукою та постійно перевіряють оновлення, зокрема в соцмережах. Чому б не використати телефон із користю? Майже всі провідні медіа мають власні застосунки, які дають змогу читати новини у будь-який час, будь-де, навіть офлайн. У наступних розділах ви знайдете найпопулярніші джерела.

7. Обговорюйте новини

Дізнавшись щось нове та цікаве, знайдіть людину, з якою ви могли б поділитись інформацією (англійською мовою, звісно). Перекажіть статтю, запитайте думку, поставте запитання. Або обговоріть тему в коментарях: висловіть свою думку та спровокуйте дебати. Так ви отримаєте практику живої мови.

Корисні ресурси

Сьогодні в інтернеті можна знайти будь-яку інформацію. Однак, варто розрізняти якісні джерела від неякісних. Ми зробили цю роботу за вас і обрали найкращі ресурси для вивчення англійської за допомогою новин. Спробуйте сайти, подкасти й застосунки, оберіть найзручніший формат або комбінуйте їх і досягайте нового рівня знань. 

Сайти 

Breaking News English: один з найпопулярніших новинних сайтів із вивчення англійської. Він пропонує 7 рівнів навчання. Кожна тема містить вправи та активності для практики нової лексики, граматики та всіх мовленнєвих навичок. Тож ви отримуєте повноцінне заняття у зручний час. 

News in Levels: сайт висвітлює світові новини відповідно до 3-х рівнів володіння англійською (визначити свій рівень можна теж тут). Читайте та / або слухайте матеріал, відповідайте на питання у коментарях, обговорюйте теми у Skype. 

The Guardian: топова британська газета, що доступна онлайн без зайвої реклами. Зручний інтерфейс дозволяє відразу знайти цікаву категорію: News, Opinion, Sport, Culture і Lifestyle, а також пропонує відео та подкасти. А натиснувши «more», ви отримаєте більш специфічну добірку тем. 

USA Today: популярний американський новинний сайт, що висвітлює факти у доступній манері (також є у застосунку). Тут так само можна зануритись у різні сфери діяльності людини, а крім цього зробити ресурс більш персоналізованим, створивши акаунт. 

The Skimm: сайт спроєктований у досить неформальному стилі та більше спрямований на жіночу аудиторію. Зокрема, тут можна знайти розділи Shopping та Women. Окрім актуальних новин читайте статті на теми, що турбують жінок у всьому світі. 

Подкасти

English News Pod: новинний подкаст від викладачки англійської мови — Кароліни. Авторка пропонує обговорення актуальної інформації у категоріях Technology, Sports, World News, Travel, Business та інших. Кожен епізод має й письмовий формат, а також аналіз граматичних структур, які можна почути у записі. Цікавий варіант для будь-якого рівня. 

VOA (Voice of America) — Learning English Podcasts: один з найкращих подкастів для вивчення американської англійської. Ресурс розподіляє інформацію за 3-ма рівнями та пропонує величезний вибір тем та епізодів: від специфічних мовленнєвих — Pronunciation, Grammar, American Slang, до загальних — Arts & Culture, History, Education та інші. 

6 Minute English: подкаст від провідного медіаканалу — BBC, що пропонує матеріал для середнього рівня володіння англійською. Вивчайте корисну лексику для щоденних ситуацій за допомогою ресурсу, який торкається вагомих буденних питань.

А для студентів просунутого рівня канал пропонує подкаст BBC Global News Podcast, де світові новини можна послухати у традиційному форматі та насолодитись британською вимовою. 

SEND7 (Simple English News Daily): простий формат для учнів середнього рівня. Епізоди містять щоденний синопсис актуальних новин, що викладений зрозумілою мовою за 7 хвилин. Запис можна переглянути й у письмовому форматі. 

The Daily from The New York Times: кожного дня (крім вихідних) популярне видання публікує 20-хвилинний епізод з ґрунтовним висвітленням важливих світових подій. Ресурс підійде для просунутих студентів, яким надає запис, синопсис і додаткову інформацію до кожної теми. 

Майже всі згадані вище ресурси мають власні застосунки, що доступні як на платформі Android, так і iOS. 

Спробуйте також інші, не менш цікаві новинні застосунки з найвищими оцінками користувачів. Наприклад, Pocket, Ground News, Inoreader, Reddit або PressReader.

Після самостійного навчання за новинами приходьте на розмовні клуби у Grade Education Centre для практики спілкування під керівництвом досвідчених викладачів. А якщо ви прагнете швидко досягти високого рівня володіння англійською мовою, долучайтесь до «Інтенсивного курсу», який забезпечить динамічне навчання та високі результати за короткий час.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси