Soft Skills — що це таке і для чого вони потрібні моїй дитині?

Soft Skills — що це таке і для чого вони потрібні моїй дитині?

Що таке Soft Skills? Так звані «м’які навички» або soft skills відповідають за здатність людини чітко висловлювати свою думку, знаходити підхід до інших людей, ефективно керувати часом, виявляти креативність тощо.

Гнучкі навички необхідні всім людям, але залежно від професійного рівня вони можуть змінюватись. На початку кар'єрного шляху вміння швидко навчатися та бути допитливим допоможе знайти своє місце під сонцем та швидше досягти успіхів.

За даними дослідження Гарвардського університету, Фонду Карнегі та Стенфордського дослідницького центру, успіх у кар'єрі чи бізнесі на 85 % залежить від розвинутих «м’яких навичок» та комунікабельності та лише на 15 % — від професійних навичок.

4 К+1 компетенції майбутнього, яким важливо навчити свою дитину:

КРИТИЧНЕ МИСЛЕННЯ — здатність виважено підходити до обробки та споживання інформації. Ми постійно перебуваємо в інформаційному потоці, у якому легко заблукати, втратити фокус уваги, стати жертвою обману та маніпуляцій.

КРЕАТИВНІСТЬ — творче мислення. Це те, що відрізняє людину від машини та від штучного інтелекту. Креативність дозволяє позбутися зашореності, вчить бачити далі, глибше і під іншим кутом навіть звичайні речі, допомагає приймати нестандартні рішення та почувати себе впевнено у мінливих обставинах. Саме креативність завжди виводить людство на новий рівень.

КОМУНІКАЦІЯ — це вміння домовлятися та встановлювати контакти, слухати співрозмовника та доносити свою точку зору. Це передача інформації та обмін знаннями між людьми. Комунікація допомагає задовольняти людські потреби, виконувати життєві та професійні завдання.

КООПЕРАЦІЯ — вміння працювати в команді: приймати допомогу, враховувати чужу точку зору, відстоювати свою позицію, делегувати повноваження, вміти співпрацювати. 

У 2020 році до списку навичок майбутнього додали компетенцію КОНТАКТ ІЗ СОБОЮ.

Це вміння чути та розуміти себе, також довіряти собі. Він означає внутрішню стійкість і вміння впоратися зі стресом, відчуття цілісного себе у світі, що швидко змінюється.

Як можна розвинути Soft Skills? На тренінгах та саморозвитком!

У Львівській Академії СТАРТ_ІТ на розвиток «м’яких навичок» виділяється 10% від навчальної програми.

У навчальну програму курсів Базова та Комплексна комп’ютерна підготовка включено 10 тематичних тренінгів, серед яких «Робота в команді», «Продуктивне спілкування. Переговори», «Емоційний інтелект», «Невербальна комунікація. Публічні презентації», «Цілі. Тайм-менеджмент». 

І це не просто теорія. Сам процес навчання побудований так, щоб формувати в дитині Soft Skills. Для прикладу, проєкти на окремих модулях виконує команда слухачів, кожному з яких відведена своя роль. Готові роботи випускники презентують своїм батькам та фахівцям ІТ галузі.

Формат навчання в Академії — очний та дистанційний.

Термін навчання — від 3-х місяців до 2-х років — залежно від обраної програми.

З усіма навчальними програмами можна ознайомитись ТУТ.

Локація СТАРТ_ІТ:

м. Львів, вул.Федьковича, 60А, Бізнес-центр «Технопарк».

Маєте додаткові запитання телефонуйте нам за номерами:
[відкрити контакти]+38 (067) 676-47-05;

[відкрити контакти]+38 (095) 309-68-84.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Бізнес школа для дітей та підлітків Профорієнтація Психологія, саморозвиток