Сліпий метод друку — корисна навичка

Сліпий метод друку — корисна навичка

Дізнайтеся більше про «сліпий метод» набору текстів. Ця навичка актуальна для багатьох офісних вакансій.

Багато офісних професій пов'язані з веденням великих об’ємів документації, обробкою великих масивів даних, пошуком та редагуванням інформації, фіксуванням усного тексту керівника та ін. Усі ці завдання успішно виконують працівники, які володіють швидкісним набором тексту методом «сліпого друку». Звичайно ж, швидкість не повинна відображатися на якості тексту, тобто швидкодрук передбачає збереження граматичних та орфографічних мовних норм. Якість швидкодрукування вимірюється саме як поєднання швидкості та якості — відсутності помилок у тексті.

Щоб розвинути якісну навичку, існують різні методики машинопису — це певні вправи набору знаків під контролем тренера або вправи, які виконують самостійно на різних онлайн-тренажерах. Усі методики розроблені за єдиним принципом — під час друку необхідно задіяти всі десять пальців. Користувачу потрібно так розташувати руки на клавіатурі, щоб було максимально зручно та швидко клікати по потрібних знаках і при цьому стежити за текстом на екрані, а не дивитися на клавіатуру.

Подібні навички формуються не відразу, а через постійні та наполегливі тренування — через поступове відпрацювання вправ із різними знаками на клавіатурі. Це не вимагає багато часу, достатньо виділяти 30–40 хв на день. Головне — регулярність, правильне розташування тіла і рук та дотримання ритму. Тренування відбуваються на обраній розкладці, наприклад, українська або англійська. Звичайно, чим довше й частіше виконуєте вправи, тим кращий отримаєте результат. Так розвивається м’язова пам'ять, і тільки коли пальці звикають натискати потрібні клавіші, поступово збільшується швидкість набору.

Розвивати власний машинопис можна з будь-якої базової швидкості. А от досягнення можуть бути у всіх різними — збільшення швидкості на 20 %, 30 %, 40 %, все залежить від дотримання графіку і тривалості тренувань.

Займатися за методикою «сліпого друку» можна самостійно — на тренажерах або виконувати вправи з викладачем, який допоможе правильно поставити руки на клавіатурі й буде контролювати якість виконання завдань.

Навчальна студія Тренд пропонує індивідуальне навчання з викладачем, щоб досягти найкращих результатів машинопису. Заняття проводимо в Києві, двічі на тиждень, є різні варіанти графіків занять. Більше інформації на сайті Курси сліпого друку. А щоб друкувати тексти та документи українською правильно, рекомендуємо пройти Курси ділової української мови.

Підвищуйте власну ефективність та бережіть свій час!

З питаннями щодо навчання звертайтесь:

[відкрити контакти](067) 186-46-05 — telegram, [відкрити контакти](063) 467-34-65 — viber.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Діловодство, секретаріат, АГВ Онлайн курси Швидкочитання, розвиток пам'яті