International Baccalaureate vs Загальна система освіти

Європейські навчальні заклади здебільшого працюють за системою International Baccalaureate. Що це таке і чим вона відрізняється від загальноосвітньої школи, розповімо у цій статті.

Міжнародний бакалавріат (IB Diploma Programme): це одна з найвідоміших програм IB для старшокласників (16-19 років), яка дозволяє учням отримати міжнародно визнаний диплом та підготує їх до вищої освіти.

The International Baccalaureate Diploma Programme — це дворічна міжнародна освітня програма, орієнтована на дітей віком від 16 до 19 років. Вона забезпечує підготовку абітурієнтів до вступу до топових навчальних закладів світу.

А які ж відмінності шкіл з IB від загальноосвітніх шкіл?

  1. Навчальна програма загальноосвітніх шкіл починається з частин цілого, тоді як програми IB зосереджуються на великих поняттях, починаючи з цілого й розширюючи його до частин.
  2. Загальноосвітня школа вимагає суворого дотримання фіксованого навчального плану. IB приділяє увагу питанням та інтересам студентів.
  3. Матеріали в школах — це насамперед підручники та робочі зошити. В IB — першоджерела.
  4. У школах навчання базується на повторенні. В IB навчання є інтерактивним, спирається на те, що студент уже знає.
  5. Вчителі загальноосвітніх класів поширюють інформацію серед учнів: учні є одержувачами знань. Викладачі програм IB ведуть діалог зі студентами, допомагаючи їм конструювати власні знання.
  6. Роль учителя у класичній школі директивна, вкорінена в авторитеті. Оцінювання здійснюються через тестування, правильні відповіді. У школах з IB роль вчителя інтерактивна, вкорінена в лідерстві. Оцінюється робота студента через спостереження, вислуховування точки зору та тести.
  7. У школі знання розглядається як інертне. Студенти працюють переважно поодинці. На програмі IB учні працюють переважно в групах.
  8. Програма IB розроблена так, щоб враховувати потреби учнів у різних частинах світу. Це сприяє розвитку міжнародної співпраці та розуміння.
  9. Програми IB акцентують розвиток учнів як цілісних особистостей, сприяючи їхньому розумовому, фізичному, соціальному та емоційному зростанню.
  10. Програми IB сприяють інтеграції різних предметів та розглядають питання з різних кутів зору, підкреслюючи міждисциплінарний підхід.

З вищезазначеного порівняння легко можна зробити висновок, що International Baccalaureate забезпечує сучасну освіту, яка принесе найбільше користі учневі. Хочете, щоб ваша дитина навчалася на такій програмі? Залишайте заявку на сайті й ми зв’яжемося з вами https://www.osvitamarket.ua 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Середня освіта