Як обговорити з дитиною навчання у США чи Канаді та не викликати протест

Обговорюючи тему переїзду дітей на навчання за кордон, дорослі часто звертають увагу на емоції, переживання, страхи батьків, забуваючи про почуття дітей. У результаті стикаються з нерозумінням і протестом з їхнього боку.

За всіма правилами логіки та здорового глузду, діти мають бути мотивовані на навчання за кордоном, особливо у таких далеких країнах, як Канада та США. Вони опиняться за тисячі кілометрів від будинку та звичної обстановки, і успіх залежатиме від їхнього бажання вчитися та інтегруватись у суспільство.

Цілком очевидно, що у дітей є свої страхи та сумніви — чужа культура, чужі люди, мова, клімат і навіть час. У такій ситуації перед батьками постає вибір:

а) можна наполягти, натиснути на дитину та безапеляційно змусити її їхати на навчання на інший кінець світу;

б) а можна спокійно поговорити, обговорити всі плюси та мінуси навчання у США та Канаді й зробити так, щоб ваша дитина сама захотіла поїхати вчитися, відкрити для себе новий світ та нові можливості, отримати квиток у нове життя.

Варто одразу розуміти, що за одну розмову, найімовірніше, «продати» цю ідею дитині не вдасться. Необхідно дати час подумати, зважити всі за і проти, оцінити шанси й мати «запасний» варіант.

Але все у ваших руках! А щоб обговорення були простішими, скористайтеся такими джерелами натхнення:

📌 Знайдіть історії про відомих підприємців, вчених, фахівців із цікавої для вашої дитини галузі, які досягли успіху і здобули при цьому освіту в Штатах або Канаді. Побудуйте логічний ланцюжок: навчання в Америці / Канаді = успіх. Порівняйте зарплати та рівень життя в Україні з такими самими показниками США та Канади.

📌 Покажіть дитині, як виглядають кампуси університетів у розвинених країнах та порівняйте з корпусами українських вишів. Покажіть гуртожитки, територію університетів. У США та Канаді університети — це величезні комплекси, у яких є басейни, розкішні лаунж-зони, сучасні бібліотеки та кафе.

📌 Продемонструйте дитині плюси життя на кампусі. Так, домашньої їжі та старих друзів не буде, але з'явиться можливість познайомитися з цікавими людьми з усього світу — американцями, канадцями, іспанцями, австралійцями тощо, завести нових друзів та корисні зв'язки по всьому світу.

📌 Познайомте дитину з культурою США та Канади через фільми та книги. Постарайтеся пояснити, як влаштовано життя там.

У ваших силах вселити у дитину мрію поїхати вчитися до Америки. І ця мрія даватиме їй сили для підготовки та складання іспитів, написання есе, збору документів. А пізніше, коли дитина підросте та оцінить усі переваги квитка в життя, який ви їй дали, обов'язково подякує за зусилля.

Записуйтеся на безоплатну консультацію з експертами Osvita Market та вступайте в університет Канади або США https://www.osvitamarket.ua/


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Вища освіта