Знищити емоції!

Знищити емоції!

Нам здається, що прояв сильних емоцій є чимось страшним, несприйнятним, нездоровим, свідчить про наявність психологічної незрілості, інфантилізму та слабкості.

Коли ми гасимо свої сильні емоції, то піддаємо себе небезпеці проживати їх у майбутньому в більш тяжкому варіанті, тому що на першу реакцію точно знайдеться ще десяток-другий приводів, які підтверджують її необхідність. Часто буває, що на прояв емоцій в моменті просто немає можливості, наприклад, вагітна жінка, у якої померла мати вирішує не горювати, бо можна нашкодити дитині.

Так ми складаємо емоції за пазуху та носимо їх там десятиріччями, дозволяючи цьому руйнувати себе зсередини та становимося майстрами по їх задавленню, чим створюємо благодатний ґрунт для різного роду психосоматичних порушень.

Напруга, яка виникає в різних сферах нашого життя, має властивість накопичуватися та стає основою для хронічних стресів, депресій, загрозою для систем регуляції психіки та тіла.

Потрапили в емоційну ситуацію та розумієте, що розмірковуєте про неї вже не перший день — зверніться до свого психолога, розберіться, що ж таке там насправді трапилось, а що стало плодом вашої яскравої уяви. Пройдіть цей урок та вийдіть на вищий рівень своєї особистості.


З побажанням гармонії душі та тіла, практичний психолог Марина Аксьонова.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Відносини, комунікація Психологія, емоційний інтелект Саморозвиток