Дефіцит кадрів та навичок — основний виклик ринку праці у 2024 році

Ринок праці, який він сьогодні? Що мають робити компанії задля розв'язання проблем з персоналом? Які позиції складно закривати? Які пропонуємо програми задля підвищення залученості та мотивації співробітників?

Це у травні ми читали про ситуацію на ринку праці: «Ринок праці продовжує розвиватись за оптимістичним сценарієм. Квітень, як і всі попередні місяці 2023 року, теж перейняв естафету рекордів за кількістю пропозицій роботи. За даними #Work.ua, у квітні зафіксовано 82 467 вакансій, що на 9 % більше, ніж у березні. Фактично наразі ринок праці знаходиться майже на рівні квітня 2021 року (у квітні 2022 — 16 046 вакансій)», — говориться в дослідженні.

Але мінливість часу вже через пів року показує картину досить критичну для бізнесу.

Дослідження ринку праці України цієї осені показало певні тенденції, увага до яких потребує певних дій вже сьогодні. Наведемо кілька цифр з опитування. Окремим блоком йшли питання, котрі стосувались браку кадрів, оскільки, загалом, лунає все більше інформації про те, що бізнес вже відчуває брак кадрів.

Так, 55 % компаній нам підтвердили, що вже відчувають брак кадрів, 33 % зазначили, що відчувають це частково і ще 12 % поки не відчувають недостачі. Які  вакансій на думку HR спільноти найскладніше закрити.

Це, зокрема:

  • менеджер середньої та вищої ланки (директор, керівник);
  • спеціаліст вузького профілю;
  • спеціаліст зі знанням англійської мови;
  • маркетолог, ІТ фахівець, HR, секретар, менеджер із продажу;
  • юрист, аудитор, адвокат, фінансист, логіст, бізнес-аналітик;
  • інженер, хімік, фармацевт, агроном, мікробіолог;
  • слюсар, механік;
  • виробничий персонал;
  • робітники магазину: кухар, пекар, розробник риби;
  • персонал з обслуговування.

Як працювати в умовах невизначеності та мінливості, потребує нових навичок. Саме тому  навчально-консультаційний центр «АТЛАНТ» пропонує корпоративні програми задля трьох основних цілей:

  1. Підвищення ресурсності та особистого розвитку кожного співробітника.
  2. Підвищення та опанування нових / цифрових навичок (soft skills).
  3. Підвищення залученості/вмотивованості команди.

Саме кожен, хто працює в компанії, потребує максимальної уваги та персонального підходу. Саме це дасть змогу знизити ризики втрати фінансів, клієнтів та головне часу, ресурсу який надолужити неможливо.  

Ми пропонуємо програми, які себе зарекомендували в частині ефективності досить високо та які здатні розв'язати перелічені питання.

А саме, що ми пропонуємо:

  1. Програми для керівників, на яких саме зараз є велике навантаження. Саме вони мають «тримати руку на пульсі», давати менторську підтримку, давати зворотний зв'язок, який мотивує та ставити завдання, розуміючи як досягти мети.
  2. Програми у вигляді тимбілдингів та командних сесій, які допоможуть перезавантажитись, прокачати певні навички та навіть розв'язувати конфліктні питання.
  3. Програми з опанування сучасних навичок та підвищення кваліфікації. Супровід протягом місяця дає можливість перетворити знання в навички, щоб вкладені кошти компанії принесли 100 % результат та відобразився на показниках компанії.

Зателефонуйте та замовте консультацію, протягом якої ми визначимо зони уваги та інструменти вирішення: [відкрити контакти](067) 631-30-07

Разом ми подолаємо «зону турбулентності» та зробимо впевнені кроки вперед разом.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії HR, менеджер з персоналу, рекрутинг Менеджмент, управління, KPI Управління персоналом, адаптація та розвиток