Як підготуватися до НМТ 2024 з англійської мови

Як підготуватися до НМТ 2024 з англійської мови

Якщо ви плануєте складати НМТ з англійської мови у 2024 році, пропонуємо засвоїти декілька ключових порад, які допоможуть вам успішно підготуватися та вступити в омріяний заклад вищої освіти. 

ЗНО (Зовнішнє незалежне оцінювання) з англійської мови більше не є окремим іспитом. Натомість англійська є одним з предметів на вибір до складання як аспект НМТ (Національний мультипредметний тест) у 2024 році. 

Хоч складання НМТ з англійської містить меншу кількість та різноманітність завдань, ніж ЗНО, підготовка до цього екзамену вимагає від студентів не лише гарних знань іноземної мови, а й стратегічного підходу та ефективних методів підготовки.

Реєструйтесь на курси підготовки до НМТ з англійської мови від Speak Well School — це гарантований шлях до високих балів та вступу до улюбленого ЗВО!

Розпочніть з аналізу тестових завдань та структури НМТ

Перше, що вам слід зробити, це ознайомитися зі структурою тестових завдань ЗНО/НМТ попередніх років. Розберіться з тим, які види завдань очікують на вас, і як правильно виконувати кожен з них. Детальне вивчення тестових завдань та їх аналіз допоможе вам зрозуміти, на що саме слід звернути увагу під час підготовки.

Проте, не радимо переглядати завдання раніше, ніж за 2018 рік. Річ у тім, що НМТ з англійської у 2024 базуватиметься на лексичних темах саме 2018 року. Також зверніть увагу, що завдань з аудіювання та навичок письма не буде. Натомість варто зосередитись на таких форматах:

  • 5 завдань на вибір однієї правильної відповіді;
  • 11 завдань на встановлення відповідності;
  • 16 завдань на заповнення пропущених слів у тексті.

Складіть план підготовки до іспиту НМТ 2024 з англійської мови

Гарною ідеєю буде чітко визначити дні та час вашої підготовки до НМТ. Встановіть реальні цілі та дедлайни для своїх занять. Розподіліть час між різними розділами англійської мови, такими як читання, граматика та лексика. Тренуйтесь на вправах, формат яких зустрінеться саме на реальному іспиті. 

Окрім цього, заглиблюйтесь у граматичні правила та поповнюйте якісний словниковий запас. Наприклад, для покращення останнього вам допоможуть flashcards. Це картки, що з одного боку містять слово англійською мовою, а з іншого — переклад українською. Пам’ятайте, що рівномірний розподіл часу допоможе вам покращити всі аспекти мови, головне — систематичний підхід та регулярність занять. 

Використовуйте різноманітні ресурси для підготовки

Якщо у вас немає можливості відвідувати курси чи заняття з репетитором, це ще не означає, що ви погано підготуєтесь до складання іспиту. Звісно, наставництво професійного вчителя значною мірою пришвидшить ваші результати, але з достатньою мотивацією та дисципліною, ви так само зможете досягти успіху.

Сьогодні інтернет повний різноманітних ресурсів для підготовки до ЗНО/НМТ з англійської мови. Використовуйте PDF-файли підручників видавництва Oxford та Cambridge, безоплатні або недорогі за ціною онлайн-курси зі спрямуванням саме на цей іспит, онлайн тести з відповідями, щоб максимально ефективно вивчати матеріал. Також зверніть увагу на виробників українських посібників, адже в них ви знайдете найбільш вірогідну структуру майбутнього екзамену.

Більше деталей про НМТ з англійської мови, читайте в статті блогу Speak Well «НМТ 2024 з англійської мови», з якої ви дізнаєтесь про структуру та теми іспиту та лайфхаки з ефективної підготовки до нього.

Багато практикуйтесь

Англійська мова загалом вимагає навичок, які можна вдосконалювати тільки практикою. Чим більше тестувань ви проходите, тим більше звикаєте до стилю та будови іспиту й вам буде легше виконувати вправи у реальному часі. Також варто запам’ятати, що для успішного виконання завдань із, наприклад, аспекту читання, необов’язково читати увесь матеріал. Головне — виділити основні моменти, на яких базуватиметься правильна відповідь. 

Окрім цього, спілкуйтеся англійською, переглядайте англомовні фільми та серіали, слухайте музику та подкасти. Занурення в мовне середовище — один із найкорисніших методів підготовки до майбутнього екзамену. Це допоможе вам не тільки в процесі складання НМТ, але й в подальшому використанні мови.

Визначте свою мотивацію та шукайте додаткове натхнення

Щирий інтерес — це те, на чому базується власне успіх вашої підготовки. Якщо вам справді цікава або потрібна англійська для вступу у вищий навчальний заклад або ж для навчання за кордоном, ви чітко розумієте потребу в якісній підготовці. І навпаки, якщо ви обрали англійську для «підстрахування», у вас, ймовірно, буде мало натхнення до продуктивної роботи над цим предметом. 

Також ви можете створити додаткову мотивацію. Наприклад, за проходження складної граматичної теми потішити себе прогулянкою, покупкою бажаної речі, переглядом улюбленого серіалу. Словом, усвідомлення першочергових потреб та створення системи винагород значно вплине на ваше задоволення, а таким чином – на успішність підготовки. 

Підсумки

Пам’ятайте, що постійна практика та ретельний підхід допоможуть вам досягти високих результатів у вивченні англійської мови та підготовці до НМТ. Просте дотримання цих нескладних правил принесе плідні результати навіть без допомоги мовних курсів чи приватних репетиторів. Втім, який би шлях ви не обрали, ми бажаємо вам найкращих балів на іспиті у 2024 році!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси