Програма оцінки бізнесу (купівля-продаж)

Програма оцінки бізнесу (купівля-продаж)

Оцінка бізнесу. Супровід купілі-продажу. Оцінка ризиків та векторів розвитку бізнесу. Консультація та консалтинг на етапі старту/запуску.

Уявіть таку картину: ви прокинулись вранці, зібрались, вийшли на вулицю і йдете. Йдете годину, дві і ... Постає питання, коли я прийду? А ніколи, бо ми не визначили куди та навіщо?

Це для мене найпростіший шлях розповісти про інструмент, який вважаю дуже важливим для бізнесу, особливо малого та середнього 😊 Мова про бізнес-план.

Бізнес-план ви користуєтесь цим інструментом для власного бізнесу?

Це те питання, з якого ми іноді починаємо спілкування, в процесі знайомства та обговорення різних питань з власниками бізнесів. Відповіді різні. Хтось робить та намагається рухатись за планом, хтось каже «факторів впливаючіх багато», тому не бачить сенсу, а хтось не замислювався взагалі.  

Коротко скажу кілька причин, через які має бути план! А гарний/поганий, песимістичний/оптимістичний та А/Б не важливо. Головне він має бути.

Три питання, які він допомагає вирішити:

  1. Чи є рух та динаміка? Які вони та куди, можливо оцінити при проведенні аналізу даних.
  2. Якщо справи кепські, ви завжди знайдете причину. Завдяки цифрам буде розуміння, що пішло не так та як виправити ситуацію.
  3. Він покаже перспективи та час, коли можна говорити про стабільність та можливості. Тобто допоможе тримати руку на пульсі.

Коротко це дорожня карта, за якою ви знаєте маршрут та швидкість.

Минулого місяця до мене звернулась дівчина, яка відкрила з чоловіком цього року сімейний бізнес з виробництва дитячих іграшок та меблів. Питання було одне: «Я не розумію, де кошти?». Є замовлення, є продажі, працює виробництво, купується сировина, є робітники, але відсутня загальна картина в частині руху коштів.

Тут без планування та розуміння статей витрат не обійтись. Тому склавши бізнес-план та звісно налагодивши облік усе стало на свої місця. Тут і залишки на складі знайшлись на певну суму, і комісії за відправку і зарплата власникам. Загалом людина отримала не тільки відповіді на питання, а і побачила можливість взяти на роботу ще одну людину і забезпечити якісну обробку замовлень.

Аналітика та прогнозування дають можливість бачити власну справу з усіх боків. Спробуйте, вам сподобається. Подати заявку можна ТУТ 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини Бізнес планування, аналітика Продажі, переговори, робота з клієнтами