10 найкращих різдвяних книг, які варто прочитати англійською

10 найкращих різдвяних книг, які варто прочитати англійською

Новорічні свята — не лише час відпочинку та перезавантаження, а ще й ідеальна нагода розширити свій кругозір та вдосконалити англійську мову. Якщо ви шукаєте спосіб поєднати приємне з корисним, радимо опанувати кілька різдвяних книг іноземною!

Готові зануритися у світ новорічних пригод? У цьому вам, звичайно, допоможуть різдвяні оповідання, книжки та розповіді. Ми підготували підбірку, яка сподобається читачам різного віку. Для того, аби отримати задоволення від творів, потрібно володіти мовою на рівні Intermediate або вище.

Не забудьте потім обговорити ці оповідання з друзями та знайомими. Звичайно, радимо це робити англійською мовою. Якщо не зможете знайти компаньйона, радимо долучитися до тематичних розмовних клубів. Там ви зможете попрактикувати іноземну та поділитись думками про прочитане.

Книжки для дітей англійською

Charles Dickens' Christmas Stories

Ці твори точно варті вашої уваги. Оповідання Діккенса сповнені див, різдвяної атмосфери та поєднують у собі нібито звичайні життєві історії з елементами фольклору та народних елементів.

Перша з різдвяних повістей Діккенса називається «A Christmas Carol» або «Різдвяна пісня». Вона вважається справжнім шедевром світової літератури та є невіддільною частиною святкової традиції. 

Твір настільки відгукнувся читачам, що письменник вирішив писати по оповіданню на кожне наступне Різдво. Так з'явилися на світ ще 4 оповідання для дітей:

  • «The Chimes»,
  • «The Cricket on the Hearth»,
  • «The Battle of life» та
  • «The Haunted Man».

Радимо починати знайомство з творчістю Діккенса з першої повісті та поступово просуватись до останньої, п'ятої. 

Rudolph the Red-Nosed Reindeer

Поринути у світ пригод напередодні свят допоможе історія оленя Рудольфа. Він відрізняється від інших оленів своїм носиком, який здавалося б міг завадити йому отримати почесне місце в санях Санта Клауса. Однак, сталося по-іншому.

Книга Роберта Мейя переносить нас у світ веселих пригод, дружби та самовдосконалення. Вона вчить нас приймати та цінувати свою унікальність, навіть якщо інші її не сприймають. 

How the Grinch Stole Christmas

Без цього твору важко уявити новорічні свята. Буркотливий Ґрінч, якого вигадав Теодор Сьюз Гейзел, в кроці від того, щоб зіпсувати всім Різдво, але раптом трапляється непередбачуване. Що ж повпливало на Ґрінча та чим закінчиться розповідь — дізнаєтесь зі слів автора.

А ми зазначимо, що «How the Grinch Stole Christmas» — це чудове оповідання для всієї родини. У ньому йдеться про справжні цінності свята та важливість добрих вчинків. Тож відкривайте оригінал видання та пірнайте у світ магії та різдвяних див.

Letters From Father Christmas

Хочете поринути у світ казкових персонажів та різдвяних див? Тут зібрані листи Джона Толкіна, які він писав своїм дітям від імені Санта Клауса.

До слова, автор відомий завдяки іншим творам — він написав «Гобіта» та «Володаря перснів». Певно, ви вже розумієте, яка безмежна уява у Толкіна, тож його різдвяні історії — must read для тих, хто хоче дізнатись більше про казковий світ.

Цей твір мовою оригіналу дозволить попрактикувати святкову термінологію та вивчити назви містичних істот англійською.

The Tailor of Gloucester

Це одна з найкращих різдвяних книжок для дітей. Її авторка, Беатріс Поттер, розповіла історію бідного кравця, який не встигає доробити замовлення для очільника міста. До слова, отримати гроші за цю роботу — життєво необхідно для чоловіка, адже без цього він не зможе пережити зиму. 

Дуже радимо читати цей твір англійською мовою. Лексика у тексті нескладна, водночас дозволяє розширити словниковий запас та запам'ятати написання нових слів. 

Англомовні книжки для дорослих

The Adventure of the Christmas Pudding

Це твір визнаної королеви детективного жанру Агати Крісті. Певно, ви вже здогадуєтесь, наскільки цікавою буде ця пригода, але заінтригуємо вас ще більше.

«Пригоди різдвяного пудингу» — це збірка оповідань про детектива Еркюля Пуаро та міс Марпл. Ця, на перший погляд, звичайна леді відрізняється неймовірною спостережливістю та винятковим талантом розкриття кримінальних загадок.

Зірка збірки — оповідання «Викрадення королівського рубіна». Детектив Пуаро в переддень Різдва опиняється у старому англійському маєтку своїх знайомих та намагається розв'язати чергову загадку. Тож якщо хочете розважитись і дізнатися більше про традиції країни, вельми радимо прочитати цей твір в оригіналі.


Afterward: A Ghost Story for Christmas

Лауреат Пулітцерівської премії Едіт Вортон опублікувала безліч відомих романів, оповідань та віршів, але цей менш відомий твір ідеально підходить для святкового сезону. 

Повість «Потім: Різдвяна історія про привидів» —  ідеальний гібрид Гелловіну та Різдва. Вже цікаво та незвично, чи не так? 

Маємо вас підготувати — цей твір може навіть більше налякати, ніж надихнути святковою атмосферою. Водночас твір затягує у фантастичну історію з перших абзаців та не відпускає до самого кінця книжки. Тому якщо ви не уявляєте Різдво без дрібки таємничості, вам точно слід прочитати цю книжку англійською мовою. 

The Gift of the Magi

«Дари волхвів» — це оповідання відомого О. Генрі, справжнє ім'я якого Вільям Портер. Автор розповідає історію молодого подружжя, яке ладне на все, аби здивувати свою половинку у Різдво.

Цей твір про кохання та самопожертву вперше опублікували ще в 1905 році. Відтоді «The Gift of the Magi» залишається одним із найбільш відомих та улюблених американських різдвяних оповідань.

Тож, якщо напередодні свят душа потребує історій про щире кохання та дива, вам неодмінно сподобається ця розповідь.

The Greatest Gift

Оповідання «Найбільший подарунок» написав Філіп Ван Дорен Стерн ще у 1943 році. Згодом на його основі зняли класичний різдвяний фільм «It's a Wonderful Life».

Автор розповідає історію Джорджа Бейлі, чоловіка, який, здавалося б, втратив віру в життя. Однак, згодом головному герою випадає унікальна можливість — побачити, яким би був світ, якби він ніколи не народився, і виявляється, що його життя дуже впливає на оточення.

A Christmas Memory

Трумен Капоте, автор «Сніданку у Тіффані», також написав класичне оповідання «Різдвяний спогад», яке вперше було опубліковане у 1956 році. Головний герой — хлопчик, на ім'я Бадді. Він разом із кузиною, літньою жінкою, готується до святкування Різдва під час Великої Депресії. Ця ситуація наштовхує обох на роздуми про радощі та невдачі, приємні моменти та розчарування.

Цей твір дійсно можна назвати різдвяною класикою. Автор нагадує нам про важливість сімейних зв'язків та теплих, невимушених моментів, які можуть зробити свята незабутніми.

***

Читати книги мовою оригіналу — це можливість почути справжні думки автора без перекладів та адаптацій. Письменники та письменниці турботливо підбирали слова та намагались описати стани своїх героїв — тому навіть найкращий переклад не в змозі підробити оригінальний стиль.

Якщо ви відчуваєте, що наразі не готові до опанування книжок англійською, радимо підтягнути рівень іноземної на курсі Лексика та граматика від Grade Education Centre. Граматичні конструкції стануть для вас більш зрозумілими, а слова та вирази — знайомими.

Поєднуйте відпочинок з корисними справами та надихайтесь казковими творами класиків!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси