Найкращі ресурси для підготовки до IELTS

Найкращі ресурси для підготовки до IELTS

Дізнайтеся про найкращі ресурси для успішної підготовки до іспиту IELTS. Отримайте доступ до корисних матеріалів та порад.

IELTS вже давно здобув собі звання одного з найпоширеніших та найбільш авторитетних іспитів. Його результати визнаються у більш як 140 країнах світу, у різних коледжах, університетах та інших закладах освіти. Навчання, робота, імміграція — тестування допоможе довести мовну компетенцію та досягти поставлених цілей у різних випадках. 

Саме тому так важливо відповідально підійти до етапу підготовки перед складанням самого іспиту. Оскільки він перевіряє чотири ключових мовних навички, потрібно приділити достатньо уваги кожній з них. У цьому матеріалі ми зібрали добірку корисних ресурсів, які стануть вам у пригоді в цій нелегкій справі.

Почніть свій шлях до успішного складання іспиту IELTS вже сьогодні! Реєструйтеся на наші курси підготовки до IELTS та отримайте ефективну підготовку, щоб досягти омріяного результату!

Вебсайти для підготовки до IELTS 

Підготовка до іспиту передбачає велику кількість практичних завдань. Чим більше ви їх виконуєте, тим краще розумієте, як відповідати на запитання та виконувати письмові роботи. А ще, це допоможе підвищити вашу швидкість. На всіх цих ресурсах ви знайдете чимало завдань, які стануть корисними.

  1. Офіційний сайт IELTS.org є першим місцем, куди вам слід завітати. Він надасть вичерпну інформацію щодо формату іспиту, вимог, доступних дат тестування та реєстрації. Також у розділі «Preparation resources» є чимало зразків всіх видів тестування (як текстових, так і аудіо).
  2. IELTS Liz — це сайт кваліфікованої викладачки англійської мови — Елізабет. У відкритому доступі розміщено понад 300 сторінок її безплатних уроків. Відео з поясненнями, коментарі, письмові роботи, добірки лексики, теми, аудіо — на сайті всі матеріали зручно впорядковані. Ба більше, тут є ефективні поради до дій у день іспиту та навіть в останні хвилини проходження кожного його блоку.
  3. Саймон Коркоран — це ще один викладач англійської, який до того ж деякий час був екзаменатором IELTS. До 2020 року він активно публікував щоденні уроки у своєму блозі IELTS Simon, але пізніше почав працювати над новим сайтом — IELTS-Simon.study. Обидві платформи є робочими та мають велику кількість практичних завдань — можете брати інформацію з будь-якої з них.
  4. Road to IELTS — офіційний онлайн-курс для підготовки до іспиту, розроблений спеціалістами British Council. Там ви знайдете близько 40 практичних тестів з відповідями, відеозаписи частини Speaking й інші поради. Мусимо попередити, що курс потрібно купувати, але є безплатна версія та доступні практичні завдання з ключами (в паперовому чи електронному форматі).
  5. І останній онлайн-ресурс — English-Exam.org. Це загальна бібліотека підготовчих матеріалів до різних видів іспитів з англійської мови: IELTS, TOEFL, TOEIC, Cambridge English, PTE та Michigan. На сайті можна спробувати безплатні версії тестів, підтягнути необхідну граматику та лексику. До речі, всі питанні складалися досвідченими викладачами й екзаменаторами.

Книги, що допоможуть підготуватися до іспиту IELTS

Класичним способом підтягнення знань завжди були друковані підручники. Зараз чимало видань модернізують свої матеріали, комбінуючи паперові матеріали з електронними версіями, а також доповнюючи їх віртуальними кабінетами студента, аудіо та відеозаписами. Нижче зібрано перелік книг, які чудово зарекомендували себе як допоміжний матеріал у підготовці до IELTS. Вони надають широкі пояснення про формат екзамену, практичні поради та багато вправ для тренування навичок. Тож обирайте та починайте систематичну роботу з ними.

  1. The Official Cambridge Guide to IELTS, 2014 — офіційний підручник від Cambridge University Press. Він допоможе підготуватися як до загального, так і академічного модуля завдяки 8 тренувальним тестам (зокрема частині Speaking). Всі завдання супроводжуються відповідями з коментарями та поясненнями.
  2. Barron's IELTS Superpack, 2019 — забезпечує комплексну підготовку для всіх навичок. Всього до комплекту входить 4 різних підручники. Перший вміщує 4 зразки іспитів: 2 загальних і 2 академічних. Другий доповнений компакт-диском, на якому знаходиться 12 практичних іспитів з відповідями та поясненнями. Третій підручник є збіркою експертних стратегій, що допоможуть якомога ефективніше проходити завдання. Четвертий — добірка необхідної лексики.
  3. English Collocations in Use, 2017 — ще один посібник від видання Cambridge University Press. Він допоможе покращити словниковий запас, а конкретніше — легко використовувати словосполучення. Різні контексти й теми, лексика для есе та інших письмових завдань роблять книгу дійсно корисною для підготовки до іспиту. Доступна вона у двох версіях — для середнього (Intermediate) та просунутого (Advanced) рівнів англійської.
  4. English Vocabulary in Use Series, 2017 — серія підручників від того ж видання. Охоплюючи 5 рівнів, вона також допомагає розширити вокабуляр, а також покращити навички письма та розмовної мови. Кожна книга містить найнеобхіднішу для спілкування лексику, прості й зрозумілі правила та вправи — і все це впорядковано у 101 тему.
  5. New Insight into IELTS with Answers, 2016 — тут акцент робиться на практичних порадах і стратегіях складання іспиту. На прикладах тестів детально розбирається кожен тип завдань, а автори діляться корисними рекомендаціями на основі власного досвіду викладання мови. Книга доповнюється ключами до віртуального банку тестів, де можна попрактикуватися ще у модулях Listening та Speaking.

Онлайн-спільноти, форуми, мобільні додатки з якими підготовка до IELTS стане легша

Долучання до тематичних форумів, присвячених підготовці до IELTS, стане корисним для обміну досвідом. Ви можете отримувати поради та підказки від інших користувачів, підтримувати одне одного. Одними з популярних сайтів, які пропонують такі місця для обговорень є:

  • Reddit (спільнота р/IELTS) — тут ви можете ставити запитання, ділитися порадами та інформацією про іспит. Спільнота має зручні закладки для навігації (керівництво до складання іспиту, симулятори розмов, оцінка навичок, як підготуватися).
  • IELTS Discussion Forum — Top in IELTS — місце, де студенти можуть отримати допомогу з питань стосовно іспиту, поділитися своїми міркуваннями, знайти відповідь на конкретне завдання.
  • Speaking Club — онлайн-платформа для практики розмовної англійської, де зустрічаються люди з усього світу.
  • IELTS Forum: Discuss the IELTS Test — надає можливість поспілкуватися з іншими користувачами, які готуються до іспиту. Містить цілих 18 окремих форумів на різні теми: аудіювання, письмо (академічне й загальне), читання, говоріння, поради, імміграція, організаційні питання, форум викладачів та інші.

І як невеликий бонус — мобільні додатки для підготування до іспиту. Їх доречно використовувати лише як допоміжний ресурс, щоб час від часу розбавляти власну програму навчання.

  • IELTS by IDP від IDP Education Ltd.
  • Серія додатків IELTS Exam Preparation від Magoosh.
  • IELTS Vocabulary Prep від Smart learning solutions.
  • IELTS Test Pro від Estudyme Studio.
  • IELTSAce — Instant IELTS speak від SpeechAce.
  • IELTS Practice Band 9 від LT Software - AppForYou.
  • IELTS Listening English — ELI від Mimosa Creative Applications.

Висновок

Підготовка дає впевненість у власних знаннях та навичках. Ви відчуватимете себе спокійніше під час іспиту та знизите ризик стресу.

Сподіваємося, що серед відібраних ресурсів знайдеться те, що найкращим чином відповідає вашим уподобанням і потребам. А обравши хоча б одне з цих джерел, шанси на успішне складання IELTS значно підвищуються. Щасти вам!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси