Фішка СТАРТ_ІТ: якісна комп'ютерна підготовка за американськими стандартами

Фішка СТАРТ_ІТ: якісна комп'ютерна підготовка за американськими стандартами

7 кроків для школярів 10–17 років до рівня ІТ-зірочок —Trainee та Junior.

Показники якості навчання природно цікавлять батьків і дітей та є визначальними при виборі навчального закладу. В Академії розроблена комплексна система забезпечення якості підготовки.

1. Слухачів СТАРТ_ІТ навчають професіонали львівських ІТ-компаній, які становлять  понад 90 % викладацького складу. Вони проходять підготовку та атестацію з дитячої педагогіки, знають чого вчити, як вчити та полюбляють роботу з дітьми.

Навчальний процес забезпечує індивідуальний підхід до слухачів у малочисельних групах: у Підготовчому відділенні для 8–9 років і відділенні Базової підготовки для 10–11 років — 10–12 учнів у групі, а у відділеннях Комплексної профорієнтаційної підготовки для 12–14 років і Професійної підготовки для 15–17 років — 12–14 учнів.

Викладачі приділяють увагу кожному підлітку.

Також підтримується постійний зворотний зв'язок від кожного слухача щодо задоволення роботою викладачів. Кожного навчального модуля (раз у квартал)  учні заповнюють анкету («Як проходили заняття») та виставляють оцінки своїм викладачам.

2. Слухачі проходять підготовку за проєктною формою навчання: кожен учень щокварталу створює власні ІТ-роботи, які демонструє на батьківських зборах. Під керівництвом менторів — фахівців ІТ-компаній учні розкривають свої комп’ютерні таланти, а на старших курсах створюють реальні ІТ-проєкти, які вони можуть демонструвати своїм потенційним роботодавцям або клієнтам. І набувають таким чином практичний досвід.

3. Якість підготовки школярів забезпечують також технології університетської освіти.  Заняття відбуваються  5 студіях (кафедрах) Академії: студії програмування та робототехніки; вебстудії; дизайн-студії; гейм-студії; тренінг-студії.

За методологією Інституту майбутнього США та програми Microsoft Class of 2030  крім  комп’ютерної підготовки  наші слухачі  формують особистісні соціальні навички soft skills на заняттях з психологами, набувають основи бізнес-підготовки business skills з бізнес-тренерами та практику розмовної англійської мови в ІТ. Сукупність таких  компетенцій надзвичайно затребувана у роботодавців міжнародних компаній.

4. В Академії слухачі отримують професійні  ІТ вміння  з актуальних новітніх технологій, які за прогнозами експертів Кремнієвої долини з Каліфорнії будуть мати попит і у 2030-х роках.

Тільки в СТАРТ_ІТ програмують інтернет речей та штучний інтелект, об’єкти доповненої та віртуальної реальності у розумному будинку; а також програмують сайти, комп'ютерні ігри, інстаграм-профілі  графічного дизайну, 3D-моделі та роботів.

5. Головна мета Академії — якісна ІТ-підготовка випускників до престижної високооплачуваної роботи. Тому у відділенні «Професійна комп’ютерна підготовка» слухачі набувають практичні навички роботи на фрилансі, а саме:

- Розробляють та захищають проєкти перед фахівцями галузі – «Розробка та просування вебсайтів», «Розробка дизайну рекламних постерів для соціальних мереж».

- Знайомляться з основами професій розробника сайтів — вебдизайнера, верстальника вебсторінка, front-end розробника, cms Joomla/Wordpress-розробника, seo-спеціаліста.

- Знайомляться з основами професій графічного дизайнера — дизайнера реклами,  дизайнера-маркетолога, дизайнера-креативщика, дизайнера соцмереж.

- Проходять систему тренінгів — «Підготовка резюме для пошуку роботи CV4IT», «Мотиваційний лист», «Моя кар'єра», «Секрети та біржі фрилансу», «Самопрезентація».

- За статистикою кожен третій слухач професійних курсів Академії знаходить собі роботу на фрилансі відразу після їх закінчення.

Таким чином випускник Відділення професійної підготовки — це сформований ІТ-фахівець початкового рівня (Trainee), який у Львові отримує зарплату від 20 000 грн.

6. Якісна підготовка школярів в Академії СТАРТ_ІТ відбувається на міжнародному рівні:

Організація навчального процесу та склад комп’ютерних програм відповідає рекомендаціям відповідно Інституту майбутнього США та експертів Кремнієвої долини.

Відомий у світі курс Гарвардського університету США з основ програмування для студентів під назвою CS50 (Computer Science) складається з 11 модулів. Слухачі СТАРТ_ІТ — школярі 10–17 років знайомляться з 6 модулями цього курсу.

Якісна ІТ-підготовка та Диплом Академії  допомагають нашим випускника за кордоном при пошуку роботи або подальшому навчанні.

Так, для прикладу, Маркіян Перепелюк закінчив два відділення — з комплексної профорієнтаційної та з вебпрофесійної підготовки. Літом 2023 року, коли він з сім’єю потрапив до Лондона, успішно пройшов співбесіду і стажування у двох компаніях Англії — Trayport та GoHenry.

Навчальна частина надсилала випускникам  дублікати дипломів англійською мовою за їх запитами з Канади та Німеччини.

7. В Академії розроблені та впроваджені 5 авторських навчальних проєктів для позашкільної освіти учнів, які офіційно визнані Міжнародною та Державною системами реєстрації авторського права та отримали Міжнародні сертифікати  та Державні свідоцтва :

• «Львівська Академія СТАРТ_ІТ».

• «Інтерактивний наочно-дистанційний формат ІТ- навчання».

• «Університетська ІТ-підготовка школярів 8 -17 років в Академії СТАРТ_ІТ».

• «Інтернет речей та штучний інтелект у розумному будинку».

• «Створення об'єктів доповненої та віртуальної реальності у розумному будинку».

На підставі двох останніх проєктів вперше в Україні 7 груп, 80 слухачів СТАРТ_ІТ виконали та успішно захистили проект «Інтернет речей та штучний інтелект у віртуальному розумному будинку». Проєкти з інтернету речей школярі розробляють в США, в Бостоні та в Ізраїлі, в Хайфі.

Завдячуючи якісній професійній ІТ-підготовці, багато випускників Академії стають студентами університетів з комп’ютерних наук.  Вже на 1-2 курсі вони знаходять роботу в міжнародних компаніях, стають фахівцями рівня Junior, які у Львові отримують зарплату від 40 000 грн. При цьому мають гарну перспективу у кар’єрному рості — середня зарплата айтівця в місті понад $ 3 700.

Шановні учні та батьки!

Ніде у Львові, ні в Україні ви не знайдете навчальний заклад для школярів з такими комплексними показниками якості ІТ-підготовки, як в Академії СТАРТ_ІТ.

Приєднуйтесь до спільноти СТАРТ_ІТ,  ще триває набір «Весна-2024».

Докладна інформація на сайті або за телефонами [відкрити контакти]+38 (067) 676-47-05; [відкрити контакти]+38 (095) 309-68-84.

Готові допомогти оформити документи щодня з 10:00 до 18:00⠀

Локація Академії:

м. Львів, вул. Федьковича, 60А, Бізнес-центр «Технопарк».

СТАРТ_ІТ — це стрибок учнів в успішне майбутнє!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Новини IT, програмування, розробка Профорієнтація