Корпоративне навчання чи хантінг?

Незважаючи на війну та скорочення зарплат, досвідчених розробників, як і раніше, не вистачає. У такій ситуації є два виходи: хантити співробітників в інших компаніях чи навчати новачків.

Середня медіанна зарплата Senior розробника взимку 2022 досягла $4500, а Middle розробника — $2500.

Незважаючи на війну та скорочення зарплат, досвідчених розробників, як і раніше, не вистачає. У такій ситуації є два виходи: хантити співробітників в інших компаніях чи навчати новачків.

Розберемося, що обрати, скільки це коштує та як навчати свої кадри.

Чи варто витрачати ресурси на хантінг досвідченого працівника?

Часто це має сенс:

  • Потрібно порахувати, скільки грошей і часу потрібно, щоб Junior став Middle. Важливо, скільки завдань за цей час може зробити фахівець та скільки грошей він принесе.
  • Ще важливіше порахувати, скільки коштуватиме переманювання Middle розробника необхідної галузі. І скільки грошей за той же термін заробить для компанії готовий Middle.
  • Порівняти дані, що вийшли. Шукати співробітника з досвідом варто, якщо потенційно це вигідніше, ніж навчання новачка.

На користь хантінгу є кілька аргументів:

  • Досвідчений співробітник вже готовий працювати над проектом і не потребує тривалого менторства, хоча все одно пройде кілька місяців, поки він дізнається про проект як слід.
  • Досвідчена команда скорочує терміни розробки та витрати на неї.

Чому навчати співробітників вигідно

Однак у якийсь момент ринок може вичерпатися, і хантінг стане дуже дорогим.

Наприклад, якщо компанії потрібно набрати 20 Senior розробників в одній галузі, то хантінг може зайняти місяці, а то й більше. Стільки спеціалістів, які розглядають нові пропозиції, може просто не бути на ринку.

У такій ситуації не залишається нічого іншого, окрім навчання новачків.

Кадри, які виросли всередині компанії, набагато лояльніші і при належному навчанні можуть розпочати роботу відразу ж, адже вони знають усі процеси в компанії.

Залишилось вибрати хороше корпоративне навчання 😉

Що таке якісне корпоративне навчання

Це складання індивідуальної програми для груп

Ми створюємо курс на запит, щоб співробітники компаній вивчали тільки ті інструменти, програми та напрямки, які є пріоритетними для компанії.

Також індивідуальна програма дає можливість вибирати інтенсивність та тривалість навчання, щоб скоротити час підготовки та отримати необхідний результат у найкоротші терміни.

Крім того, роботодавець отримує контроль до обліку успішності, статистики виконаних домашніх завдань та кількості відвіданих занять у системі LMS. Так можна перевіряти ефективність навчання своїх співробітників та їхню мотивацію вчитися.

Це складання індивідуальних групових курсів з вивчення окремих технологій

Не обов'язково проходити тривалий курс, якщо ваші співробітники вже знають основи.

У таких випадках можна провести кілька групових занять із вашими співробітниками з вивчення конкретної технології, яка потрібна для їхньої роботи.

Це курси, які сформовані з оглядом на роботу в компаніях

Ми пропонуємо також вивчення спеціалізацій, які потрібні у великих компаніях або необхідні власникам бізнесу:

HR — Employer Branding: курс з побудови бренду роботодавця. Адже чим краще враження співробітників про компанію, тим більше кваліфіковані та зацікавлені працівники захочуть у ній працювати, тим ефективнішою буде їхня робота і тим меншим буде відтік кадрів.

Customer Experience Management: курс управління клієнтським досвідом. На курсі вивчають роботу з клієнтом на всіх рівнях його взаємодії з компанією, вчаться збирати клієнтські дані, обробляти та аналізувати їх, а також використовувати всі ці знання для отримання клієнта, його утримання та розвитку бізнесу компанії.

Інтернет-маркетинг для бізнесу: курс для власників бізнесу чи керівників відділів маркетингу. На курсі ви дізнаєтесь про весь цикл просування проекту: SMM, пошукову оптимізацію та рекламу в Google, та поєднайте нові знання, щоб розробити стратегію для вашого бізнесу. Ще ви дізнаєтеся, які завдання ставити на фахівців з маркетингу у вашому штаті та як контролювати їх виконання.

Тут можна дізнатися докладніше про корпоративне навчання, а також почитати відгуки компаній, які замовили навчання.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Менеджмент, управління, KPI Онлайн курси Управління персоналом, адаптація та розвиток