Мотиваційний лист: що потрібно знати під час написання?

Мотиваційний лист: що потрібно знати під час написання?

У рамках цієї статті зосередимося на тому, як правильно скласти мотиваційний лист, приклади допомагають студентам реально уявити, що від них очікується.

Мотиваційний лист: що потрібно знати під час написання?

Вже досить багато людей змогли якісно освоїти англійську мову на мовних курсах английского Полтава (https://myenglishworld.pro/branch/kursyi-angliyskogo-yazyika-poltava) My English World. Інші ж навчаються прямо зараз і набувають такої корисної та затребуваної навички. Дійсно, гарне знання англійської мови та здатність використовувати отримані знання на практиці відкривають перед людиною величезні можливості та перспективи. У сучасному суспільстві завдяки високому рівню англійської мови людині значно простіше отримати візу до розвиненої країни, влаштуватися на роботу в міжнародну компанію або вступити на навчання до престижного міжнародного навчального закладу.

Під час занять ми багато уваги приділяємо граматиці англійської мови, читання, письма, розмовної мови. Завдяки цьому студенти мають можливість освоїти англійську мову і навчитися її правильно використовувати. У рамках цієї статті зосередимося на тому, як правильно скласти мотиваційний лист, приклади допомагають студентам реально уявити, що від них очікується. В інтернеті кожен бажаючий зможе знайти численні приклади мотиваційного листа англійською, ми ж зосередимося на наступному:

  • Особливості мотиваційного листа – зразки це добре, але важливо розуміти і теорію.
  • Структура – ​​побачимо, як писати мотиваційний лист.
  • Принципи написання motivational letter examples.

Як написати мотиваційний лист: особливості

Перш ніж розібратися, як писати супровідний лист, варто звернути увагу на його особливості.У діловому світі розрізняють два основні типи такого документа, які мають багато спільного, але водночас їм властиві важливі відмінності. Складаючи власний мотиваційний лист, зразок допоможе вам правильно визначитися з інформацією, яку варто писати, та оптимальним форматом її подання. Розрізняється два поширені типи мотиваційних листів:

  1. "Motivation".
  2. "Cover Letter".

Кожен із представлених типів листів дуже схожий на інший, але й має свої індивідуальні особливості — рекомендується брати їх до уваги, завдяки чому можна розраховувати на максимально позитивний результат. Як видно навіть із самої назви, вільнішим є «Motivation letter», у ньому варто зробити акцент, не стільки на фактах та своїх перевагах, скільки на мотивації та спонуканнях. Крім того, фахівці рекомендують готувати окреме «Motivation letter» для кожної компанії чи навчального закладу — це відкриває можливість зробити лист максимально індивідуальним, розставивши у ньому акценти таким чином, щоб досягти максимально позитивного результату.
«Cover Letter» має бути написане у більш стриманому та діловому стилі.

Часто це може бути супровідний лист до резюме англійською метою якого є додатково звернути увагу на ваші здібності, можливості та згадати про мотиви/спонукання. Часто цей мотиваційний лист є викладом фактів, який покаже, що ви добре підходите на відкриту вакансію або хочете/можете вступити до університету англійською мовою.Структура мотиваційного лист.

Кожен бажаючий має змогу переглянути приклади мотиваційного листа на роботу та взяти за основу його структуру. Більше того, існують усталені мотиваційні фрази англійською, які притаманні більшості листів цього призначення. Завдяки тому, що ви дотримуватиметеся загальновизнаної структури, ваш мотиваційний лист буде складено максимально коректно та його підготовка не викличе особливих труднощів. Як правило, мотиваційний лист англійською мовою містить такі блоки:

  1. Personal Information,
  2. Introduction,
  3. Main body,
  4. Ending (Conclusion).

У розділі "Personal Information" слід вказати свою контактну інформацію: адресу, № телефону, Скайп, Вайбер, Телеграм, E-mail.
Блок «Introduction» є вступним – у ньому необхідно представитися та написати, чому ви пишите цей лист. З цього блоку адресат повинен чітко зрозуміти, яку мету ви маєте і на що претендуєте.

Переходячи до розділу «Main body», варто враховувати, що міститься основна інформація, яку ви бажаєте донести. Зміст цього розділу визначається тим, для кого ви готує мотиваційний лист і якої мети хочете досягти. Добре проілюструвати це дозволяє приклад мотиваційного листа працювати — зазвичай, у його частині міститься два пункта:

  • Інформація про освіту та навички. Очікується, що людина не лише сухо вкаже роки навчання у тому чи іншому навчальному закладі, а й напише, які навички вона змогла набути.
  • Досвід роботи. Напишіть, у яких компаніях/організаціях ви працювали та які посади обіймали. Якщо з певного місця роботи ви маєте рекомендаційний лист, добре було б про це чітко написати.

У заключній частині «Conclusion» доречно написати про свої мотиви — чому ви хочете влаштуватися на роботу саме в цю компанію або вступити саме до цього ВНЗ. Підготовляючи цю частину мотиваційного листа, було б добре писати не лише про свої інтереси, важливо згадати те, що ви налаштовані працювати/вчитися на результат.

Принципи написання motivational letter examples

Приймаючи рішення, як написати мотиваційний лист до університету чи під час працевлаштування у певну компанію, варто дотримуватися певних принципів та підходів. До основних принципів складання мотиваційних листів належать такі:

  1. Не копіюйте свій мотиваційний лист з інших прикладів – намагайтеся бути індивідуальними. Як правило, ВНЗ чи компанії отримують сотні подібних листів, варто прагнути вигідно виділитися на тлі конкурентів.
  2. Підкреслюйте свої навички та здібності — добре було б навести аргументи на підтвердження своїм заявам, що ви знаєте чи вмієте.
  3. Опишіть свої цілі щодо цього листа — варто згадувати як про короткострокові, так і про довгострокові цілі.
  4. Пишіть офіційною англійською - уникайте сленгу і непотрібних скорочень.

Приклади мотиваційних листів

  • Мотиваційний лист під час працевлаштування (https://motivationalletter.com/2014/05/31/motivation-letter-for-a-job-template/).
  • Зразок мотиваційного листа під час вступу до університету (https://www.englishforums.com/English/SampleLetterMotivationApplication-LetterUniversity/xpzpl/post.htm).
  • Декілька варіантів мотиваційного листа під час працевлаштування (https://www.letterspro.com/letters/to-human-resources/11693-motivational-letter-sample-for-job-applicationhttps://www.letterspro.com/letters/ to-human-resources/11693-motivational-letter-sample-for-job-application).


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Підготовка до ЗНО/НМТ