Вчимо англійську онлайн: корисні ресурси для самостійного навчання

Вчимо англійську онлайн: корисні ресурси для самостійного навчання

Для того, щоб вам було легше вивчати англійську самостійно, не втрачаючи ефективність, ми підготували підбірку корисних онлайн-платформ, додатків та словників, які стануть вам у пригоді!

Ще десять років тому вивчення будь-якої мови було складним процесом, який потребував чимало зусиль: придбати словники та підручники, найняти репетитора і приїздити до нього на заняття (або відвідувати спеціальну мовну школу). Сьогодні ж прогрес та розвиток технологій надає нам можливість вивчити іноземну мову буквально не виходячи з дому.

Словники

У безлічі наявних на просторах інтернету онлайн-словників дуже легко загубитися. Багато з них копіюють один одного, а інші містять лише зверхню інформацію. Пропонуємо вам ознайомитись зі словниками з нашої підбірки. Ви точно знайдете той самий — корисний і зручний саме для вас.

Cambridge Dictionary

Це класичний онлайн-словник, яким користується безліч людей з усього світу. В ньому немає перекладу українською, проте він містить десятки корисних словосполучень, ідіом, граматичних правил, прикладів і багато чого іншого. А ще Cambridge Dictionary маркує кожне слово та вираз залежно від того, до якого рівня володіння мовою воно належить (від А1 до С2).

Urban Dictionary

Urban Dictionary — словник сучасного сленгу, який буде корисним тим, хто має справу з англомовним контентом. Якщо ви дивитесь відео, серіали або кіно англійською, читаєте сучасну англійську літературу та інтернет-блоги — це ідеальна платформа для вас. 

На Urban Dictionary ви зустрінете вирази та слова, які не завжди можна знайти в більш “офіційних” словниках. Тут ви знайдете пояснення сленгу, жаргонних і навіть нецензурних виразів. Користувачі самостійно додають як слова, так і пояснення до них, тому на сайті було додано функцію голосування, яка допоможе знайти влучне пояснення. 

Зверніть увагу, що Urban Dictionary — тлумачний словник, тому усі пояснення, які там розміщені, написані англійською мовою. 

Як бачите, існує великий вибір онлайн-платформ для роботи з англійською: перекладу та тлумачення. Спробуйте декілька варіантів, та зверніть увагу, з інтерфейсом якого сайту вам зручніше працювати. Зважайте на свій рівень знання мови, але, навіть якщо ви тільки починаєте, не бійтесь працювати з тлумачними словниками без перекладу. Використання одномовних платформ якнайкраще вплине на ваш рівень володіння мовою, а ще підвищить вашу впевненість!

Вчитися без вчителя: платформи для самостійного опанування

Вивчення англійської стало простіше не тільки завдяки можливості знайти те чи інше слово через пошукові системи, але і через появу різноманітних мобільних програм для підвищення свого рівня. Їх так само немало, але знайти таку, що насправді буде ефективною, не завжди легко. Пропонуємо вам спробувати наступні:

Learn English British Council

Додаток Learn English ідеально підійде для того, що прокачати свою граматику. Ця програма пропонує вивчати мову за допомогою цікавих ігор на різноманітні теми, тому під час заняття вас точно не накриє нудьга. Базові граматичні конструкції для початківців або інверсія і складні модальні дієслова для тих, хто вже давно вивчає англійську — кожен може знайти тут щось корисне

HelloTalk

А як бути із speaking skills? Часто так буває, що навіть добре розуміючи граматику і маючи дивовижний словниковий запас, ми все одно стикаємось з нестачею розмовної практики. У такому випадку рекомендуємо спробувати додаток HelloTalk, за допомогою якого ви швидко можете знайти співрозмовника. Програмою користується 15 мільйонів людей зі всього світу!

HelloTalk працює за наступним принципом: вам потрібно буде вчити співрозмовника розмовляти своєю рідною мовою. Чи не цікава можливість? Це не тільки гарантує вам отримання досвіду у спілкуванні з носіями англійської, а ще й дарує вам разючий досвід культурного обміну. Головне не соромитись і почати — всі користувачі тільки вчаться, і атмосфера взаємної підтримки на платформі додасть вам впевненості. 

Quizlet

Цей додаток ідеально підійде тим, хто точно знає, що саме хоче вивчити. Завдяки йому ви зможете швидко опанувати нові слова або вирази, створивши власний або знайшовши один з багатьох навчальних модулів від інших користувачів (серед них іноземні студенти та викладачі англійської). 

Якщо вам необхідно підготуватися до іспиту, або ваша ціль у тому, щоб розширити словниковий запас, ви можете обрати один з декількох форматів роботи — від флеш-карток до тестів — і присвятити свій час вивченню слів. 

Duolingo

Підіймаючи тему додатків для вивчення мови, неможливо не згадати відому багатьом популярну платформу Duolingo. 

Ця платформа буде корисна в першу чергу для тих, хто вивчає іноземну мову для повсякденного спілкування — після декількох занять в Duolingo вже через пару тижнів ви зможете самостійно зробити замовлення в ресторані, спитати перехожого про маршрут або забронювати номер в готелі. Додаток спрямований на розширення словникового запасу і вивчення різноманітних розмовних конструкцій. 

Завдяки різноплановим завданням ви швидко опануєте граматику, попрацюєте над вимовою та запамʼятаєте правила написання слів. Якщо вам буває складно зосередитись — цей додаток саме для вас, адже маленькі уроки від Duolingo, впродовж яких вас супроводжують харизматичні герої, схожі на захопливу гру!

Поза всіма перевагами сучасних онлайн-ресурсів для самостійного навчання, не забувайте і про важливість усного спілкування. Адже це прокачає ваші speaking skills. Зокрема в Першому Кембриджському освітньому центрі пропонують долучатися до Speaking Clubs з будь-якої точки світу онлайн. Бажаєте забути про труднощі спілкування? Не забудьте попередньо записатися до розмовного клубу!

Між іншим, у центрі ви можете знайти й інші активності для розвитку своєї англійської: кіноклуби, граматичні та книжкові клуби, і звісно, безліч варіантів навчальних програм!

А якщо ви хотіли б дізнатися ще більше програм для смартфона, щоб інтенсивно прокачати розмовну англійську, сміливо переходьте за посиланням.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Підготовка до ЗНО/НМТ