Як управляти в режимі високої ефективності?

Щоб бути успішними, компанії повинні підлаштовуватися під ринкову ситуацію, що постійно змінюється, і умови ведення бізнесу. У результаті ті чи інші організаційні зміни відбуваються в кожній компанії досить регулярно.

На жаль, дуже багато менеджерів усе ще вважають, що співробітників можна переконати, сформулювавши пишномовні цінності і вимовляючи промови. Але більшість таких заяв — марна данина моді.

Вони нічим не підкріплені і є наборами банальностей, які лише посилюють скептицизм працівників.

Заява лише формулює цінності, а життя в них вдихають системи управління.

(Майкл Хаммер та Джеймс Чампі з книги «Реінжиніринг корпорації: маніфест революції у бізнесі»).

Сучасний бізнес — дуже динамічне середовище.

Щоб бути успішними, компанії повинні підлаштовуватися під ринкову ситуацію, що постійно змінюється, і умови ведення бізнесу. У результаті ті чи інші організаційні зміни відбуваються в кожній компанії досить регулярно.

І, щоб вдихнути життя та ентузіазм у поточну діяльність співробітників, Керівнику краще застосовувати не автократичний, а командний стиль управління.

Чому?

Та тому, що Керівник-автократ сприймає компанію як машину, де співробітники грають роль гвинтиків.

Керівники-автократи створюють жорсткі структури, встановлюють жорсткі правила, а потім намагаються зберегти контроль над махіною, смикаючи за важелі і крутячи штурвал (створюючи стресову обстановку для себе і для всіх навколо…).

І водночас щиро дивуються з того, що співробітники безініціативні (!?!?...).

У повній протилежності до Автократичного Керівника є Високоефективний Керівник, який застосовує командний стиль управління!

Високоефективні Керівники бачать компанію як спільноту професіоналів; бачать бізнес як набір індивідуальних надій та мрій, націлених на загальну корпоративну мету.

Використовуючи командний стиль управління, вони надихають співробітників присвятити себе продуктивній роботі для особистого успіху, а отже, і успіху всієї компанії.

Високоефективні Керівники задають загальний напрямок руху, а потім беруть на себе забезпечення співробітників ресурсами, які необхідні для успішної роботи.

Вони надають право прийняття рішення підлеглим, що дозволяє команді виробляти власні правила і втручаються лише у надзвичайних ситуаціях.

Високоефективні Керівники при впровадженні нових технологій, обмірковують та планують способи розвитку у співробітниках нових компетенцій, ініціативності, творчості, відповідальності та покращення взаємин.

Високоефективні Керівники знають, що успіх можливий лише в тому випадку, якщо співробітники компанії використовують нові ідеї та нові підходи до бізнесу.

Ви хочете керувати в режимі високої ефективності?

Я, із задоволенням, вам у цьому можу допомогти!

Запрошую вас узяти участь у моїх авторських тренінгах, які направлені на розвиток у Керівника-Лідера здібностей, навичок професійного виконання своєї управлінської роботи, створення сильної Команди та підвищенню продуктивності компанії.

Перейдіть на сайт https://galina-zimina.com/ та ознайомтеся з переліком усіх доступних тренінгів для керівників. Тренінги проходять у форматі онлайн-зустрічей, що дозволить вам узяти участь у ньому з будь-якої точки світу. Я буду рада відповісти на всі ваші запитання та надати професійні поради із цих питань менеджменту.

Бажаю Вам Успішного Бізнесу!

Галина Зіміна

Засновник та керівник консалтингового центру ШАУЗ,

Системний консультант, бізнес-тренер, коуч перших осіб компаній,

Аудитор міжнародної кваліфікації (ІSO 9001).


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Лідерство, тімбілдинг Менеджмент, керування, KPI Управління персоналом, адаптація та розвиток