Кращі інтернет-ресурси для вивчення англійської мови онлайн

Кращі інтернет-ресурси для вивчення англійської мови онлайн

У цій статті ми розглянемо найкращі доступні ресурси, які допомагають вивчати англійську мову з використанням інтерактивного підходу.

Сьогодні вивчення англійської мови стає не лише корисним, але й захопливим хобі завдяки широкому вибору онлайн ресурсів, які пропонують цікаве навчання з елементами гейміфікації (від англ. game — гра).

Вивчайте англійську в будь-якому місці та в будь-який час — запишіться на дистанційні курси англійської мови до школи SpeakWell.ua та вивчайте мову з професіоналами! 

Duolingo

Duolingo визнаний як один з найуспішніших та найпопулярніших ресурсів для вивчення мов у світі. Цілком ймовірно, що ви не раз бачили картинки з характерною зеленою совою — родзинкою цієї платформи.

Переваги

  • Ігровий підхід

Duolingo прославився інтеграцією гейміфікації у вивчення мов. Користувачі отримують бали та бонуси за виконання завдань та розблоковують нові рівні, що додає мотивації та натхнення до навчання. Окрім цього, сова Duolingo постійно нагадуватиме вам про невиконані завдання. 

  • Різноманіття завдань

Платформа пропонує чимало завдань: переклади, аудіо- та текстові вправи, використання flashcards (спеціальних картинок) для закріплення нових слів для всеосяжного охоплення мови.

  • Доступність 

Додаток доступний як на мобільних пристроях (iOS та Android), так і онлайн через вебверсію. Можливість вчити мову на ходу робить Duolingo зручним для користувачів, які навчаються або ж працюють.

Недоліки

  • Обмежені знання.

В порівнянні з більш просунутими платформами, Duolingo не надає глибоких знань з граматики та лексики. 

  • Наявність реклами.

Безкоштовна версія містить рекламу, що може часто дратувати та відривати вас від навчання. 

Висновок: Duolingo є чудовим ресурсом для початкового та середнього рівнів володіння мовою. Це ідеальний вибір для тих, хто хоче розпочати вивчати англійську мову або встановити певну навчальну рутину. 

Busuu

Busuu — це відомий додаток для вивчення мов, який є якісним ресурсом для вивчення лексики та граматики, а також розвитку всіх мовних навичок. Заснований на ідеї взаємопідтримки користувачів, Busuu пропонує широкий спектр можливостей для вивчення англійської, яка до того ж ділиться на різні категорії: для роботи, для подорожей тощо.

Переваги

  • Широка спільнота.

Busuu акцентує важливість взаємодії між користувачами. Додаток надає можливість вивчати мову, спілкуючись з носіями мови та іншими студентами через вбудований чат та вправи. Ви можете як надавати, так і отримувати фідбек від інших юзерів. 

  • Інтерактивні вправи та тести.

Busuu пропонує різноманітні вправи, включаючи аудіо та відеоматеріали, переклади, граматичні завдання та тести, що дозволяє студентам розвивати всі аспекти мовлення. До того ж на вас чекають великі тести на затвердження отримання кожного нового рівня володіння мовою. 

  • Правильна вимова.

У Busuu є функція перевірки правильної вимови, яка дозволяє студентам слухати та порівнювати свою інтонацію та акцент з носієм мови. Окрім цього, останній може надати вам поради, а також оцінити вашу вимову. 

Недоліки

  • Платна версія.

На жаль, доступ до багатьох переваг вимагає платної підписки, яка, втім, є досить доступною і вартою її оформлення з огляду на якісне та інтерактивне наповнення навчального матеріалу. 

  • Затримки у відповідях.

В залежності від активності спільноти, час відповіді від носіїв мови може варіюватися. Проте, як правило, англомовна спільнота не бариться з відповідями завдячуючи значному поширенню англійської мови.

Висновок: Busuu — чудовий варіант вивчення англійської, якщо ви серйозно налаштовані до навчання та маєте достатньо часу на засвоєння нової інформації та виконання завдань на будь-якому рівні володіння мовою. 

Drops

Drops — додаток для вивчення мов, який в основному базується на гейміфікації. Він пропонує поповнити словниковий запас шляхом цікавої гри короткої тривалості. Drops надає користувачам можливість вивчати англійську мову в будь-якому місці та в будь-який час. Наприклад, в обідню перерву на роботі.

Переваги

  • Яскраві картинки.

Однією з ключових особливостей Drops є використання зображень для асоціацій зі словами, що робить вивчення легшим. Особливо для тих учнів, кому простіше візуально запам’ятовувати інформацію.

  • Швидкість. 

Навчання на Drops організоване у короткі сеанси, що тривають всього лише 5 хвилин на безкоштовному плані. Це змушує вас виробити корисну звичку з мінімальним використанням часу.

  • Широкий вибір тем.

Оскільки додаток спеціалізується на поповненні словникового запасу, він пропонує справді широкий вибір лексичних тем до вивчення та повторення, де кожен зможе обрати щось для себе. 

Недоліки

  • Орієнтація лише на лексику.

Якщо ви бажаєте також поглибити свої знання з граматики, цей додаток навряд чи вам допоможе, адже він покриває лише поповнення словникового запасу. 

  • Мінімум аудіо

Окрім цього, Drops також майже не надає можливість прослухати аудіо навіть у платній версії додатка. 

Висновок: З допомогою Drops вивчення мови стає цікавим та доступним для кожного, хто шукає простий та ефективний спосіб розвивати свої навички англійської, витрачаючи на це всього 5 хвилин на день. 

Babbel

Babbel — це популярна платформа для вивчення мов, яка вирізняється своїм структурованим та практичним підходом до навчання. Заснований на методі комунікативного навчання, Babbel пропонує широкий спектр інструментів для зручного та ефективного вивчення мов.

Переваги

  • Комунікативний підхід.

Babbel акцентує вашу увагу на розмовних навичках та реальних ситуаціях спілкування, що полегшує набуття практичних навичок, а саме говоріння, слухання та читання. Окрім цього, платформа пропонує онлайн заняття з вчителями. 

  • Структуровані уроки.

Навчальні уроки Babbel структуровані та систематизовані, що дозволяє користувачам прогресувати від основ до складніших тем. Таким чином, при сумлінному навчанні у вас не буде потреби купляти або шукати додаткові матеріали для навчання. 

  • Лексичні подкасти.

Додатково Babbel надає можливість слухати спеціальні подкасти для вивчення нових слів та фраз. Значною перевагою є можливість почути правильну вимову цієї лексики. 

Недоліки

  • Платна версія. 

Деякі функції та уроки можуть бути обмежені для користувачів без платного доступу. Проте, подібно як з Busuu, ви можете придбати підписку, адже Babbel пропонує повноцінні уроки з вивчення англійської.

  • Брак гейміфікації.

Для деяких користувачів може бракувати елементів гри та інтерактиву, які зустрічаються на інших платформах.

Висновок: Babbel вирізняється своїм практичним та систематизованим підходом до вивчення мов, фокусуючись на розмовних навичках. Він стане чудовим ресурсом для тих, хто бажає підтягнути розмовну англійську.

Паралельно з вивченням англійської мови, не збувайте й про розмовну практику. Ми зібрали для вас кращі ресурси для спілкування англійською з носіями у блозі школи Speak Well, тож радимо з ними ознайомитись.

Сподіваємось, що наведені нами приклади стануть вам у пригоді при виборі ресурсу для самостійного вивчення англійської. Гарною ідеєю буде спробувати декілька освітніх додатків задля того, аби обрати найкращий для себе варіант. 


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Підготовка до ЗНО/НМТ