Як отримати більше прибутку, якщо почати «бачити» та ліквідовувати причини втрат!

Як отримати більше прибутку, якщо почати «бачити» та ліквідовувати причини втрат!

Слово «втрати», запобігання яким складає суть Ощадливого виробництва, поки що рідко зустрічається в лексиконі українських керівників. Вони вважають за краще говорити про витрати, а це далеко не одне й те саме.

Будь-які зміни необхідно впроваджувати через планування та залучення співробітників, поступово їх навчаючи тих методів роботи, які ви хочете застосовувати.

І тоді ви зможете спрямувати дії своїх співробітників на розвиток та збільшення прибутковості компанії без стресів та зупинення корпоративних процесів.

Втрати на виробництві або в офісі можуть бути породжені чи посилені нераціональною організацією робочого оточення:

- сміття та бруд;

- безлад;

- сторонні предмети;

- зайві деталі та інструменти;

- відсутність правил та відповідальності.

Сміття та бруд на робочих місцях призводять до таких втрат:

Очікування

Забруднення обладнання, попадання сміття в робочу зону може призвести до виходу обладнання з ладу та вимушеного простою на наступних операціях.

Збільшуються витрати на обслуговування.

Дефекти

Забруднення робочих поверхонь, датчиків, потрапляння пилу до процесних камер погіршує якість їх функціонування і веде до появи бракованих виробів.

Втрати творчого потенціалу

Неохайність робочого оточення веде до збільшення напруженості у відносинах персоналу, прояву почуття байдужості, небажання покращувати якість своєї роботи.

Безлад на робочих місцях призводить до таких втрат:

Зайва обробка

Неможливість вчасно підібрати необхідний інструмент чи оснащення призводить до необхідності використання менш придатного обладнання, що може вимагати додаткової обробки.

Зайві рухи

На пошук необхідного інструменту або пристроїв витрачається непродуктивний час, і фізичні зусилля, а через поспіх безлад лише посилюється.

Очікування і запаси

Безлад збільшує час переналагодження обладнання, час підготовки до обробки, час ремонту. Це призводить до збільшення простоїв обладнання, очікування на наступних операціях та необхідності запасу оброблюваних деталей.

Сторонні предмети (деталі, інструменти) призводять до таких втрат:

Транспортування

Накопичення зайвих деталей (виробів) вимагає їх додаткового транспортування до місця зберігання, утилізації або місця подальшої обробки.

Зайві рухи

Зайві предмети (деталі, інструменти) обмежують свободу дій, відволікають увагу, вимагають додаткових переміщень у виконання операції, що з пошуком необхідних деталей (інструментів).

Ви отримали інформацію до роздумів?

Які ваші дії?

Дуже просто впровадити в компанії систему ефективного управління процесами та чітко визначити роль у ній кожного співробітника для створення якісного товару чи послуги, якщо…

Якщо знати алгоритм та технологію дій!

І якраз про це в нашому тренінгу:

Система ощадливого  та ефективного управління бізнесом   на основі LEAN, Kaizen

Перейдіть на сайт https://galina-zimina.com/ та ознайомтеся з переліком усіх доступних тренінгів для керівників. Тренінги проходять у форматі онлайн-зустрічей, що дозволить вам взяти участь у ньому з будь-якої точки світу. Я буду рада відповісти на всі ваші запитання та надати професійні поради із цих питань менеджменту.

Бажаю вам вдачі та ефективних результатів!

Галина Зіміна

Засновник та керівник консалтингового центру ШАУЗ,

Системний консультант, бізнес-тренер, коуч перших осіб компаній,

Аудитор міжнародної кваліфікації (ІSO 9001).


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Аудит, стандартизація, ISO Менеджмент, керування, KPI Ощадливе виробництво, управління ризиками