Як швидко вивчити італійську мову самостійно

Як швидко вивчити італійську мову самостійно

Плануєте опанувати мову самостійно, але за рекордно короткий час і без зайвих клопотів? Саме для вас ми зібрали дев’ять перевірених лайфхаків, за допомогою яких вивчення італійської буде легким і результативним.

У світі понад 70 мільйонів людей розмовляють італійською — невже це не привід почати її вивчати? Знання цієї мови відкриє для вас цілий новий світ соціальних і культурних можливостей, від Італії й Швейцарії до країн Африки. 

Способів вивчення італійської безліч. Якщо ваша мета — почати розмовляти вже за кілька тижнів, то варто не гаяти час й відразу записатися на курси https://www.oratorica.ua/ua/italian-online. З іншого боку, коли у вас вдосталь вільного часу і ще більше самомотивації, чому б не спробувати опанувати мову самостійно? Зберігайте покроковий план, який значно полегшить вам цю задачу!

Працюйте над вимовою

Італійська — мова емоційна й динамічна. Тому перед тим, як заглиблюватися у лексику й граматику, детально ознайомтеся з вимовою. Вивчіть алфавіт — у ньому лише 21 літера (5 голосних і 16 приголосних). Є ще 5 так званих неактивних букв, вони зустрічаються досить рідко, зазвичай у запозичених словах, окремих назвах і прізвищах. Тренуйтеся розпізнавати незнайомі звуки італійської мови на слух перед вивченням лексики. Так ви значно полегшите весь процес навчання.

Слухайте музику й подкасти

І нехай спочатку ви розумітимете всього 1 %. Прослуховування подкастів і музики допоможе вам звикнути до звуків, інтонації, наголосів, а також дасть загальне уявлення про італійську культури й розпалить вашу цікавість дізнатися більше.

Вивчайте слова в контексті

Ви швидше запам’ятаєте нову лексику італійською, якщо зможете пов’язати її із конкретними ситуаціями. Тож, замість того, щоб зубрити довгий перелік випадкових італійських слів, зосередьтесь на тих, які знадобляться вам, щоб, наприклад, розповісти комусь про своє дитинство, улюблене хобі або сім’ю. Цей спосіб також допоможе швидше розібратися в граматичних нюансах, зокрема, опанувати минулий або майбутній часи.

Читайте дитячі книжки

Візуальні підказки значно покращують навчання, допомагають легше запам’ятовувати й швидше згадувати інформацію навіть через роки. Оскільки дитячі книжки мають багато яскравих ілюстрацій і простих фраз, це корисний інструмент навіть для дорослих, які вивчають італійську мову.

Робіть нотатки

Записуйте нові слова, які зустрічаєте протягом дня, коротко тезами занотовуйте правила. Важливо робити це не на телефоні чи комп’ютері, а від руки. Оскільки записувати ручкою на папері значно повільніше, ніж друкувати, це змушує мозок активніше працювати над матеріалом, отже сприяє кращому розумінню і запам’ятовуванню.

Стежте за новинами

Як правило, новини написані стандартизованим способом або озвучуються типовим діалектом, що корисно для початківців. Їх значно легше сприймати, ніж телевізійні шоу або фільми, приправлені сленгом і розмовними фразами. Звісно, зрозуміти все і відразу нереально. Проте ви можете виписувати нову цікаву лексику, поступово вивчати її й розширювати словниковий запас. Невдовзі ви побачите, що розумієте все більше і більше з того, що читаєте або слухаєте.

Зробіть навчання цікавим

Опанувати мову значно легше, якщо процес захопливий і креативний. Ви напевне знаєте, що італійська кухня — важлива складова національної культури? Використовуйте це у своїх інтересах. Читайте етикетки на продуктах з Італії, знайдіть кілька рецептів і приготуйте вдома відомі італійські страви. Це можливість швидко і легко вивчити лексику, пов’язану з їжею і кулінарією.

Навчіть когось італійської

Лінгвісти називають цей прийом «навчання через навчання». Сенс полягає в тому, щоб пояснити складні граматичні правила або нову лексику комусь іншому простішими словами. Цей спосіб також допоможе вам систематизувати свої знання й виявити прогалини, щоб потім попрацювати над покращенням. Згадайте друга або родича, який давно хотів вивчати італійську мову, і влаштуйте кілька спільних занять.

Дотримуйтеся регулярності

Краще займатися по 15-20 хвилин щодня, ніж виділяти кілька годин двічі на місяць. Знайдіть конкретний час для занять італійською у вашому щоденному розкладі. Це може бути пів години зранку за чашкою кави, короткі сесії під час обідньої перерви або перед сном. Контролюйте себе, стежте за прогресом. Щоб досягти успіху, вивчення італійської мови має стати таким же природним, як і будь-яка інша щоденна звичка, наприклад чищення зубів або перегляд електронної пошти.

І не забувайте, що ви завжди можете заручитися підтримкою досвідчених викладачів і опанувати італійську за лічені тижні на курсах https://www.oratorica.ua/ua/kiev-italian. Навчайтеся не виходячи із дому і в зручний для вас час в «Ораториці»!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси