Для чого ви впроваджуєте систему менеджменту якості згідно ISO 9001

Для чого ви впроваджуєте систему менеджменту якості згідно ISO 9001

Практика показує, що для успішної діяльності однієї сертифікації системи якісного менеджменту недостатньо, необхідно розуміти та розвивати цю систему, ґрунтуючись на методах та принципах TQM (ISO 9004), щоб досягти довгострокового успіху.

Досить часто, вище керівництво в компанії відсторонюється від процесу впровадження СМЯ. Вважають, що це справа середньої та нижчої управлінської ланки.

Тому сам процес впровадження системи (цей процес дуже складно назвати систематизацією…) відбувається у форматі «ДЕ ЮРО».

Фахівці, яким доручається підготувати компанію до сертифікації, зосереджені на підготовці (або вірніше — «підгонці») пакета обов'язкової документації відповідно до вимог ДСТУ ISO 9001.

Щодо впорядкування, покращення, систематизації, … роботи компанії — такі питання навіть обговорюють.

А це якраз і є головним завданням стандартизації компанії на відповідність вимогам ІSO  9001.

Адже ці стандарти (ІSO серії 9000) були створені Міжнародною Спільнотою для допомоги Керівництву у вирішенні цих та багатьох інших завдань підвищення конкурентоспроможності компанії!

Ці стандарти (та й інші стандарти теж!...) можуть стати добрими помічниками у питаннях підвищення результативності та ефективності роботи підприємства лише тоді, коли процес впровадження проходить у форматі «ДЕ ФАКТО».

Практика показує, що для успішної діяльності однієї сертифікації системи якісного менеджменту недостатньо, необхідно розуміти та розвивати цю систему, ґрунтуючись на методах та принципах TQM (ISO 9004), щоб досягти довгострокового успіху.

Теоретичні та практичні аспекти розробки системи якісного менеджменту передбачають реалізацію двох основних положень:

– Все має робитися на користь клієнтів, потреби яких мають бути встановлені.

– Дешевше спочатку виробляти якісний продукт із першого разу, а для цього мають бути створені умови.

Отже, ринку необхідно стабільне виробництво, підкріплене ефективним управлінням, спрямоване на виробництво товарів, що задовольняють вимогам споживача.

Ви хочете фактично впровадити систему якісного управління компанією?

Ми готові сприяти тому, щоб ви мали системну технологію управління, що дозволяє використовувати свої ресурси значно ефективніше, ніж конкуренти.

Перейдіть на сайт https://galina-zimina.com/ та ознайомтеся з переліком усіх доступних тренінгів для керівників. Тренінги проходять у форматі онлайн-зустрічей, що дозволить вам взяти участь у ньому з будь-якої точки світу. Я буду рада відповісти на всі ваші запитання та надати професійні поради із цих питань менеджменту.

Бажаю вам вдачі та ефективних результатів!

Галина Зіміна

Засновник та керівник консалтингового центру ШАУЗ,

Системний консультант, бізнес-тренер, коуч перших осіб компаній,

Аудитор міжнародної кваліфікації (ІSO 9001).


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Аудит, стандартизація, ISO Лідерство, тімбілдинг Менеджмент, керування, KPI