Помилки, що часто зустрічаються в процесі освоєння англійської мови з абсолютного початку

Курси англійської в Харкові від «My English World» поєднують найкращі навчальні традиції із сучасними методами для ефективного і швидкого освоєння мови.

Ті, хто раніше не вивчав англійську в освітніх закладах, натрапляли на труднощі. Заняття іноземною мовою вимагають більше часу і зусиль, проте ситуація не така вже й похмура, як може здатися на перший погляд. Важливо уникати помилок, що часто трапляються, і не слідувати хибним уявленням під час навчання, у тому числі при вивченні англійської мови для початківців онлайн, наприклад:

Хибна думка № 1. Самонавчання англійської мови з нуля.

Самостійне освоєння мови загрожує складнощами, оскільки потрібно самому розібратися в правилах граматики, зрозуміти структуру речень, відточити вимову, запам'ятати великий обсяг лексики, фраз, ідіом і сленгу.

Багато хто використовує інтернет-ресурси, мовні додатки та завантажує словники в мобільні пристрої, починаючи вивчення англійської мови. Однак ці інструменти служать лише частинами загальної картини й не можуть повністю замінити повноцінне навчання.

Тільки кваліфікований викладач англійської для початківців здатний:

  • інтегрувати всі аспекти мови в цілісну і зрозумілу систему знань,
  • розробити навчальний план, що відповідає вашим цілям,
  • роз'яснити правила,
  • налагодити вимову,
  • систематично розширювати словниковий запас,
  • вказати на національні особливості англійської в різних країнах,
  • кваліфіковано відповідати на запитання та багато іншого.

Хибна думка № 2. Швидке освоєння мови за допомогою унікальної методики.

Відповідаючи на запитання: «Як ефективно і довгостроково вивчити англійську з початку?», потрібно визнати, що процес може бути не таким приємним, як хотілося б, але він буде реалістичним.

Необхідно приділити час для регулярних занять з викладачем, ретельно виконувати домашні завдання, серйозно ставитися до виконання вправ (не просто для галочки), а також активно практикуватися і повторювати матеріал, як радять провідні нейрофізіологи та експерти з розвитку пам'яті.

Щонайменше два якісних заняття на тиждень із викладачем англійської мови в Харкові та сумлінне виконання домашніх завдань забезпечать позитивний прогрес у вивченні мови та допоможуть досягти ваших цілей.

Хибна думка №3. Навчитися говорити англійською, переглядаючи фільми та слухаючи пісні.

Цей метод часто використовують для навчання дітей, чий мозок легко вбирає навколишнє мовлення, сприймаючи англійську як рідну мову. У дорослому віці ситуація змінюється радикально.

Неможливо досягти вільного володіння англійською, не розуміючи структури речень, логіки мови й без знання граматики, навіть після безлічі годин перегляду й запам'ятовування нових слів.

Найкращим варіантом буде записатися на курси англійської для початківців у Харкові, де досвідчені вчителі спочатку систематизують ваші знання, а потім допоможуть їх розширювати та застосовувати на практиці. Адже ключ до розвитку мовних навичок - це активне спілкування, якого вам нададуть у надлишку на курсах My English World.

Міф № 4. Починати вивчення англійської з нуля найкраще з носієм мови.

Дійсно, робота з носієм мови може бути корисною для вивчення культурних особливостей, автентичної вимови та живого сленгу. Однак, якщо ви тільки починаєте вивчення англійської, можливо, варто відкласти цей метод на потім.

По-перше, знайти кваліфікованого носія мови, який також володіє педагогічними навичками, може бути складно і дорого. Адже володіння мовою і вміння її викладати - це різні речі. Носії мови не завжди здатні пояснити необхідні мовні нюанси й часто подають матеріал як щось само собою зрозуміле, не залишаючи місця для запитань на кшталт «Чому так?». Особливо це важко, коли ви тільки починаєте вчити англійську, а ваш викладач не володіє російською.

Іноді важливо прояснити певні моменти. Рекомендується починати заняття з носієм мови з рівня Pre-Intermediate, а до цього важливо працювати з професіоналом, який сам уже пройшов цей шлях.

Програма «Курси англійської з нуля Харків» може відрізнятися від традиційних методів навчання, але це не означає її неефективність. Навпаки, доведено, що класичний шкільний підхід не завжди працює як треба.

Серед застарілих принципів:

  • «Ключ до успіху — підручник». Сучасні методи передбачають використання різноманітних матеріалів: відео, аудіо, художньої літератури, навчальних програм.
  • «Припускатися помилки — погано». Помилятися — це нормально, головне — своєчасно їх виправляти.
  • «Вести словник в алфавітному порядку». Більш ефективними є тематичні списки слів, що активують асоціативну пам'ять.
  • «Фокус на теорії». Теоретичні знання важливі, але без практики навіть відмінний учень не зможе їх застосувати.

Курси англійської в Харкові від «My English World» поєднують найкращі навчальні традиції із сучасними методами для ефективного й швидкого освоєння мови.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Ранній розвиток, розвиток дітей