Як успішно скласти ЄВІ-2024?

Як успішно скласти ЄВІ-2024?

Підготовка до ЄВІ відіграє важливу роль для бакалаврів, оскільки цей іспит є обов'язковим для вступу в магістратуру в Україні. Результати ЄВІ можуть вплинути на можливість вступу до бажаного університету та спеціальності.

В цій статті ми розповімо про цей іспит детальніше, розглянемо його структуру і поділимось, як здобути необхідні знання і навички для успішного складання іспиту та досягнення високих результатів. Почнемо з найкращих курсів до складання іспиту ЄВІ 2024. 

Курси з підготовки до ЄВІ з англійської онлайн це найкращі курси з підготовки до екзамену ЄВІ, які зручно поєднувати з роботою чи навачнням. Індивідуально підібраний графік, онлайн уроки та чітко викладенний матеріал це скарб для кожного студента! 

Особливості вступу до магістратури

У 2024 році вступ в магістратуру буде проведено на основі результатів Єдиного вступного іспиту (ЄВІ) та Єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ), а також аналізу мотиваційних листів. ЄФВВ передбачає предметний тест відповідно до поточних програм.

А ось ЄВІ складається з 2-х частин:

  • тест з іноземної мови;
  • тест загальної навчальної компетентності (ТЗНК).

Перший етап вступних випробувань до магістратури представляє собою тестування з іноземної мови, обов'язкове для всіх вступників незалежно від обраної спеціальності. Цей іспит можна складати однією з чотирьох мов: англійською, німецькою, іспанською або французькою.

ТЗНК дозволяє перевірити такі навички студента, як:

  • критичне читання та мислення;
  • аналітичне письмо;
  • комунікативні навички;
  • логічне мислення;
  • аналітичне мислення.

Деякі категорії вступників матимуть можливість вступу до магістратури на основі співбесіди замість ЄВІ та фахового іспиту замість ЄФВВ. Цю інформацію варто перевірити на сайті ЗВО.

Структура ЄВІ з англійської мови

Програму ЄВІ розроблено з огляду на Загальноєвропейські рекомендації з мовної освіти, які визначають вимоги до володіння англійською на рівнях В1-В2. Підготовка до ЄВІ з англійської онлайн чудово підійте і для тих, хто має рівень В1-В2, і для тих, хто має нижчі рівні, але має жагу до вивчення мови!

ЄВІ з англійської складається з 2-х частин Reading (Читання) та Use of English (Використання мови). 

Загалом тест з англійської налічуватиме 30 завдань:

  • 11 – в частині «Читання»;
  • 19 – в частині «Використання мови».

Кожна правильна відповідь приноситиме 1 бал, що в сумі, відповідно, може скласти 30 балів. Вони потім конвертуються в шкалу від 100 до 200 балів. Для участі в конкурсному відборі учасник ЄВІ повинен отримати мінімальний бал, що еквівалентно отриманню не менше 5 тестових балів як для тесту з іноземної мови, так і для тесту загальної навчальної компетентності.

Програма ЄВІ з англійської мови є офіційно затвердженою. Детальніше з темами, які варто знати для того, щоб успішно пройти тест, можна ознайомитись в офіційному переліку. 

Основні частини іспиту

Як ми вже зазначили, бакалаврам варто готуватися до двох частин іспиту з англійської  Reading (Читання) та Use of English (Використання мови). 

Завдання в частині «Читання» полягають в тому, щоб визначити, як студенти вміють самостійно читати та розуміти автентичні тексти за обмежений час, а саме: розуміння основної інформації, повного розуміння та пошуку окремих фактів. Обсяг текстів сягатиме до 2500 слів.

Типові завдання в цій частині:

  • встановлення відповідності між уривками тексту та заголовками;
  • прочитання тексту та виконання завдань до нього (тести з обранням однієї правильної відповіді);
  • заповнення пропусків в тексті реченням.

Тестові завдання створюються на основі автентичних текстів з періодичних видань, інтернет-ресурсів, інформаційних буклетів, художньої літератури. Вони можуть містити до 5% незнайомих слів, а тексти для ретельного читання до 3% таких слів, значення яких можна зрозуміти з контексту.

Частина «Використання мови» оцінює ступінь володіння лексикою та граматикою англійської мови. Тут важливо вміти аналізувати та зіставляти інформацію, правильно вживати лексичні одиниці та граматичні структури та встановлювати логічні зв'язки між частинами тексту.

Завдання тесту:

  • завдання на перевірку лексики з вибором одного правильного слова;
  • перевірка граматики.

Рекомендації, щодо підготовки до ЄВІ з англійської

Для підготовку до ЄВІ з англійської мови рекомендується дотримуватися наступних кроків:

  • Розуміння формату іспиту

Ознайомтеся зі структурою та форматом іспиту, включаючи типи завдань та кількість питань у кожній частині. Це допоможе вам ефективніше готуватися.

  • Вивчення лексики та граматики

Оцініть ваш рівень володіння лексикою та граматикою відповідно до тем програми. Вивчайте та закріплюйте основні теми, лексичні одиниці та граматичні конструкції, які можуть зустрітися на іспиті. Записуйтесь на курси з англійської мови онлайн для дорослих, щоб якісно підготуватись до іспиту!

  • Читання

Регулярно читайте різноманітні тексти на англійській мові, такі як статті, новини чи наукові матеріали. Практика читання допомагає розвивати розуміння тексту та покращує лексичний запас.

  • Тестування себе

Використовуйте практичні тести та завдання, щоб оцінити свій рівень та виявити слабкі місця. Регулярне тестування допомагає підготувати вас до формату іспиту.

  • Управління часом

Використовуйте годинник або таймер під час вирішення завдань, щоб практикувати ефективне управління часом під час іспиту.

Навіть якщо залишилося небагато часу, систематична підготовка та практика можуть значно покращити ваші шанси на успіх.

Самостійна підготовка до єдиного вступного іспиту з англійської

Якщо ви впевнено володієте англійською на рівнях В1 або В2, то підготуватися до іспиту можна і самостійно. Підготовка може бути не менш ефективною за умови правильного підходу. Надамо приклади ресурсів, які можуть допомогти вам у цьому процесі.

Ресурси для самостійної підготовки:

  • Офіційні матеріали

Використовуйте матеріали на офіційних сайтах. Доступними є демонстраційний варіант та тести минулих років.

  • Підручники та посібники

Виберіть підручники, які покривають всі аспекти тесту та містять практичні вправи.

  • Онлайн-ресурси

Використовуйте онлайн-платформи, такі як Quizlet, Wordwall, Memrise або Promova для додаткової практики.

  • Практичні тести

Вирішуйте практичні тести з попередніх років та використовуйте їх для тренування. Окрім практичної користі вони дозволяють розвивати стресостійкість.

  • Клуби та онлайн-спільноти

Приєднуйтесь до розмовних клубів або онлайн-спільнот, де ви зможете практикувати свої навички. Радимо звернути увагу на Telegram-канал від нашої школи EnglisHouse Англійська для Українців. Нові матеріали з’являються щодня разом з короткими завданнями або тестами, які одразу ж допомагають перевірити здобуті знання.

  • Відеоуроки та подкасти

Слухайте відеоуроки та подкасти для поповнення знань. На нашому YouTube каналі EnglisHouse  Learning English Online регулярно виходять нові ролики для вивчення англійської.

Забезпечуючи собі різноманітні ресурси та систематично виділяючи час для підготовки, ви зможете підняти свій рівень англійської та впевнено скласти ЄВІ.

Репетитори та курси по підготовці до ЄВІ з англійської мови

Проте, якщо ви ще не досягли високого рівня володіння англійською, то обов'язково треба звернутись за кваліфікованою допомогою до репетитора або записатися на курси по підготовці до ЄВІ. 

В нашій школі EnglisHouse ми пропонуємо курс підготовки до ЄВІ в індивідуальному форматі, щоб скласти максимально підходящу для вас програму.

Підготовка до ЄВІ з англійської мови включає:

  • спеціалізовану програму згідно з рекомендаціями Міністерства освіти України;
  • індивідуальний підхід;
  • кваліфікованих викладачів;
  • сучасне та інтерактивне навчання;
  • доступ до онлайн-платформи та digital ресурси.

Аби якнайшвидше розпочати підготовку до ЄВІ з англійської, ми запрошуємо всіх бакалаврів на безкоштовне вступне заняття з методистом нашої школи. 

Під час цієї зустрічі у вас буде можливість дізнатися ваш актуальний рівень знань з англійської мови, познайомитися з нашою методикою навчання, обговорити цілі та задачі іспиту, бажаний або необхідний прохідний бал. Також методист погодить всі організаційні питання: формат занять, зручний розклад, дату старту навчання. 

Пам’ятайте, що підготовка до іспиту ЄВІ має бути грунтовною, адже він є обов'язковим для вступу на магістратуру. Результати напряму впливають на можливість вступу до певного закладу та обраної спеціальності.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Підготовка до ЗНО/НМТ