Що є об’єктом LEAN управління

Що є об’єктом LEAN управління

Найважливішим фактором, що забезпечує зростання економічного прибутку, є системне підвищення ефективності використання ресурсів, що залучаються до виробництва продукції.

Навряд чи керівництво планує отримання бракованого виробу або неякісної роботи (а це теж результат діяльності, але відноситься він вже до втрат).

Тільки моніторинг (порівняльний аналіз планових показників та фактичних) може надати Керівнику об'єктивні дані для прийняття правильних рішень.

І звичайно, цільовим призначенням системного мислення керівника-лідера є здатність змоделювати, «побачити» взаємозв'язок процесів у компанії зі створення результату (з обов'язковим процесним контролем), за який споживач/замовник згоден заплатити (так званий потік створення цінності для споживача).

Тобто при Вашому LEAN управлінні ключовим об'єктом управління стає потік створення цінності для споживача, який необхідно побудувати та постійно вдосконалювати.

А необхідною умовою того, щоб цей потік створення цінності підтримувався та вдосконалювався на користь споживача, є збіг бізнес-інтересів партнерів, власника та співробітників компанії.

Всім учасникам цього потоку створення цінності (власникам, бізнес-партнерам, топ-менеджерам, власникам процесів, спеціалістам, виробничим робітникам ...) має бути виключно вигідно (у фінансовому та моральному аспектах!!!) докладати зусиль саме для досягнення мети «Підвищення задоволеності споживача».

Тільки тоді всі учасники бізнесу, а не лише власник, узгоджено та захоплено боротимуться за бізнес-результати, які визначаються ступенем задоволеності споживачів.

І лише тоді аналіз собівартості продукції:

  • зможе комплексно характеризувати

- рівень використання всіх ресурсів підприємства,

- рівень техніки, технології та організації виробництва;

  • дасть можливість проявити збиткові види діяльності та продукції,
  • з'ясувати причини таких збитків;
  • ухвалити відповідні рішення, наприклад:

- зняти продукцію з виробництва,

- реорганізувати технологічний процес,

- внести зміни до конструкції продукції тощо.

І, звичайно, чим краще працюватиме підприємство (інтенсивніше буде використовувати виробничі ресурси, позбавлятися втрат, успішніше вдосконалювати техніку, технологію, організацію виробництва), то дедалі нижчою буде собівартість продукції.

А значить — все більше підвищуватиметься рівень конкурентоспроможності підприємства!!!

Ви хочете цього? Готова вам у цьому професійно допомогти!

Запрошую вас отримати достатньо інформації та опрацювати навички на тренінгу:

Система ощадливого та ефективного управління бізнесом на основі LEAN, Kaizen,

Перейдіть на сайт https://galina-zimina.com/ та ознайомтеся з переліком усіх доступних тренінгів для керівників. Тренінги проходять у форматі онлайн-зустрічей, що дозволить вам взяти участь у ньому з будь-якої точки світу.

Я буду рада відповісти на всі ваші запитання та надати професійні поради із питань системного менеджменту.

Бажаю вам вдачі та ефективних результатів!

Галина Зіміна,

засновник та керівник консалтингового центру ШАУЗ,

системний консультант, бізнес-тренер, коуч перших осіб компаній,

аудитор міжнародної кваліфікації (ІSO 9001).


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Аудит, стандартизація, ISO Менеджмент, керування, KPI Ощадливе виробництво, управління ризиками