Що таке Lean і чому він необхідний для успішного ведення бізнесу

Що таке Lean і чому він необхідний для успішного ведення бізнесу

При виборі стратегії розгортання концепції ощадливого виробництва, головним фактором є не галузева приналежність підприємства, а структура наявних на ньому втрат та їх кореневі причини.

Ощадливе виробництво (від англ. Lean Manufacturing/ Lean Production/ Lean Enterprise) 

Основна мета ОЩАДЛИВОГО ВИРОБНИЦТВА полягає в тому, щоб знизити витрати виробництва, випускаючи широку номенклатуру товарів невеликими партіями, та підвищити ефективність виробництва шляхом ретельного та послідовного виключення втрат.

Ощадливе виробництво концентрується на організації потоку з високою доданою вартістю.

Потік із високою доданою вартістю досягається шляхом систематичного зниження всіх форм втрат у процесі виробництва.

При виборі стратегії розгортання концепції ощадливого виробництва, головним чинником є не галузева приналежність підприємства, а структура втрат і їх кореневі причини.

Наприклад, нездатність виконати замовлення у встановлені терміни може бути обумовлена тривалим часом переналагодження обладнання, його частими поломками, низькою кваліфікацією співробітників або їх недисциплінованістю, зривами термінів постачання матеріалів та деталей для комплектування або їх низькою якістю.

Залежно від того, які причини спричиняють найбільші втрати, вибираються інструменти, за допомогою яких ці причини можуть бути усунені.

Таких інструментів можна нарахувати не один десяток, і важливо вміти вибрати саме ті, які дозволяють розв'язати конкретні проблеми вашого підприємства.

І, звичайно, керівному складу компанії важливо зрозуміти, що не потрібно вигадувати щось абсолютно нове, шукати уявну панацею від усіх корпоративних проблем, краще скористатися перевіреними інструментами міжнародного менеджменту, згідно ISO 9001.

Головне вміло їх застосувати адаптувавши до особливостей свого бізнесу!

На тренінгах консалтингового центру ШАУЗ у Вас буде можливість отримати необхідні знання та напрацювати навички застосування LEAN та ISO інструментів.

Перейдіть на сайт https://galina-zimina.com/ та ознайомтеся з переліком усіх доступних тренінгів для керівників. Тренінги проходять у форматі онлайн-зустрічей, що дозволить вам взяти участь у ньому з будь-якої точки світу.

Я буду рада відповісти на всі ваші запитання та надати професійні поради із питань професійної управлінської комунікації.

Ми завжди раді допомагати нашим клієнтам бути унікальними, компетентними та ефективними!

Галина Зіміна,

засновник та керівник консалтингового центру ШАУЗ,

системний консультант, бізнес-тренер, коуч перших осіб компаній,

аудитор міжнародної кваліфікації (ІSO 9001).


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Аудит, стандартизація, ISO Менеджмент, керування, KPI Ощадливе виробництво, управління ризиками