Що таке інтенсивні курси англійської мови та кому вони підходять

Що таке інтенсивні курси англійської мови та кому вони підходять

Дізнайтеся, що таке інтенсивні курси англійської мови та для кого вони підходять. Швидке та ефективне вивчення для активних студентів.

Знання англійської в сучасному світі — не лише важлива складова саморозвитку, а й елемент кар'єрного росту. Інтенсивні курси є ефективним і цілеспрямованим способом до опанування іноземної мови. Тож нижче ми розглянемо, чим вони відрізняються від звичайних програм і для кого стануть в пригоді.

Приєднуйтесь до інтенсив-курсу англійської онлайн прямо зараз та відчуйте різницю в вашому володінні мовою!

Що таке інтенсивні курси англійської мови?

Сама назва інтенсивних курсів говорить про те, що студентів очікує посилена навчальна програма. Вона спеціально розроблена так, щоб максимально прискорити процес вивчення англійської. 

Від звичайних курсів їх відрізняють наступні аспекти:

  • Інтенсивність. Як правило, студентам пропонуються більш тривалі по часу заняття — щонайменше по 2 години. Також для більшого заглиблення в навчальному матеріалі даються додаткові домашні завдання.
  • Частота. Зазвичай студенти відвідують заняття по 2 рази на тиждень, а під час інтенсиву ця кількість збільшується до 3-5. За такого розкладу інтенсив дає змогу скоротити термін навчання приблизно вдвічі — десь до 2-2,5 місяців, замість стандартних 4,5-5 місяців.
  • Заняття міні групами. Так викладачу вдається приділяти більше часу кожному студенту, помічаючи його індивідуальні особливості, слабкі сторони та потреби. Більш персоналізований підхід полягає у ретельнішій корекції помилок, додаткових поясненнях і можливості давати окремі завдання тому чи іншому учню. Менша кількість людей також сприяє утворенню більш дружньої атмосфери, що допомагає почуватися кожному відкритіше.
  • Увага на розмовній практиці. Навчання приділяє велику увагу розвитку та вдосконаленню розмовних навичок, адже саме це найчастіше є основною метою. Це допомагає учням вільно, бігло та впевнено спілкуватися англійською. Однак не думайте, що студенти позбавлені знань інших аспектів мови: вони так само вивчають граматику й лексику.
  • Регулярність. Це один із секретів успіху інтенсивних курсів, адже користь систематичних повторень вже давно доведена. Завдяки щільнішому графіку занять та більшій практиці, студенти краще засвоюють і фіксують новий матеріал у пам'яті. 

Чи потрібен вам інтенсивний курс англійської

Вибір інтенсивного курсу англійської потребує ретельного планування та оцінки своїх часових ресурсів. Перш ніж наважитися на запис до інтенсиву, поміркуйте, чи вистачатиме вам на все часу? Тут варто врахувати, що замість двох стандартних занять у вас буде їх три-п’ять. Не забувайте і про домашнє завдання, яке доведеться регулярно виконувати. Переконайтеся, що ви фізично та емоційно готові до такого навантаження. 

Будьте реалістичними та визначте, скільки часу щотижня ви готові приділяти навчанню, враховуючи інші обов'язки. Баланс між заняттями, роботою й особистим життям залишатиметься не менш важливим фактором в проходженні інтенсивного курсу. Адже з емоційним вигоранням ви навряд чи досягнете успіху.

Ще одним важливим моментом є наявність мети. Зазвичай вона є основною рушійною силою, яка визначає напрямок вашого навчання та підштовхує до постійного руху. Це може бути:

  • підготовка до іспитів, зокрема міжнародних, таких як IELTS або TOEFL;
  • проходження співбесіди для кар'єрного росту;
  • переїзд в іншу країну;
  • вступ до європейського вишу;
  • пошук нових знайомств, іноземних друзів;
  • саморозвиток і простий інтерес.

Так, якщо ваші цілі збігаються з останніми двома пунктами, і ви хочете знати англійську з любові до культури та, наприклад, іноземної літератури чи кінематографу, тоді краще вивчати мову у звичайному темпі. За відсутності чіткого плану, інтенсивні курси стануть для вас заважкими та швидко призведуть до втрати мотивації. Отже, декілька порад перед обранням курсу:

  1. Визначте для себе чітку мету — це перший крок до успіху. Поставте собі запитання: «‎Чого я хочу досягти, вивчаючи англійську?».
  2. Розробіть план досягнення мети. Він може містити перелік конкретних навичок, оцінку часових можливостей тощо.
  3. Оцініть, чи відповідає підвищена інтенсивність курсу вашій меті та готовності викладатися. 
  4. Проконсультуйтеся з викладачем або представником школи. Так ви отримаєте додаткові рекомендації та зможете зробити правильний вибір.

Для кого інтенсивні курси — найкращий вибір

Загалом, інтенсивні курси стануть в пригоді тим, кого попереду очікує візит до англомовної країни. Причини можуть бути різними (можливо, ви знайдете тут і свою):

  • Відрядження. Співробітник отримує несподіване доручення відправитися в закордонний філіал компанії, або представити її в найкращому світлі іноземним партнерам. Для успішного виконання своїх обов'язків, йому точно необхідно швидко підвищити свою мовну компетенцію.
  • Туристична поїздка. Припустімо, ви вирішили податися в тур європейськими країнами або Америкою. Попередня участь в інтенсивних курсах допоможе максимально повноцінно взаємодіяти з гідом, місцевими жителями, розуміти їх та взагалі почуватися комфортно в різних ситуаціях.
  • Кар'єрний ріст або працевлаштування. Іноді для підвищення недостатньо просто виконувати робочий план. Нова перспективна посада може вимагати високого рівня володіння англійською. Те ж саме стосується ситуацій, коли людина їде за кордон та працевлаштовується з нуля. В багатьох країнах Європи та Штатах знання англійської є обов'язковим.
  • Переїзд на ПМП. Інтенсивна програма допоможе якнайшвидше адаптуватися до нового мовного середовища. Якщо часу вже не вистачає на очні заняття, ви завжди можете скористатися навчанням в режимі онлайн. 
  • Підготовка до іспитів. Зазвичай учням, які готуються до НМТ з англійської мови, достатньо звичайних занять, але коли йдеться про міжнародні іспити та вступ до закордонних вишів, інтенсивні курси стануть справді корисними. 

Доведені переваги інтенсивних курсів англійської

Деякі наукові дослідження чітко підтверджують високу ефективність інтенсивних курсів, порівняно з традиційними методами навчання. Наприклад, видання Journal of Language Teaching and Research вказує на більший прогрес учнів інтенсиву. Так, вони охопили на 24% більшу лексичну базу, вдосконалили навички аудіювання на 17% та стали краще говорити на 13%, у порівнянні з учнями звичайного курсу англійської. 

Ще одне спостереження з журналу Journal of Language and Linguistics довело, що прогрес студентів посиленої програми виявився у 2,4 раза більшим за звичний курс.

І, наприкінець, стаття з Journal of Second Language Writing показала, що навички письма в учнів інтенсиву були на 15% кращими порівняно зі звичайними учнями.

Висновок

Інтенсивні курси англійської — це ефективний спосіб для тих, хто прагне швидко досягти успіху в англійській. Однак попри всі переваги, вам потрібно бути готовими до деяких нюансів під час інтенсивної програми, про що ми писали вище. Через стислі терміни не завжди вдається на 100 % засвоїти та закріпити великий обсяг інформації, тому вибір за вами. І пам'ятайте, що зараз багато шкіл іноземних мов постійно працюють над власними техніками викладання. Шукаючи баланс між інтенсивністю та якістю навчання, вони допоможуть зробити ваш досвід не лише корисним, але й комфортним.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси