Найкращі сайти для вивчення англійської мови

Найкращі сайти для вивчення англійської мови

У нашій статті ми вирішили охопити кожен аспект мови окремо, тому підібрали ресурси під різні потреби в навчанні. З ними ви зможете поповнити свій лексичний запас, дізнатися більше про граматику, а також розвинути навички аудіювання та говоріння. 

BBC Learning English, British Council та подібні ресурси вже давно завоювали визнання серед студентів, що вивчають англійську. Ці платформи містять якісні матеріали, надаючи кожному вільний доступ до комплексного самонавчання.

Приєднуйтеся до наших курсів англійської для дітей школи Oratorica сьогодні та допоможіть вашій дитині засвоїти мову з задоволенням!

Словниковий запас

Dictionary.com + Thesaurus.com

Почнемо ми з одного популярного онлайн-словника — Dictionary.com. Крім прямої можливості скористатися пошуком, у користувачів є доступ до найрізноманітніших статей. Всі вони впорядковані за розділами, такими як: Word of the Day, Synonym of the Day, Word of the Year, New Words та Language Stories. Дійсно великий вибір — без нових знань ви не залишитеся! Матеріали створюються на базі постійного аналізу пошукових запитів, тому можете не сумніватися щодо їхньої актуальності. 

На сайті ви знайдете ще чимало цікавого. Наприклад, цілі добірки з детальним описом сленгу, інтернет-мемів, сучасних скорочень і навіть популярних емодзі! Зверніть увагу на розділ Commonly Confused: тут пояснюється різниця між поняттями та словами, які дуже часто плутають між собою.

Додатковою перевагою є партнерство з «сусідньою» платформою — Thesaurus.com. Зручний інтерфейс дає змогу «перемкнути» його з режиму словника на режим тезауруса. Так ви можете ще більше розширити свій словниковий запас, додавши до плану навчання нові синоніми й антоніми. 

Quizlet

Для запам'ятовування нової лексики чудово зарекомендувала себе платформа Quizlet. Вона є багатофункціональною та підходить для вивчення різних предметів, а не лише англійської мови. 

Основний принцип роботи з ресурсом — це пошук готових (або створення своїх власних) добірок з флешкартками. Вивчати нові терміни й вирази можна різними способами: від простого перегляду та «зазубрювання» до інтерактивів типу тестів чи пошуку відповідностей. 

Що зручно — так це економія часу. Платформа має тисячі активних користувачів, які вже створили готові тематичні набори англійської лексики. Вам залишається тільки знайти їх і додати собі для тренувань. До речі, ви можете створювати зі своїми товаришами групи для спільного навчання. Ця функція особливо корисна в період підготовки до екзаменів, групових проєктів тощо. 

Граматика та письмо

Grammarly

Ця платформа стане чудовим помічником для будь-якого студента з двох причин. Перше — вона має велику впорядковану базу з граматичними матеріалами. Тут кожен знайде вичерпну інформацію з будь-яких тем: частини мови, синтаксис, пунктуація. Все пояснюється простими словами та супроводжується зрозумілими прикладами.

Друга причина — вбудована перевірка правопису. Чи то на сайті, чи то в мобільному додатку можна ввести/вставити в спеціальне поле свій текст. Після цього ШІ перевірить його не лише на орфографічні та граматичні помилки, а й дасть рекомендації щодо різних стилів, допоможе перефразувати та підшукати більш доречні синоніми до контексту.

EnglishGrammar.org

Не тільки вивчити теорію, але й попрактикуватися можна на сайті EnglishGrammar.org. Тут майже щодня публікуються нові вправи на граматику. Всі вони представлені у вигляді хронологічного списку за датою викладення; орієнтуватися можна по назві, або ж просто введіть у пошукову стрічку потрібну тему.

Всі вправи ви можете виконувати в один зі зручних способів: прямо на сайті, чи завантажити як PDF-документ. Останній варіант стане особливо корисним вчителям (для видруку матеріалів учням).

Сприйняття на слух

ESL Lab

Ми знаємо, як цікаво буває дивитися серіали чи фільми в оригіналі, розвиваючи свій слух. Але ось підготуватися до аудіювання допоможе саме ця платформа — ESL Lab. Всі її матеріали орієнтовані спеціально на студентів. 

Тут ви знайдете сотні різних аудіо та відео: базові теми від початкового до складного рівня, академічні, інтерв'ю, лайф-сторі, детальне пояснення ідіом тощо. Ви навчитеся не тільки сприймати англійську на слух, а ще одразу аналізувати почуте, критично мислити та вчити нову лексику. 

Кожен мініурок містить короткий аудіозапис (іноді відео), а також його текстовий супровід. Після прослуховування внизу сторінки студент може пройти невеликий тест на розуміння почутого, дати розгорнуту відповідь на відкриті запитання по змісту. В розділі з ідіомами всі вирази детально пояснюються та підкріплюються контекстними прикладами.

LyricsTraining

Все-таки без веселощів ми вас не залишимо в цій добірці! Унікальна платформа LyricsTraining допомагає вивчати лексику через… пісні. Все, що вам потрібно зробити, — обрати улюблений трек в пошуку або із запропонованого рейтингу. 

Сервіс підтягує відеокліп з YouTube та перед початком гри дає вам обрати бажаний рівень складності. Наприклад, початківцю потрібно буде відгадати десь 40 слів з усієї пісні, а просунутому — вже 200. Головне завдання — заповнити вручну пропуски в тексті на екрані. Якщо користувач не встигає вчасно це зробити, музика зупиняється, доки слово не буде введене. 

Додатково доступна функція караоке. У ній відсутній змагальний елемент: ніяких помилок і балів, вводити нічого не потрібно. Просто вмикайте пісню, слухайте та слідкуйте за словами (можна навіть підспівувати!).

Вимова

YouGlish

Безсумнівно, щоб покращити власну вимову, потрібно уважно слухати та повторювати за носіями. Платформа YouGlish стане в пригоді, коли вам необхідно знайти конкретне слово/вираз і почути його в реальному контексті

Механізм простий: робите запит, після чого алгоритми надають доступ до десятків і навіть сотень відеороликів з того ж YouTube. Кожен з них починатиметься з моменту, де вимовляється потрібна вам фраза англійською. Всі приклади є аутентичними, з різними акцентами та в різних контекстах. 

Відео можна зупиняти, сповільнювати, відмотувати — все як на Ютубі. А якщо потрібен конкретний акцент, запит легко відфільтрувати (доступні американський, британський, австралійський). 

Basic English Speaking

Цей сайт є великим розмовником. Його широка бібліотека вміщує чимало добірок на різноманітні повсякденні теми: від базових типу ресторан, улюблений фільм, друзі, до складніших виразів на кшталт як виразити співчуття, як назначити зустріч тощо. 

Готові фрази можна прослухати в аудіоваріанті й одразу прочитати як текст. Таким чином ви зможете відточувати власну вимову та запам'ятовувати поширені вирази. Всі матеріали лежать у вільному доступі онлайн, але для завантаження на пристрій їх потрібно купувати.

Бонусом на платформі викладені добірки з популярними фразовими дієсловами, ідіомами, шаблонами речень до різних ситуацій.

Хочеш вільно спілкуватися з носіями мови та відкрити для себе нові можливості Запишись на курси англійської для підлітків в Oratorica!

Висновок

І на завершення, не можемо обійти увагою ще один корисний ресурс — Oratorica. Це сайт нашої школи іноземних мов, де активно ведеться освітній блог. Ми регулярно поповнюємо його новими матеріалами, цікавими добірками та статтями на різні актуальні теми, аби полегшити навчання кожного студента. Тож скоріше доєднуйтеся, з нами англійська — набагато простіша, аніж може здаватися!


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси