Простота та складність впровадження ощадливого (LEAN) управління

Простота та складність впровадження ощадливого (LEAN) управління

Корпоративна система ощадливого менеджменту — це нова філософія ведення бізнесу, яка має пронизувати всі рівні компанії: від керівної ланки до співробітників цехів / відділів.

Як це зробити й скільки часу потрібно

Важливо розуміти, що впровадження системи ощадливого виробництва не можна розглядати як одноразову дію, яка вмить покращить фінансові результати.

Це нова філософія ведення бізнесу, яка має пронизувати всі рівні компанії: від керівної ланки до працівників цехів.

Під час впровадження принципів та положень ощадливого виробництва може йти повна заміна традиційної системи менеджменту на нову, більш ефективну та результативну.

Це стосується тієї ситуації, коли компанія готова та бажає змінити, точніше, удосконалити свою систему менеджменту загалом.

Але можлива й інша ситуація, коли підприємству необхідно покращити роботу лише окремих ділянок чи провести пілотні проєкти щодо впровадження певних інструментів ощадливого виробництва.

Тому не можна узагальнено говорити про якісь конкретні терміни впровадження системи ощадливого виробництва.

Адже кожна організація є унікальною!

Жодних специфічних ресурсів процес впровадження не вимагає, проте співробітникам підприємств-новачків доцільно пройти курс навчання у спеціалістів та сформувати команду впровадження.

За підтримки досвідчених консультантів результати змін не забаряться: видимі поліпшення виявляються вже через чотири-шість місяців у вигляді скорочення витрат, підвищення якості та продуктивності.

Як саме і в яких масштабах відбудуться ці поліпшення, залежить від початкових завдань, ділянок роботи, інструментів, що застосовуються, і найголовніше — це людський фактор (знання, мотивація, залучення керівного складу та співробітників).

І, звичайно, керівному складу компанії важливо зрозуміти, що не потрібно вигадувати щось абсолютно нове, шукати неіснуючу панацею від усіх корпоративних проблем, краще скористатися перевіреними інструментами міжнародного менеджменту.

Головне вміло їх застосувати, адаптувавши до особливостей свого бізнесу!

Запрошую на тренінги консалтингового центру ШАУЗ і у вас буде змога отримати необхідні знання та напрацювати навички застосування LEAN та ISO інструментів.

Перейдіть на сайт https://galina-zimina.com/ та ознайомтеся з переліком усіх доступних тренінгів для керівників. Тренінги проходять у форматі онлайн-зустрічей, що дозволить вам узяти участь у ньому з будь-якої точки світу.

Я буду рада відповісти на всі ваші запитання та надати професійні поради із питань професійної управлінської діяльності.

Галина Зіміна,

Засновник та керівник консалтингового центру ШАУЗ,

Системний консультант, бізнес-тренер, коуч перших осіб компаній,

Аудитор міжнародної кваліфікації (ІSO 9001).


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Аудит, стандартизація, ISO Менеджмент, керування, KPI Ощадливе виробництво, управління ризиками