Як вчити англійську за допомогою серіалів

Як вчити англійську за допомогою серіалів

Відкрийте для себе світ захопливого вивчення англійської мови за допомогою серіалів! Ця стаття розкриє вам дієві стратегії та поради, які допоможуть вам опанувати мову, насолоджуючись улюбленими шоу.

Набридло вчити мову? Тоді приготуйтеся до мовного кіномарафону, який розбавить ваш навчальний процес і додасть розважальних моментів! У нашій статті ми підготували спеціальну добірку серіалів для вивчення англійської для кожного рівня володіння мовою — від новачків до досвідчених говорунів. Так, ви можете просто дивитися серіали, але ми пропонуємо вам зробити це з користю! Не забудьте прочитати рекомендації від школи англійської Speak Well  School щодо правильного перегляду, а також дізнайтеся, де знайти улюблені шоу з українськими субтитрами. 

Серіали для вивчення англійської: рекомендації

Використання серіалів для вивчення англійської — це чудовий спосіб поєднати приємне з корисним. Такий метод навчання дає цілу низку переваг, допомагаючи впевненіше використовувати мову. Ось декілька причин, чому перегляд кінокартин англійською варто додати до своєї навчальної програми:

  • Розширення словникового запасу. Залежно від обраного жанру ви можете вдосконалити як повсякденну англійську, так і вивчити специфічну термінологію.
  • Покращення акценту й інтонацій. Слухове сприйняття усної мови носіїв спонукатиме вас імітувати їхню вимову, тим самим удосконалюючи власну англійську. 
  • Опанування культурного контексту. Сценарії серіалів не пишуться з метою вивчення граматичних чи лексичних аспектів мови. Саме тому це чудова можливість розбавити «правильну» англійську з підручників неписаними правилами спілкування, унікальною розмовною лексикою та виразами.
  • Додаткова мотивація. Хоч серіал сам по собі не може мотивувати на навчання, однак його перегляд урізноманітнює цей процес. Так ви зможете підтримувати баланс між теорією та цікавою практикою.

А для того, щоб серіали для вивчення англійської приносили максимум користі, ознайомтеся з нашими рекомендаціями. 

Як обрати серіал? Намагайтеся підібрати такий матеріал, що відповідає вашому теперішньому рівню англійської. Якщо ви новачок, занадто складна картина з безліччю діалогів і сюжетних ліній не дасть вам ні в чому розібратися. Ви постійно витрачатимете час чи не на кожне слово в репліці, що вкрай неефективно та до того ж демотивує. Розпочніть з мультсеріалів, підліткових комедій, ситкомів, а далі — переходьте до складнішого.

З субтитрами чи без? Якщо ви ще на початковому рівні, супроводжуйте перегляд оригінальної картини субтитрами. Починайте з подвійних – англ./укр. (якщо є можливість), далі залишайте тільки англійські, а на просунутому рівні краще робити акцент на усне сприймання мови. 

Як дивитися? При перегляді пам'ятайте про головну мету — вдосконалити англійську, а цікавий сюжет нехай перейде на другий план. Саме тому ви можете сповільнювати відео (якщо програвач підтримує таку функцію), ставити на паузу, відмотувати назад і слухати фрази повторно. 

Потрібно щось записувати? Авжеж. Обов'язково ведіть список нових слів і виразів, які ви почули в серіалі, та повторюйте їх для закріплення. Якщо не до вподоби традиційний блокнотик з ручкою, користуйтеся сучасними гаджетами (спеціальними мобільними додатками, онлайн-платформами з флешкартками тощо).

Скільки дивитися? В цьому питанні регулярність набагато важливіша за тривалість. Краще виділяти по 20-30 хвилин хоча б пару разів на тиждень, аніж вмикати довгий фільм раз у два тижні. Так ви постійно будете в тонусі, тому не доведеться зайвий раз повторювати матеріал.

Де знайти серіали англійською мовою з українськими субтитрами?

Для перегляду улюблених серіалів англійською мовою з українськими субтитрами достатньо мати вільний доступ в інтернет. Завдяки великій кількості онлайн-кінотеатрів, ви можете дивитися що завгодно та коли завгодно. Варто тільки зробити вибір: платна підписка або ж безплатний перегляд в обмін на рекламу.

За бажання можете обрати щось із цього списку:

  1. Megogo. Є безплатний контент. Підписка від 130 до 370 грн / місяць.
  2. Netflix. Підписка від 5 до 10 EUR / місяць.
  3. UASerials. Безплатний.
  4. UkrSub. Безплатний.
  5. UAKino. Безплатний.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Підготовка до ЗНО/НМТ