Найкращі серіали для вивчення англійської мови

Найкращі серіали для вивчення англійської мови

Покращте свою англійську за допомогою захопливих серіалів! Ця добірка кращих серіалів допоможе вам вивчити нову лексику, граматику та покращити розмовні навички.

Нижче ми зібрали для вас ретельно відібраний перелік картин, що охоплює три рівні складності. Від серіалів англійською для початківців до просунутих студентів, від легких ситкомів до глибоких драм — тут кожен може знайти щось цікаве для себе.

Наведені приклади від школи англійської https://speakwell.ua/ допоможуть поповнити лексичний запас і ближче познайомитися з реальною англійською мовою: як американським, так і британським акцентами. 

Серіали англійською для початківців

«Friends», 1994-2004

Перший у нашому рейтингу — славнозвісний та улюблений багатьма серіал «Друзі». Це найкращий варіант, якщо ви хочете покращити свою англійську та при цьому зробити це з гідною порцією гумору. Не зважайте на дату виходу: хоч це і далекі 90-ті, але кожен жарт і ситуація тут досі залишаються актуальними й такими ж кумедними.

Свого часу історія про шістьох сусідів і найкращих друзів, котрі живуть у Нью-Йорку, била всі рейтинги на телебаченні. Рос, Рейчел, Моніка, Чендлер, Фібі та Джої — кожному з них глядач симпатизує і співпереживає. На їхні будні випадали різні пригоди: вони зустрічали кохання, натрапляли на труднощі на роботі та в особистому житті, сміялися й плакали, разом росли та мудрішали, і разом з тим ніколи не забували підтримувати одне одного у важкі моменти. 

Ідеальний вибір для початківців. В кожній серії ви почуєте прості діалоги на різні повсякденні теми: дружба, знайомства, дорослішання, любов, родина. І все це приправлено добірним гумором.

Жанр: ситком.

Хронометраж серії: 22 хв.

Кількість сезонів: 10.

Рейтинг IMDb: 8,9/10.

Акцент: американський.

«The Simpsons», 1984 — сьогодні

Не поступається популярністю «Друзям» анімаційний ситком про родину Сімпсонів з маленького містечка Спринґфілд. Вам 100 % знайомі ці персонажі: трохи дурнуватий і лінивий тато Гомер, завжди завантажена сімейними справами мама Мардж, їхній син — вигадливий бешкетник Барт, середня донька — розумниця Ліса, і найменша з Сімпсонів — Меґґі. 

Серіал просто просочений темою родинних цінностей, тут часто підіймаються питання сучасного суспільства. Взагалі родина Сімпсонів стала популярною у всьому світі, адже їхні історії універсальні та веселі, і кожен може побачити в них себе. А головне — все подається глядачеві у легкій гумористичній чи сатиричній формі. 

Прості розмови та комічні ситуації — те, що треба для новачків. Тут багато повсякденної лексики з гумористичним підтекстом; допомагає зрозуміти американський гумор на прикладі родинних відносин.

Жанр: ситком, сатира.

Хронометраж серії: 24 хв.

Кількість сезонів: 35 (на сьогодні).

Рейтинг IMDb: 8,7/10.

Акцент: американський.

«Young Sheldon», 2017 — сьогодні

На початковому рівні сумувати вам точно не доведеться! Номер 3-й у нашій добірці — також ситком. В центрі сюжету — маленький геній Шелдон Купер, який вже у віці 9 років починає вчитися у старшій школі, а в 11 йде до коледжу. 

Головний герой може бути вам знайомим з ще одного комедійного серіалу — «Теорія великого вибуху», що виходив на телеекранах з 2007 по 2019 роки. Це той самий відлюдькуватий і трохи асоціальний Шелдон, який часто потрапляє у смішні ситуації через нерозуміння простих буденних речей. Нам показують його дитинство та взаємодію з братом, сестрою та батьками.

Досить зрозумілі діалоги з широким спектром лексики – від шкільного життя до сімейних відносин. Нерідко трапляються наукові терміни, тому серіал можна назвати перехідним між початковим і середнім рівнем. Акцент відображає американський розмовний стиль.

Жанр: ситком.

Хронометраж серії: 22 хв.

Кількість сезонів: 7 (на сьогодні).

Рейтинг IMDb: 7,6/10.

Акцент: американський.

Серіали англійською для середнього рівня

«Stranger Things», 2016 — сьогодні

Ну що ж, жарти скінчилися — ви вже на середньому рівні. Настав час для серйозніших історій, однією з яких є серіал «Дивні дива». Події розгортаються у маленькому американському містечку у 80-х рр. Група друзів раптово «губить» одного свого товариша, що кладе початок таємничим пригодам і зустрічам з дивними потойбічними істотами. 

Глядачів захоплюють не лише спостереження за надприродними містичними силами, а й надзвичайно приємна картинка. Серіал відзначений критиками за атмосферу сетингу, режисуру, музичний супровід. До речі, його автори надихалися секретними урядовими експериментами часів Холодної війни, теоріями змов, а також творчістю Кінга, Лавкрафта та Спілберга.

Серіал хоч і розповідає про підлітків, але діалоги стають трохи складнішими (порівняно з попередніми варіантами). Жанрові особливості обумовлюють наявність наукових термінів, а також лексики, пов'язаної з глибокими внутрішніми переживаннями.

Жанр: наукова фантастика, жахи, містерія, драма.

Хронометраж серії: 40 хв.

Кількість сезонів: 4 (на сьогодні).

Рейтинг IMDb: 8,7/10.

Акцент: американський.

«Ted Lasso», 2020-2023

Іноді після важкого дня хочеться просто розслабитися, зробити собі чаю зі смаколиками й увімкнути щось легке та ненав’язливе. «Тед Лассо» — ідеальний варіант, який до того ж допоможе розвинути англійську. Це тепла та натхненна історія про позитивного американського тренера Теда. Він береться тренувати футбольну команду в Англії, не маючи жодного досвіду в цій справі. Але ви жодного разу не побачите його опущених рук.

Сюжет роблять особливим не лише комічні моменти, але й теми мотивації, справедливості та дружби. А ще глядачів підкуповує м'який характер головного героя, який завжди турбується про своїх підлеглих і ближніх більше, аніж про перемоги та перші місця.

Сюжет і загальна атмосфера самі по собі є настільки приємними та легкими, що серіал можна дивитися на будь-якому рівні англійської. З ним ви можете поповнити словниковий запас спортивною лексикою, а також на тему особистого життя й стосунків. 

Жанр: спортивна комедійна драма.

Хронометраж серії: 50 хв.

Кількість сезонів: 3.

Рейтинг IMDb: 8,8/10.

Акцент: британський, американський.

Серіали англійською для просунутих

«The Crown», 2016-2023

Не залишаться без бонусів і поціновувачі реальних історій. Тим паче коли в основі сюжету лежать події навколо британської королівської родини. Серіал «Корона» дає можливість поглянути на життя королеви Єлизавети II, занурившись в атмосферу королівського двору в різні періоди її життя.

Весілля з принцом Філіпом, взаємодія з відомими прем'єр-міністрами, голосне розлучення Чарльза та Діани й багато іншого. На екрані ми спостерігаємо драму й розвиток не лише центрального персонажа, а й всіх, хто оточує королеву. Якісна акторська гра та розкішна робота операторів подарували серіалу загальне визнання.

Статусність історії передбачає велику кількість формальної лексики. Історичні терміни й аристократичне мовлення підходять для вивчення високого рівня англійської.

Жанр: драма, байопік.

Хронометраж серії: 55 хв.

Кількість сезонів: 6.

Рейтинг IMDb: 8,6/10.

Акцент: британський.

«Breaking Bad», 2008-2013

«Пуститися берега» — неймовірно захоплива картина про звичайного вчителя хімії, Волтера Вайта. Що в ній особливого? А те, що після діагностування головному герою невиліковної хвороби, він розкривається в неочікуваному плані та починає виготовляти тяжкі наркотики. І допомагає йому в цьому його колишній учень, на ім’я Джессі.

Глибокий сюжет спонукає на роздуми про поняття моралі й етичні дилеми. Характери персонажів, їхня еволюція, операторська робота, різноманітні «пасхалки» від авторів — все це сягає такого високого рівня, що серіал стабільно займає 1-ше місце в рейтингу 250 найкращих телешоу за версією IMDb. 

В кожній серії багато технічних термінів і кримінальної лексики, що балансують з повсякденними розмовами. Американський акцент тут не дуже стабільний. В одних героїв він чіткий і зрозумілий; а в інших – представників нижчих соціальних груп – швидкий, іноді нерозбірливий, сповнений сленгу та жаргонів.

Жанр: кримінальна драма, трилер, чорна комедія.

Хронометраж серії: 47 хв.

Кількість сезонів: 5.

Рейтинг IMDb: 9,5/10.

Акцент: американський.

«Desperate Housewives», 2004-2012

Основні події відбуваються на тихій і затишній вулиці Вістерія Лейн, розташованій на околиці містечка Ферв'ю. Кожен будинок тут приховує свої таємниці. Серіал недарма має назву «Відчайдушні домогосподарки», адже сюжет розкриває історію чотирьох сусідок. Їхнє звичайне, на перший погляд, непримітне сімейне життя переповнюється інтригами, плітками, злочинами та навіть домашнім насиллям.

Кожна серія дарує глядачеві букет емоцій: від щирого сміху до сліз та співчуття. Емоційні вибухи, неочікувані сюжетні повороти, тяжкі сімейні драми та якісний гумор — обережно, серіал може затягнути!

Його можна дивитися як на просунутому, так і середньому рівні англійської. Тут досить широкий діапазон розмовної лексики, адже перед глядачем розгортається не одна сюжетна лінія.  

Жанр: комедія-драма, сатира, детектив.

Хронометраж серії: 42 хв.

Кількість сезонів: 8.

Рейтинг IMDb: 7,6/10.

Акцент: американський.

Ваше навчання може бути ще цікавішим, якщо ви додасте до нього захопливі сюжети й діалоги улюблених серіалів англійською мовою. Не бійтеся змішувати звичні заняття з розвагами — це той самий секрет, який робить процес вивчення легким і приємним. Як правильно вчити англійську за допомогою телесеріалів ми розглянули в нашій статті: https://speakwell.ua/blog/krashchi-seriali-dlya-vivchennya-angliyskoyi, також у блозі Speak Well School ви знайдете чимало іншого корисного контенту.

І пам'ятайте: секрет у постійності. Тож практикуйте англійську регулярно, застосовуючи різні методи в навчанні.


Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів

Будь ласка, введіть email
або Відмінити

Інші статті в категорії Мовні курси Онлайн курси Підготовка до ЗНО/НМТ