Можливості студентського квитка

Можливості студентського квитка

До Львова чи Кам'янця за 50 грн, безплатний вхід до музеїв та клубів та інші можливості студентського квитка.

Халява, яку студенти так старанно закликають до себе кожну сесію, до них справді прихильна. Тільки щоб вона прийшла, потрібно не заліковкою махати, а скористатися студентським квитком.

Знижки на міський транспорт

Все просто — у будь-якому ЗВО, маючи студентський, можна замовляти проїзні на громадський транспорт зі знижкою 50%. Наприклад, місячний безлімітний проїзний на метро без знижки коштує 610 грн. А це величезний сет суші. По студентському — лише 305. Проїзні по студентському потрібно замовляти заздалегідь — зазвичай до 10 числа на місяць вперед у бухгалтерії або у вашого профорга / старости. Тобто, щоб замовити проїзний на грудень, слід здати гроші до 10 листопада.

Як працюють знижки для студентів на залізничні перевезення

Усі студенти стаціонарних відділень українських вишів за наявності студентського квитка мають 50% пільги на залізничний транспорт. Знижка діє на пасажирські квитки до плацкартних вагонів, а також на приміські маршрути та другий клас у вагонах інтерсіті.

Що це означає? Що до Львова чи Кам'янця-Подільського туди-назад можна з'їздити всього за 200 грн!

Також деякі міжнародні перевізники надають знижки студентам у розмірі 10-15%.

Кінотеатри, боулінги, аквапарки, роллердроми

Для кінотеатрів це працює так: студентам надається знижка або фіксована невелика ціна на непрем'єрні фільми на сеанси до 17-18 вечора. Після пар цілком зійде.

Наприклад, у кінотеатрі «Оскар» для студентів надається знижка 25% у будні на сеанси до 18:00 на непрем'єрні фільми (це такий фільм, що йде в кінотеатрах більше одного тижня). А ось у кінотеатрі «Сінема Сіті» (в OceanPlaza) фіксована ціна — 50 грн на непрем'єрні фільми (з понеділка до середи до 18:00, а в четвер і п'ятницю до 16).

Або, наприклад, у будні до 18:00 можна зіграти у боулінг у клубі «Блокбастер» лише 50 грн/годину, якщо пред'явити студентський квиток.

У більшості музеїв передбачені знижки або безкоштовний вхід для студентів. Найчастіше це вихідні — субота та неділя (короткий день).

Сезонні та святкові знижки

Дуже багато магазинів та закладів роблять ставку на студентів як на одну з найактивніших аудиторій. Тому варто відстежувати знижки до Дня студента у листопаді та січні, до Нового року, 14 лютого, 8 березня тощо.

Клуби

Це місце, де 90% аудиторії складають студенти. Тому студентський — це як посвідчення Доктора Хто — пропустить всюди з мінімумом грошей.

Міжнародні знижки

На жаль, із українським студентським квитком їх не отримати. Для цього необхідно оформити міжнародний студентський квиток (ISIC – International Student Identity Card). Він дає ширші можливості — знижки на курси, семінари та тренінги, знижки в кафе, ресторани, кінотеатри, хостели і навіть на авіаквитки — так, авіаквитки! — від 5 до 90% як в Україні, так і в інших країнах (ефективніше ним користуватися за кордоном).

Деталі про ISIC ми зібрали у статті Як оформити міжнародний студентський квиток.

Досвідчені студенти КІБіТ діляться своїм досвідом використання студентського квитка:

Настя: «Коли приїхала до Києва, одразу почала шукати квартиру. Коли сказала господині, що студентка і показала студентський, вона зробила мені знижку в 10% вартості оренди. Вийшло дуже зручно та приємно».

Регіна: «Біля Арки Дружби Народів є чудова штука – Тролей над Дніпром. Звичайна вартість 200 грн. У будні до 17:00 для студентів — 100 грн. Це було незабутньо!».

Антон: «Дуже люблю музеї. Іноді після пар, а частіше у вихідні, ходжу до якогось із київських музеїв. Найулюбленіший — Музей історії України. Також музеї часто влаштовують тематичні виставки, безкоштовно туди не потрапиш, але студентам роблять знижки».

Яна: «Я не з Києва, тож доводиться періодично кататися додому. Якщо кататися двічі на місяць — це 400 грн. А так одна поїздка туди-назад коштує 100 грн. Це дуже економить гроші, тому для мене студентський іноді важливіший за паспорт!».

Читайте також про актуальні можливості для студентів у статті Як зекономити до 1000 гривень на місяць зі студентським квитком.

Джерело: kibit.edu.ua


Коментарі

4
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити
Павел, 16.09.2023, 15:48

А на маршрутки он действует!?

Рамир, 20.01.2022, 02:44

А сейчас можна зделать студенчиский

Оля, 19.12.2017, 17:35

А мне с украинским студенческим сделали скидку на Акрополь (вместо 30 евро всего 15))

Люба, 01.11.2016, 20:49

Отличная статья! И совершенно согласна с автором, студак правда дает иногда самые внезапные скидки. Как-то удалось попасть в Барселону и, конечно же, хотелось попасть в знаменитую Саграду Фамилию. Так вот, товарищи, с украинским студаком продали былет за пол цены! Чем не радость?)


Залишити коментар

Інші статті в категорії Поради абітурієнтам