Найпопулярніші творчі професії

Найпопулярніші творчі професії

Після шкільного випускного вечора рідні кажуть, що творча діяльність навряд чи принесе постійний дохід і краще обирати спеціальність за банальним розрахунком, а не до душі?

Не поспішайте сприймати цю думку за щиру правду. Слухайте серце. Креативна молодь може отримувати високі гонорари, якщо оберуть ту діяльність, яка відповідає їхньому характеру. У цій статті наведено список найпопулярніших професій для людей з живою фантазією та нестандартним баченням світу.

Візажист

Усі жінки хочуть бути красивими. Людина, яка допомагає їм досягти цієї мети, не залишиться без роботи. Пані, які люблять себе, звертаються до професійного візажиста перед будь-якою важливою подією. Правильно виконаний макіяж творить дива. Завдяки косметиці моделі, естрадні артисти, зірки телебачення виглядають набагато краще, ніж у повсякденному житті. Усі вони є постійними відвідувачами салонів краси.

Ви зможете розкрити свої художні здібності та завести багато нових знайомств, адже обслуговування клієнток передбачає легке та невимушене спілкування.

Модельєр-швачка

Навчання моделювання, крою та шиття зробить молодого фахівця частиною світу моди, який постійно змінюється. Ваш естетичний смак формуватиме колекції нових сезонів, які захоплюють публіку на престижних показах. Великі компанії охоче наймають модельєрів, здатних запропонувати щось свіже та цікаве.

Якщо ви усидливі, маєте нестандартне мислення, любите втілювати оригінальні задуми у життя, вам підходить ця професія. Будьте готові зіткнутися з високою конкуренцією, але знайте, що талановиті люди завжди підкорюють вершини.

Перше, з чого почати, — це придбати швейну машинку та спробувати себе у шитті, чи подобається шити, кроїти? Швейна машина повинна бути зручною в застосуванні й мати велику кількість функцій. Огляди нових моделей та порівняння цін на машинки — на сайті spool.com.ua

Перукар

Красива й стильна зачіска — обов’язкова частина образу людини, що поважає себе, без якої вона не ризикне з’явитися в суспільстві. Тому талановиті майстри перукарського мистецтва завжди на вагу золота.

Напевно, вам доводилося чути від друзів скарги: «Погано підстригли», «Не так зробили укладання», «Занадто коротко». Хороший перукар — це справді рідкість. Коли люди знаходять уважного фахівця, який може не лише задовольнити прохання, а й дати корисні поради щодо стилю, вони рідко змінюють його на іншого. Він фактично стає другом сім’ї.

Вдала стрижка або фарбування волосся кардинально змінюють образ, дозволяють людині повірити у свою привабливість і наважитися на дії, які раніше здавалися лише мрією. Якщо ви подаруєте все це своїм клієнтам, вони будуть дуже вдячні й заплатять гідні гроші за ваші послуги. Важливо прислухатися до їхніх побажань та бути неконфліктною людиною.

Фотограф

Мати камеру з великою роздільною здатністю недостатньо. Тільки професіонал добере правильний план та якісно обробить світлини. Якщо бачите себе в цій сфері діяльності, задумайтеся, який саме вид фотографії подобається вам найбільше:

  • весільна;
  • предметна;
  • пейзажна;
  • портретна;
  • lovestory;
  • сім’ї з маленькими дітьми.

Коли людина отримує задоволення від того, що вона фотографує, результат виходить просто приголомшливим.

Дизайнер

Одна з найпопулярніших професій на планеті просто мала потрапити в цей перелік. Перегляньте дошку оголошень з відкритими вакансіями в Києві або будь-якому іншому великому місті. Дизайнери потрібні всюди: на меблевих фабриках, у компаніях, що займаються розробкою вебсайтів, у торгових організаціях тощо. Виберіть напрям, який відповідає вашим інтересам, і станьте в ньому найкращим.

Ювелір

Це одна із перших в історії спеціальностей для творчих людей. Ви можете стати:

  • філігранником;
  • гравером;
  • монтувальником;
  • закріплювачем тощо.

Огранювання — найтворчіша робота, у процесі якої шматок металу набуває зручних та естетичних форм. Працювати доведеться довго й ретельно, адже кожна дрібниця має значення. У разі помилки доведеться починати з нуля.

Мультиплікатор

Попри стрімкий розвиток комп’ютерних технологій, мальовані мультики досі залишаються популярними серед дітей та дорослих. Найбільш затребувані фахівці у цій галузі — художники. Важливо вміти зображати деталі. Хороший мультиплікатор працює не лише з анімаційними, а й більш реалістичними персонажами. Хоча винайдено чимало допоміжних програм, талант людини, яка стежить за процесом, відіграє не останню роль.

Ілюстратор

Ще одна художня професія. Картини створюються в певному стилі відповідно завданню замовника. Вам доведеться бути гнучким, точно виконувати всі вимоги, можливо, переробляти деякі деталі. Фраза «Я творча особистість, я так бачу» не допоможе, адже важливим є те, як бачить результат клієнт. За це ви й отримуватимете гроші.

Складність роботи з людьми полягає в тому, що спочатку багато хто навіть не уявляє, чого саме хоче, а тому змінює умови по ходу справи. Ілюстратор має досконало володіти різними стилями образотворчого мистецтва. Гра варта свічок, оскільки ваші послуги матимуть попит у кінематографії, друкарні, рекламному бізнесі та багатьох інших сферах.

Композитор

Заробіток у світі музики також цілком реальний. У кожної людини є улюблені мелодії, що наповнюють душу насолодою. Люди, які пишуть хіти для естрадної сцени або саундтреки для серіалів і фільмів, набувають всесвітньої слави.

Бажано здобути освіту в консерваторії. Писати ноти не легше, ніж складні тригонометричні формули. Без базових знань ви ризикуєте створити низькоякісний продукт.

Архітектор

Ця спеціальність підходить уважним людям з аналітичним складом розуму, здатним враховувати дрібні деталі. Масштабні проєкти пов’язані з великою відповідальністю. Ви повинні бути на 100 % упевнені у своїх розрахунках, щоб побудувати щось по-справжньому красиве та надійне.

Оскільки замовники витрачають чималі гроші на матеріали та роботу будівельної бригади, вимоги до архітектурних проєктів дуже високі. Нерідко доводиться створювати до десятка 3D-візуалізацій та макетів. Наберіться терпіння, якщо стаєте на цей шлях.

Режисер

Кінематограф навряд чи втратить актуальність у найближчі роки. Щоб розбагатіти й прославитися в цій сфері, необхідно мати особливий творчий потенціал. Малоймовірно, що випускник ЗВО миттєво омине конкурентів і підкорить вершину. Найправильніший шлях — стати асистентом режисера, здобути безцінний досвід і згодом перейти до власних проєктів.

Флорист

Якщо затісно в міських джунглях і постійно хочеться контакту з природою, щоденна взаємодія з рослинами зробить вас по-справжньому щасливою людиною. Мільйонних прибутків у перші місяці отримати не вийде. Однак ви наповните душу гармонією, щодня зможете отримувати естетичне задоволення. Адже це важливо у світі, де повно стресів і всі постійно кудись біжать стрімголов.

Ваша робота полягатиме в оформленні банкетних залів та відкритих майданчиків під урочисті заходи. Заробіток залежить від масштабів свята та статусу господарів. При контактах із солідною клієнтурою цілком можливо отримувати пристойні гонорари.

Щоб опанувати цю професію, потрібно мати спокійний характер, бути усидливим і ставитися до природи з особливим трепетом.

Організатор свят

Молодята, ювіляри хочуть розслабитися і не турбуватися про те, що їхні гості нудьгуватимуть. Куди простіше замовити банкет у комплексі та отримувати задоволення від вечора, ніж брати функції тамади на себе. Сьогодні на більшість весіль та днів народження запрошують спеціальну людину, яка забезпечує розважальну програму.

Далеко не кожен організатор здатен перетворити свято на незабутнє шоу. Потрібна багата уява й харизма, що збиває з ніг. При успішній роботі кількість клієнтів зростає як снігова куля. Згодом ви почнете отримувати замовлення від людей, які були присутні на ваших заходах. Реклама в інтернеті та «сарафанне радіо» дадуть очікувані результати.

Це професія для яскравих особистостей, які готові з радістю проміняти офісну рутину на яскраве та повне яскравих подій життя. Організатор складає сценарії, вигадує конкурси, взаємодіє з музикантами, танцюристами та аніматорами. Насолоджуйтесь простором для польоту фантазії!

Джерело: spool.com.ua


Коментарі

1
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити
Sunny, 19.09.2021, 12:05

Замечательная статья, спасибо за полезную информацию. Нашла ещё одну статью, где есть простое объяснение как определиться с выбором новых профессий


Залишити коментар

Інші статті в категорії Поради абітурієнтам Дизайн, творчість Освіта, наука Робота для студентів, початок кар'єри Робота і кар'єра, ділова етика, психологія