25 найвищих зарплат банківських службовців

25 найвищих зарплат банківських службовців

Сьогодні молодь при плануванні своєї кар’єри все частіше обирає професію банківського службовця, що не дивно, адже банківська сфера є однією з тих, що найбільш активно розвивається, а робота в банку вважається престижною.

За даними порталу з працевлаштування job.ukr.net, неодмінним плюсом професії банкіра є зокрема конкурентоспроможна зарплата. Так, найбільш оплачуваними співробітниками банків вважаються керівники — їхня зарплата коливається в межах $3–$4 тис. Найменше у банківських структурах отримують охоронці, які можуть розраховувати на $400 на місяць.

Якщо не брати до уваги дохід членів правління, які найчастіше бувають власниками бізнесу, то найоплачуванішою в банку є посада директора напрямку. У середньому робота такого фахівця оцінюється у $4 тис. та вище. Такий високий дохід обумовлений великою відповідальністю та широким колом завдань, які він має виконувати. Наприклад, директор напрямку споживчого кредитування займається організацією процесу продажу кредитів, побудовою вертикалі регіональних представників, організацією навчання співробітників, мотивацією персоналу та партнерів. Але найголовніше: він несе повну відповідальність за виконання бізнес-плану банку за напрямом споживчого кредитування в точках продажу.

Досить високо в банку цінується робота керівників відділів. У середньому їхня зарплата становить $2 тис., але вона може змінюватись залежно від спеціальності та рівня відповідальності. Зокрема більшість вакансій для начальників відділу розробки процесів кредитування передбачають зарплату $1 800 тис., керівників відділу управління кредитними ризиками — $2 200, а для керівників IT-проєкту — $2 500.

У першому випадку працівник відповідає за результат роботи команди, яка створює нові системи кредитування. Крім управлінських характеристик, від нього потрібне знання різних схем кредитування, а також практичного досвіду роботи в галузі управління процесами. В останньому випадку керівник несе відповідальність за підтримку працездатності інформаційних систем та баз даних, без яких неможливо уявити роботу жодного сучасного банку. Для того, щоб відповідати займаній посаді, керівник IT-проєкту зобов'язаний знати не лише технічний бік справи, а й досконало розбиратися в автоматизованих бізнес-процесах, що далеко не всім під силу.

Водночас найвищою заробітною платою серед «звичайних» фахівців можуть похвалитися фінансові контролери, більшість вакансій пропонують середній дохід у $2 тис. — як у начальників відділів. Ці співробітники відповідають за управління процесом бюджетування, фінансового аналізу та контролю. До їх обов'язків входить аналіз витрат, складання фактичної управлінської та фінансової звітності, мінімізація втрат компанії від неефективного та нецільового використання коштів. Крім високого професіоналізму, у цих співробітниках роботодавці особливо цінують доброчесність, за що мотивують високою зарплатою.

У банках також високо цінується робота програмістів, де їм пропонують близько $ 1500–$ 1800. Не останню роль у цьому відіграє попит, який на співробітників цієї спеціальності неухильно зростає. Крім програмістів, аналогічні суми банківські роботодавці готові платити переважно адміністраторам баз даних та юристам. Щодо інших фахівців — маркетологів, аналітиків, менеджерів з персоналу, то їхня зарплата коливається від $700 до $1 200 і залежить від рівня професіоналізму та кола поставлених перед ними завдань.

Варто зазначити, що високі зарплати в банках обіцяють не лише дипломованим спеціалістам, а і їхнім помічникам. Наприклад, компенсація асистента голови правління банку становить $1 500. Щоправда, кандидат на цю вакансію має відповідати жорстким вимогам, а саме: знати бізнес-етику та етикет, уміти працювати з діловою кореспонденцією. Крім того, він повинен досконало знати іноземну мову, мати навички усного та письмового перекладу та швидко набирати текст. Його головними обов’язками є координація, супровід та контроль виконання щоденних завдань та робочого розкладу голови правління.

25 найвищих зарплат банківських працівників

Професія (сфера діяльності) Зарплата ($)

Директор напряму

4000

Начальник відділу

2000

Фінансовий контролер

2000

Начальник відділення

2000

Програміст

1800

Адміністратор баз даних

1500

Юрисконсульт

1500

Асистент голови правління банку

1500

Фахівець з моніторингу кредитних ризиків

1200

Внутрішній тренер

1200

Аналітик бізнес-процесів

1200

Фахівець із підтримки програмних продуктів

1100

Менеджер з продажу

1000

Маркетолог

1000

Системний адміністратор

1000

Перекладач

800

Секретар

800

Менеджер з персоналу

700

Інспектор відділу кадрів

650

Економіст

600

Касир банку

600

Кредитний представник

600

Економіст бек-офісу

500

Фахівець інформаційного відділу

400

Інспектор охорони

400

Джерело: http://biz.liga.net


Коментарі

3
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити
UIP, 25.10.2021, 12:35

Я в Ощадбанке работала , нет там таких ЗП , кассир в 2 раза меньше получает ! Цифры с неба взяли )(

Антон, 18.08.2019, 14:29

Мда, статистику сами придумывали? Какие 600$ у менеджера или кассира? 400$ - потолок! Только если какие то ВИП отделение, тогда да, там оклады на уровень выше. А так, в среднем, кассиры получают 8-10 тыс., а менеджера 10-12 тыс.

Я, 06.08.2019, 16:18

Нет таких зарплат в банке: менеджер по продам получает 12-15тыс.грн., экономист - 15 тыс.грн., кассир - 10-12 тыс.грн., нач.отдела - 25 тыс.грн, нач.отделения - 24 тыс.грн. А должности "финансовый контролер" в банке вообще не существует. Не вводите в заблуждение людей такими непроверенными публикациями.


Залишити коментар

Інші статті в категорії Фінанси, банк