Рейтинг найкращих шкіл дистанційного навчання: 5 шкіл для сімейної освіти в Україні

Рейтинг найкращих шкіл дистанційного навчання: 5 шкіл для сімейної освіти в Україні

У зв’язку з війною в Україні значна частина учнів перейшла на дистанційне навчання. Також багато учнів навчаються в українських онлайн-школах, перебуваючи за кордоном. Але вчитися вдома можна не лише з 1 вересня. Наразі можна подати заяву на ім'я директора школи з повідомленням, що батьки хочуть перевести дитину на сімейне навчання. Але спочатку потрібно знайти хорошу онлайн-школу.

Пропонуємо вам рейтинг 5 найкращих шкіл з дистанційним навчанням, щоб ви змогли підібрати гідний заклад для своєї дитини.

5 найкращих онлайн-шкіл України

Складаючи рейтинг 5 найкращих шкіл для дистанційного навчання в Україні, важливо враховувати такі фактори:

  • Наявність ліцензії МОН України.
  • Варіанти навчання — сімейне, онлайн-уроки, екстернат, репетиторство та інше.
  • Вартість — наскільки доступні ціни для середньостатистичної сім'ї.
  • Доступність навчальних матеріалів.
  • Зручність навчального процесу (розклад, тривалість уроків, навантаження, кількість дітей у класі тощо).
  • Кваліфікація освітян.
  • Наскільки легко записатися до школи на дистанційне навчання.

Рейтинг 5 найкращих шкіл

  1. 977 — ліцензована онлайн-школа з різними варіантами навчання з 1 по 11 класи, з можливістю найняти репетитора з різних предметів, підготовкою до ЗНО. Є пакети для дошкільнят. Весь педагогічний склад — досвідчені вчителі, які постійно проходять підвищення кваліфікації. Усі матеріали для учнів у вільному доступі 24/7, онлайн-уроки проводять у невеликих класах до 10 осіб.
  2. Unicorn school — школа, що пропонує інноваційну шкільну освіту у форматі комп'ютерної онлайн-гри для учнів з 5 по 11 класи. Школа має власну ефективну методику освіти школярів, розроблену групою педагогів вищої кваліфікації — навчання через захопливу гру.
  3. Атмосферна школа — для дітей 1-11 класу, дуже зручна власна навчальна платформа. Це одна з найперших українських шкіл, яка приєдналася до міжнародної спілки дистанційної освіти ICDE, яка об'єднує понад 200 навчальних закладів у 80 країнах світу. Отже, для учнів відкривається ще й перспектива участі в міжнародних проєктах.
  4. JAMMschool — онлайн-школа для учнів 5-11 класу, що використовує Гарвардську методику. Це робота із сильними сторонами дитини та формуванням персональної освітньої траєкторії завдяки аналізу здібностей та нахилів учня. Велика увага приділяється соціалізації дитини: постійно організовуються поїздки, табори та інші заходи, спрямовані на інтеграцію дитини в соціум.
  5. Оптима — одна з перших українських дистанційних шкіл для 1-11 класів. Одна з небагатьох, яка пропонує учням стипендії та можливість навчатися безоплатно. У школі активно практикується методика підвищення інтересу учня, зокрема у вигляді мультфільмів, ігор.

Підсумок

Окремо хотілося додати, що краще обирати онлайн-школу з ліцензією МОН. Оскільки це гарантує, що після закінчення навчання дитина отримає документи про освіту державного зразка.


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта, наука