Сучасне навчально-розвиваюче ігрове середовище

Сучасне навчально-розвиваюче ігрове середовище

Як поєднати навчання, розвиток та розваги в сучасній початковій освіті.

Минув навчальний рік і частина вчителів, батьків та учнів на власному досвіді впевнилися в необхідності створення нового навчального простору. Старі (класичні) методи викладання не зацікавлюють молоде покоління в отриманні знань. Саме тому, інтерактивна дошка, інтерактивна панель, документ-камери отримали такий попит, а зараз почали з'являтися дитячі інтерактивні столи.

Інтерактивне обладнання дає дітям більш широке та візуалізоване розуміння інформації, яку вони чують на уроці. Значну частину матеріалу можна продемонструвати з практичної точки зору. Доступ до мережі інтернет значно розширює можливості вчителя в інформаційній частині.

Для вчителя інтерактивне дошка - це в першу чергу свобода у вираженні навчального матеріалу. Вчитель отримав можливість комбінувати різні види подання інформації: текст, фото, відео, інтерактивні способи з використанням інтерактивних сервісів.

Із більшою частиною інтерактивного обладнання ви вже знайомі, а от дитячий інтерактивний стіл - для багатьох новинка. Зараз більш детально її й розглянемо.

Інтерактивний стіл – це сенсорна панель, розташована горизонтально, з миттєвим відгуком на дотик. Основне призначення пристрою – трансляція мультимедійних файлів безпосередньо на поверхню столу.

Технологія мультитач (технологія множинних одночасних дотиків) дозволяє використовувати інтуїтивні жести рук для управління віртуальними об'єктами, зображеннями та мультимедіа природним чином.

Ігровий характер взаємодії, що використовує технологію мультитач, спільне використання - все це сприяє зануренню користувачів в інтерактивний світ.

Інтерактивний стіл робить те, що традиційні засоби передачі інформації не можуть зробити: заохочувати соціальну взаємодію і працювати з віртуальними об'єктами, як з реальними .

Навчальний процес, для найменших, з використанням інтерактивних платформ набуває зовсім інший характер. Учні з задоволенням вступають в діалог з комп’ютерною системою, тому матеріал засвоюється в цікавій ігровій формі. Іноді це єдиний спосіб зацікавити непосидючих дітей. Взаємодіючи з комп’ютером, дитина не боїться зробити помилку і не знаходиться під тиском авторитету вчителя. Програмні продукти мають величезну бібліотеку, що містить інформацію з самих різних галузей науки.

Сенсорні столи можуть імітувати креслярську дошку, відобразити будь-яку географічну карту, яка міняє масштаб. На екрані можливо відтворити електричну схему, створити віртуальну хімічну лабораторію. Досліди відображаються на дисплеї з приголомшливою реалістичністю. При цьому учні можуть самостійно шукати рішення, перебуваючи в цілковитій безпеці, і не залежати від наявності дорогих реактивів і приладів.

Використовувати інтерактивні дитячі столи можна не тільки в освіті, а й в бізнесі.

Купівля такого інноваційного обладнання, як сенсорний стіл, обійдеться дорого. Витрати на його придбання виправдані, оскільки відкривають широкі можливості для різних сфер бізнесу та освіти.

Переваги використання інтерактивного столу в освіті та бізнесі:

  • простота обслуговування;
  • можливість одночасної роботи декількох осіб;
  • експлуатація в громадських місцях;
  • наочність інформації;
  • підтримка широкого спектру налаштувань;
  • можливість підвищити лояльність клієнтів;
  • візуалізація інформації в ігровій формі;
  • поєднання навчальних, розвиваючих та ігрових додатків в одному пристрої;
  • безпека та інноваційність;
  • надійність та довговічність у використанні;
  • зручність та легкість у використанні;

Разом з усіма цими перевагами інтерактивного дитячого столу клієнти INTBOARD™ отримують безкоштовну доставку до дверей, можливість залучити наших спеціалістів до налаштування столу та фірмовий програмний додаток Intboard JOY.

До складу Intboard JOY входить близько 90 додатків, які розділені за категоріями:

  • пам’ять. В цьому розділі всі додатки сфокусовані на розвитку зорової пам'яті. Вона відіграє ключову роль у процесі запам'ятовування. Всі визначні люди володіли майже ідеальною фотографічною пам'яттю. Зараз існує безліч технік для її розвитку. З віком це робити все складніше, потрібно прикладати значних зусиль та чимало часу. А для дітей таке навчання в ігровій формі цікаве, а головне, потрібне;
  • увага. Чим більше в дитини розвинена увага тим швидше вона освоюється в навколишньому середовищі, має кращі комунікативні навички та швидше приймає рішення. В цьому розділі зібрані додатки на пошук відмінностей, на знаходження зайвого предмету, на знаходження об'єкта на зображенні та багато інших подібних додатків;
  • мислення. Завдання на розвиток логічного мислення підходять, як для індивідуальних, так і для колективних занять. Головне завдання дорослих цікавитися чому дитина вирішила саме так. Навіть у завданнях, де потрібно вставити пропущену літеру легко відслідкувати дитячу логіку. В цьому розділі розміщені додатки для побудови логічних послідовностей, відтворення частини зображення та ін.;
  • моторика. Загальна та дрібна моторика дуже важливі для повноцінного розвитку дитини. Адже впливає не тільки на швидкість рухів дитини, а ще й на роботу мозку та формування нейронних зв'язків. В Блозі INTBOARD™ присвячена окрема стаття.
  • творчість. Зараз ви частіше почуєте слово “креативність”. В будь-якому резюме вже зараз можна побачити цю рису. А от розвивати її потрібно з раннього віку. З інтерактивними додатками дитина не боїться експериментувати, виражати своє бачення. Дитина впевнена, якщо щось не подобається, то все можна відмінити. Детально про те, як та для чого розвивати креативність в блозі INTBOARD™.
  • розваги. Куди ж без цього розділу. Оскільки дитячі інтерактивні столи розраховані не тільки для навчальних закладів, а ще й для розважальних дитячих центрів. Та й малеча в садочку не може весь час навчатися навіть в ігровій формі.

Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Освіта, наука