Фінансовий консультант — робота для амбітних

Фінансовий консультант — робота для амбітних

Фінансовий консультант — один із самих високоприбуткових професій у всьому світі. Але допомагати людям планувати їх фінанси можна лише тоді, коли матимеш власний досвід в управлінні коштами.

Планувати фінанси не менш важливо, ніж планувати власний бізнес або майбутнє життя. Багато людей ретельно планують, наприклад, відпустку, але їм і в голову не приходить спланувати власні фінанси на тривалу перспективу, щоб через деякий час пожинати плоди цього планування. А між тим, використовуючи правило «заплати собі в першу чергу», кожна людина, може створити собі фінансовий потік, який принесе відчутні результати.

Хто такий особистий фінансовий консультант?

Особистий фінансовий консультант — професія, що прийшла з Заходу. Те, що за кордоном прийнято давно, для нас поки в новинку. У той час як більшість людей у Великобританії, США, Німеччині та інших країнах приймають інвестиційні рішення, тільки порадившись із особистим фінансовим консультантом, ми ламаєм голову над питаннями: як управляти своїми грошовими надходженнями і виплатами? Як не заплутатися в різноманітті інструментів інвестування і заощаджень? Як знизити ризик і підвищити прибутковість своїх інвестицій?

Необхідні якості фінансового консультанта:

  • Задатки лідера.
  • Амбіційність.
  • Вміння планувати.
  • Активна життєва позиція.

Основна місія особистого фінансового консультанта пропонувати оптимальні для рішення у сфері особистих заощаджень та інвестицій.

По-перше, фінансовий консультант допоможе скласти особистий фінансовий план або інвестиційний план. Таким чином, виходить наочне уявлення про те, чи є відповідність між доходами і витратами, в які моменти спостерігається надлишок або дефіцит грошових коштів. Крім того, особистий фінансовий план можна використовувати і як інструмент управління особистими фінансами, тому що він дозволяє побачити можливу тимчасову нестачу грошей у майбутньому, а отже, запобігти їй. Фінансове планування допоможе знизити можливі ризики, імовірність неприємних, накладних ситуацій.

По-друге, фінансовий консультант допоможе сформулювати власні інвестиційні цілі. Всім відомо, що в Україні краще жити за принципом «сподівайся на себе»: якщо ще в радянський час турбота про досягнення наших цілей (житло, освіта, медицина) частково лежала на плечах держави, то сучасні реалії такі, що на державну допомогу краще не розраховувати. До того ж життя навчило нас постійно пам'ятати про інфляцію. У таких умовах цілком природно, що кожен починає замислюватися про необхідність заощадження і вигідного інвестування коштів. Благо, вибір є: акції, облігації, державні і муніципальні цінні папери і т.д.

Щоб розібратися в цьому різноманітті і зробити правильний вибір, потрібно знати і враховувати відмінності в режимах оподаткування, ліквідності, в співвідношеннях дохідності та ризику, законодавче регулювання та перспективи розвитку. Все це входить у сферу компетентності фінансового консультанта, тому що ця професія зобов'язує бути універсальним фахівцем з широкого спектру сучасних фінансових послуг: від основ фінансового та податкового законодавства до вирішення фінансових проблем кожної конкретної родини.

Особистий фінансовий консультант дасть рекомендації з вибору потрібного Вам інструменту інвестування (заощадження) для досягнення конкретно визначеної мети.

Результатом і метою роботи консультанта є підвищення рівня матеріального добробуту клієнта.

По-третє, особистий фінансовий консультант повинен бути незалежним.

Незалежний консультант працює самостійно, тому зацікавлений не стільки в продажу конкретної фінансової послуги, скільки в задоволенні Ваших потреб. Орієнтованість незалежного консультанта на запити клієнта дозволяє йому представляти інтереси клієнта, успішно співпрацюючи відразу з кількома банками, страховими копання, вибирати з них найбільш відповідні, контактувати з кращими пайовими та пенсійними фондами, беручи до уваги найголовніше — Ваші інтереси.

При виборі фінансового консультанта, необхідно пам'ятати і про те, що сам фінансовий консультант повинен мати солідний досвід роботи, як мінімум у фінансових структурах. Оптимальний вік для незалежного особистого фінансового консультанта 35-45 років.

Отже, до фінансового консультанта можна звернутися по більшості найважливіших питань із галузі фінансів. Чудово розбираючись в основних фінансових проблемах, консультант має можливість надати консультативну допомогу у плануванні сімейного бюджету. Він структурується поточні, сьогоденні і майбутні фінансові потреби і рекомендує шляхи оптимального їх задоволення з урахуванням особливостей оподаткування.


Коментарі

0
Залишити коментар
Залишити коментар
Будь ласка, введіть ваше ім’я
Будь ласка, введіть коментар.
1000 символів
або Відмінити


Інші статті в категорії Фінанси, банк